Teplá večeře (ne kaše) pro 2leté dítě – tipy, recepty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24274
21.6.25 21:12

Jinak s tím chlebem/ rohlíkem s něčím - to mi starší děti nejedli snad do čtyř let. Takže prostě jsem byla nucená vařit. Kaše mi teda začal jíst syn až v šesti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
21.6.25 21:56

A co udělat domácí kaši, ne instantní. Stačí spatřit ovesné vlocky, dáš trochu ovoce jenom pro chuť a rozmixovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
22.6.25 06:08

Teď jsou k dispozici rané brambory, tak mu zkus uvařit jen brambory. Jako teplá večeře pro dítě je to podle mě dostačující a moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
22.6.25 08:49

K večeři jsem vařila převážně polévky, na výběr je jich hromada. Dají se zahustit zeleninou. Zkus kouknout na recepty třeba u Máma v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.6.25 09:41

Kaše na noc jsou nevhodné (přestože se často ještě doporučují), jsou náročné na trávení, takže spánek pak není tak kvalitní, plus dodají hodně energie. K večeři jsem dávala z těch snadno rozkousatelných věcí hlavně mix různé vařené nebo dušené zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
22.6.25 09:47

Měla jsem tentýž problém se synem - nechtěl žvýkat. Jednoho krásného dne jsem se poněkud naštvala, dala mu chleba s máslem a prohlásila, že nic jiného nedostane. Bylo to celé neskutečně otravné, do restaurací tahat skleničky a prosit o jejich ohřátí, objednávat samotnou bramborovou kaši, apod. Trvalo mu to asi půl dne, ale nakonec pochopil, že nic jiného opravdu nebude. Kupodivu ten krajíc chleba nakonec snědl během čtvrt hodiny a od té chvíle snědl všechno, co dostal.

• Citovat
  • Upravit
6225
22.6.25 09:57

Syn taky nechtěl dlouho nic kousavého, maso nechával. U pranetře vidím to samé. Miluje rajskou s těstovinama, husté polévky. Syn mohl rajsou pořád, měnili jsme jen těstoviny :lol: Dodnes jí miluje a do toho dělám kuličky z kuřecího mletého. Ty jí teda i malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
22.6.25 10:30

Můžeš třeba udělat hraskovy krém, kukuřičnou polévku ( uvaříš a rozmixujeme mražený hrášek nebo kukuřici).
Syn mi dlouho klasické pečivo nejedl. Měl rád obyčejné vařené maso, přílohu a vařenou zeleninu. Jedl to na oběd i na večeři. Tak do těch čtyř let určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí