Tepelné čerpadlo - prý je hlučné, domlouvali nám sousedé
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@lucad77 píše: Více
Omylem, chtěla jsem reagovat na: tulka123
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Mame taky sousedy co maji tohle čerpadlo a popravdě - vraždila bych. Zrovna v techto mrazivych dnech je to očistec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@-Blanch- píše: Více
Dejte to k soudu, na 99 procent vyhrajete.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak blízko k tomu ti sousedi jsou? My naše čerpadlo vůbec neslyšíme, sousedi jsou všichni okolo 50m od čerpadla…
- Citovat
- Upravit
@-Blanch- píše: Více
Mě na tom zaráží, že to provozovatelům čerpadel (většinou horší kravál dělají levné šunty) není vůbec blbý, tak strašně terorizovat ostatní a neřešit to. Jenže dneska lidem není blbý skoro nic, mají přece právo si dělat, co chtějí - vyřvávat v létě na grilovačkách (nesnáším to slovo) na zahradě do noci, kdy vedle spí lidi a musí mít otevřené okno, nechat ječet celý den děcka v bazénu bez ohledu na ostatní, nechat na zahradě štěkat psy v kotci do zblbnutí, v bytech nerespektovat noční klid a přes den se vůbec nekrotit, všude udělat hospody se zahrádkami, když okolo jsou normální obytný domy, koncerty v létě s obrovským hlukem, celý prosinec petardy, ať si ostatní trhnou… nevím, tohle prostě nechápu. Sama se snažím pořád brát ohledy, protože prostě nechci, abych ostatní obtěžovala a abych jim škodila. Je to pro mne pak o to horší pořád tzv. respektovat druhé. Jenže stejně člověku nic jiného nezbude, než se kousnout a mlčet.
Sousedské spory o čerpadlo budou dlouhé. Na kloudný výsledek moc nevěřím.
- Citovat
- Upravit
@mahoney píše: Více
To není pravda. Nevíš, jaký hluk z toho čerpadla je, někdo je prostě jen víc senzitivní a stačí mu malý zdroj hluku, aby měl problém. Nejdřív musí mít měření hluku a teprve na základě jeho výsledků se dá něco řešit.
- Citovat
- Upravit
Ten hluk se musí nejprve změřit přístrojem, než se podá žaloba. To je přece jasné, že musí být překročena norma hluku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kdoulinka píše: Více
Tak to s děckama v bazénu uz mi teda přijde přehnaný.
To mi absolutně nevadí, jestli sousedům piští celý den děti v bazénu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od našich oken cca 15-20m. V noci je to slyšet i přes zavřená okna, takový jakoby hučení, ale oni to čerpadlo mají vůbec hlučný, když vypne tak vždycky zasyčí, nebo jakoby odfoukne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mahoney píše: Více
Takhle jsi to ale nenapsala, jen dejte to k soudu, vyhrajete. Navíc je to naprosto zbytečný, pokud je tam překročení hluku a řeší se to v součinnosti s KHS, neznám případ, že by k soudu muselo dojít.
- Citovat
- Upravit
My to momentálně již téměř rok řešíme přes hygienu, zatím se nic neděje. Doufám, že se to vyřeší a že udělají úpravy k tomu, aby čerpadlo tolik nehlučilo (nejlépe ho vyměnit).
Podařilo se toho docílit někomu z vás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suzukimel1 píše: Více
Vydrž, TČ se dá měřit pouze v zimě pokud mrzne a neprší. Taky vyřizujeme všechny stížnosti až leden, únor. Zatím jsme vždy dosáhli nápravy. Buď odstranění nebo výměnu.
- Citovat
- Upravit
U nás se už měřilo v lednu, měřili v noci, hluk přesahoval limit. Teď by mělo být kontrolní měření, kdy prý budou měřit přes den, ale to je hluk menší. Na hygieně mi řekli, že hluk je totožný v noci i přes den. Že jak je v noci totální ticho, tak to zní, že je hlasitější. Nemůžu si pomoct, ale řekla bych, že v noci to řve o dost víc. Tak nevím, co s tím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@suzukimel1 píše: Více
V noci to má stejný provoz jako ve dne, ale hluk zaniká v okolním hluku. Ono je to řízení někdy na dlouho, ale pokud to překračuje limity, tak se to řeší.
- Citovat
- Upravit