Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, mohly by jste mi prosím poradit, co pořídit ročníku chlapeckovi?
Mame:
Kostky měkké, kostky tvrdé, míčky, stavení od nejmenšího po největší…
Knížky máme taky, ale malý je trhá, zatím to nemá význam.. máme i nějaké hračky se zvukem samozřejmě..
Koupeno: kroužky, kbelík na vkládání tvaru.
Ještě bych chtěla říct, že za 6 m jsou vánoce a tak hračky pro 1,5roku budu kupovat pak na vánoce (puzzle, různé další tvary atd)..
Napadlo mě jak je třeba tunel na prolezani, myslíte že je to blbost? A ještě bych poprosila, aby to nestalo x tisíc (takže žádná montessori…) děkuji za rady a typy… každý se mě totiž ptá, co mu koupit a já prostě nwm..
Hračky na písek až tak za rok, hračky do vody taky, bazének mini máme koupený na léto a tak prostě nwm. Nechci kupovat úplně kraviny, ale zase si říkám, zeby to něco chtělo.. ![]()
K prvním narozeninám dostal kdysi syn klasickou tatrovku, odrážedlo, mraky autíček a nějakou montovací sadu. Ale on byl celkově technickej typ, už takhle brzy ho nejvíc bavilo něco rozebírat, točit kolama a tak ![]()
Hračky na písek proč ne už teď, stejně jako blbiny do vody. Na to má ideální věk ![]()
@unuděná do vody něco málo máme.. a písek mu pořizovat nechci až příští rok.. ted by ho akorát tak jedl..
@Kateřina19955 píše: Více
Nechodíte vůbec na dětská hřiště? Jestli už chodí, tak mě to docela překvapuje. Moje děti zbožňovaly rochnění v písku v tomto věku ![]()
@unuděná nechodíme, nechodi, ale jak říkám, do písku ještě ne.. malej jenom leze
@Kateřina19955 píše: Více
Tak to jo, to má ještě čas. No upřímně, já mám pocit, že děti na prvních narozeninách stejně nejvíc baví rvát balící papír, takže mu klidně nakupte něco, co se hodí vám ![]()
@Kateřina19955 dcera dostala k prvním narozeninám lego duplo, obyčejné knihy, zatloukačku a různé vkládačky, odrážedlo, albi tužku a k tomu knížky- zpívánky a zvířátka, to ji bavilo moc. Případně bublinkovač do vany, ten měl u nás taky úspěch.
Nevim, kolik lidi se te pta, co koupit, ale co misto hromady dalsich hracek koupit treba jenom jednu nebo dve vetsi a zbytek lidi poprosit o financni prispevek, ktery date treba na sporeni nebo proste koupite neco v budoucnu, az bude potreba?
U mých dětí měl největší úspěch balík jednorázových plínek.
Tradiční dárek od babičky. Zabalený v dárkovém papíru, s mašličkou. Užili si rozvazování stužky, škubání papíru. A pak s tím balíkem se dá dělat takových věcí. Může ho postavit a zase shodit, může na něj sednout, stoupnout, šoupat ho před sebou, přenášet. Fakt to vždy byla zábava na několik dní. A ti šťastnější, co k jednorázovkám dostali i hezkou latkovou, mohli schovávat sebe, nebo hračky nebo taky vytírat podlahu.
A přitom je to taková blbost, a v roce to nadělalo nejvíc radosti. A když už byly dárečky dostatečně okoukané a ohrané, tak jsme je zařadili do běžného provozu a dělali radost rodičům ![]()
K roku a půl budu brát odrážedlo, to teď nemá smysl, když jen leze.. (kdosi ho navrhoval)
Prcek teď k roku dostal odolná autíčka se zvuky od vtechu. Tatrovky v designu Mercedes (jinak klasika s korbou), míče, ten tunel se mu líbí, lozime do něj v IKEA. Do vany máme nejen gumové, ale třeba mlýnek s vodou. Dostal tašku dobrot Gerber a další, zvlášť ty ovocné tyčinky to bylo od Hami? Jsou docela drahé, tak když jich někdo vezme 10, mě by to potěšilo a on s chutí zblajzl. Zviratka na vozíčku Duplo, pak dostal plastový volant do kočárku se zvuky. Teď jsem mu dala druhou filcovou knihu - rád odlepuje ty obrázky. Bazének na vodu se stíněním (tam může být na bříšku, nebo sedět)
V roce dostal náš syn pískoviště a hračky na něj. Písek jedl jenom jeden den. Pak dostal auto, traktor - jedna česká značka má takový pěkný bez malých součástek. Populární je u nás i bazének s balonkama. Domeček na zahradě. Duplo. Dřevěné koleje a vláčky.
Případně kožené capáčky. Na širší nohu capiki, na užší já používám Afelo. Mohou vybrat design a hodí se i lezcum a obchazecum.
Dávali jsme kuličkodráhu od Trihorse a bavila ho celkem dlouho.