Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak my teď řešíme to stejné. Dárek máme zatím montessori krychly, kde jsou různé provlékačky, labyrinty a vkládačky. Nevím, jak to líp popsat
Nejsem zastánce montessori výchovy, ale hračky se mi líbí a malýho většinou zaujmou. Jeden známý chce koupit autíčko, to se hodí, teď si syn začal po zemi jezdit s autíčky. Ale dál nevím
Zatím moc hračky celkově nevedou, jen vše zkoumá. Přemýšlela jsem ještě nad instrumentálními hračkami, syn má rád hudbu a je dost rytmicky založený. Tak nějaký bubínek atd. A samozřejmě to pěkně zabalit, ať může trhat
To bude mít úspěch zaručeně největší ![]()
Jinak já jsem spíš za udělat mu krásný den. Takže jsme si oba s manželem vzali na jeho narozeniny dovolenou, za peníze od prarodičů kupujeme celoroční permanentku do Zoo (je tady největší v Anglii) a poprvé ho tam chceme vzít právě na jeho narozeniny
Zatím jsme byli jen několikrát na farmě, v zoo ještě ne.
No a doma samozřejmě obyč ovocný dort (korpus koupím, přidám smetanu s mascarpone a hodím na to ovoce
). Nafouknu pár barevných balónků. Na dort svíčku a hotovo.
Jemu je to úplně jedno
Sestrin malý dostal třeba sedačku na kolo a houpačku na zahradu, a pak spoustu těch hlučných hraček, ze kterých ti jde hlava kolem ![]()
Klidně můžeš používat. Pokud si myslíš, že mikrovlnka škodí, věz, že některé věci, se kterými běžně přicházíš do kontaktu, škodí víc ![]()
@Kateřina19955 píše: Více
Ahoj,
za sebe: velkou tatrovku (jak jsme mívali i my), pískoviště s víkem, nějaké interaktivní hračky (fisher price dělá takovíé 2v1 - zidlička a skluzavka, nebo židlička a houpačka, apod.) ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Ty jo, tohle ho bavilo, když měl 6m, teď na tohle nemá čas. To jsou moje věci v šuplíku mnohem zajímavější ![]()
Jinak z drahých máme Montessori duhovou houpacku (v roce už ji chápe), má sice nějaké ty desky, jak zkoumají různá zapínání - ale buď je to nuda, nebo moc brzy. Vhazování tvarů má docela rád, na to má dvě hračky, ale jak se netrefí napoprvé, ozve se naštvaný skřetík
ještě jsem koupila transformovali prolézačky od Antonieemma, dřevěné, s klouzačkou a nejvíc se mu zatím líbí ta skluzavka.
Nejvíc top je pro něj cokoliv s vodou, zítra ho asi vezmu na biotop, včera se cachtal tady v jezírku (čištěném, proudí to dokola) a štěstí obrovský, takže jsem mu zaplatila další mimini plavání a papat půjdu kořínky
![]()
@Temnástranasíly píše: Více
Hele ono je zábavné, jak je fakt každé dítě jiné…
Syn se doteď „věnoval“ vstávání a chůzi (nyní spíš lítání
). A když to má konečně vypilované, tak najednou přichází právě na takové ty montessori vkládačky a tak. Předtím prostě nebyl čas, chápeš ![]()
@Barevné klubíčko píše: Více
Chápu, moc práce, prcek měl moc práce asi od půl roku a nehodlal se tulit ![]()
Ten zase prvně žvanil, chůzi se mozeček věnuje teď a jeho první slova opět nedávají smysl ![]()
Tak zrovna na písku si obě moje holky hrají od necelého roku a hlavně u moře se vyřádily, zrovna tak u nás frčí Tatra, kuchyňka z Lidlu, pak Montessori houpačka se skluzavkou, pěnové hřiště, tunel taky mají, mají rády i stan, balóny, bazén s kuličkami, hřiště na zahradě, bazén a koupání, tak mají spoustu vodních hraček a pomůcek, stolek se židlemi doma i venku a malují si, na učící věží brzy pomáhaly v kuchyni, vozejk s kostkami je pěkný. Albi tužka s knížkami je top. Venku pak i trampolína, skluzavky,…oblíbený byl I activity domek na trénování jemné motoriky. Mladší má teď 22měsíců. Obě mají rády i kočárky a panenky, ale jsou to holky, tak třeba bagr na písek, na který si lze sednout a ovládat ho. Kuličková dráha je baví obě, papírové cihly na stavění…vkládačky, zatloukačka…těžko říct, co už máte, my toho asi máme hodně, chodí k nám i hodně návštěv, tak se vždy vyřádí
@janabotka odrazedlo mi přijde zbytečné brzo.. většinou se říká kolem 18m a to bude zima a vanoce do toho.. ale díky za odpoved
@Pdoctor nene tohle určitě nechci. Každý kdo chce, at malému něco koupi, ikdyby blbost, ale ať má od každého něco.. když ještě „nemá rozum“.. neřeknu, kdyby se skladalo na pc, mobilu atd.. ale děkuji za odpoved
@Kačikáča já dárky k narozeninám nikdy nikomu nebalila, stačí že se s tím musím stvat na vánoce. Ale díky za odpoved
@Temnástranasíly ahojky. Bazének jsme mu koupili s přítelem už teď. Nějaký hračky do vody máme taky. Jinak auto nějaký není špatný nápad, ale on teď se vším haze… tak si nejsem úplně jistá.. jinak nějaký dobrůtky, to už jsem říkala dvoum lidem ![]()
@Eva2610 pro mě je pískoviště brzo, to dáme příští rok. Bazének s balonkama máme, tak uvidíme.. ![]()
@Temnástranasíly kožené capacky máme. Až se pak rozchodi, tak koupím nějakou obuv s malým přímo