Teplota neklesá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
161
3.9.22 21:59

@Salorka teplota se ma srazet od od 38,5… Zbytecne do nej rves cipky… Dcera 11 mesicu mela ted 4 dny teploty… S maximem 40 st. K lekari az kdyz jsou horecky nad 38 ty tri dny, nebo prave 40 st…zvysenou teplotou dite reaguje na spoustu vjemu a pokud nema bolesti nebo viditelny dalsi priznak, tak vetsinou sami odezni… Tk mi rekl pediatr vcera…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
3.9.22 22:03

@Salorka
Nám pomáhá vlažná koupel. Trochu to srazí, než zaberou léky.
Ještě mě napadá - máš správně dávkování? Dávej podle váhy, ne podle věku. Já si neuvědomila, že syn vyrostl, dala mu menší dávku a taky mu to moc nekleslo. Při správné už ano.

Ale nesrazej ji, dokud nebude víc než 38,5. Teď jeho tělo bojuje a ty bys ho zbytečně utlumila. Zvýšená teplota neškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
3.9.22 22:15

Jestli nemá studené končetiny můžeš dát octové ponožky, případně chladné koupele. Ale pokud nejde teplota přes 38,5 tak není třeba srážet. Dávat nurofen, když nemá ani 38 je blbost, nech tělo se s tím poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.9.22 22:17

@Speku já taky srážím až od 38,5…kde jsi vyčetla, že dávám dřív? O tom nikde nepíšu..a na tomhle jsem se hlavně vůbec neptala… :roll:

Ale díky, za ostatní info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
3.9.22 22:21
@Salorka píše:
@Speku já taky srážím až od 38,5…kde jsi vyčetla, že dávám dřív? O tom nikde nepíšu..a na tomhle jsem se hlavně vůbec neptala… :roll:Ale díky, za ostatní info

No píšeš, že po posledním čípku teplota neklesla a má teď, cituji, „37,8 - 38,4“. Mě to také zarazilo. Na kolik myslíš, že by to mělo klesnout? Já bych takovou teplotu považovala za již sníženou, zejména, když je zrovna večer, kdy teplota bývá nejvyšší.

Příspěvek upraven 03.09.22 v 22:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4070
3.9.22 22:23

@Salorka Vím, že na to jsi se neptala, ale zkus si přečíst toto
 http://www.azrodina.cz/…sile-horecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30924
3.9.22 22:27
@Salorka píše:
@Speku já taky srážím až od 38,5…kde jsi vyčetla, že dávám dřív? O tom nikde nepíšu..a na tomhle jsem se hlavně vůbec neptala… :roll:Ale díky, za ostatní info

Tak dalo se to tak pochopit z toho, ze teplota neklesla a ma 37.8-38.4 ;). Jinak neni dobre, kdyz teplota klesne uplne, drzet ji okolo 38 je v pohode, aspon vykyvy teplot nejsou takove, to telo vycerpava jeste vic. Jestli neleze pres 40, tak vyckat 3 dny, muze to byt nejaka ciselna nemoc - projevila by se po poklesu teplot exantemem. :hug:

Ja vetsinou srazim az okolo 39 nebo kdyz dite vypada hodne spatne. Teplota neni nemoc, ale obranna reakce organismu, leky se ji v podstate snazime drzet na uzde, aby neprestrelila a nezacala vic skodit nez pomahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
3.9.22 22:31

Holky, možná špatně napsaný, ale čípek jsem v těch 20hod dávala když po odečtu v zadečku bylo 38,7 a byl úplně vyřízený…a proto mi přijde divný, že i dvě hodiny po čípku teplota neklesla jako obvykle, ale právě jen na těch 37,8 - 38,4 - to jsem ho jen přeměřila čelním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76537
3.9.22 22:56
@Salorka píše:
Holky, možná špatně napsaný, ale čípek jsem v těch 20hod dávala když po odečtu v zadečku bylo 38,7 a byl úplně vyřízený…a proto mi přijde divný, že i dvě hodiny po čípku teplota neklesla jako obvykle, ale právě jen na těch 37,8 - 38,4 - to jsem ho jen přeměřila čelním

tak nemůžeš jednou měřit v zadečku a podruhé čelním teploměrem :zed: musíš používat pořád stejný způsob, jinak to nic nevypovídá,,
a pokles teploty byl, další dávku můžeš dát o půlnoci, teplota dítěte není nikterak dramatická, nemusíš panikařit - i když vím, že se to dobře píše, ale hůř praktikuje - snaž se trochu uklidnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
4.9.22 00:40
@Salorka píše:
Holky prosím poraďte. Malý 16m od včerejšího dne - nejdřív v pátek přes den,,jen,, zvýšená teplota, včera večer ve 22,30 jsem dávala první nurofen čípek, další pak ráno v 7,30, další odpoledne v 14,30 a teď v 20hod poslední. Jenže do teď po tom posledním stále neklesla teplota 8o

Může to být tím, že jsem ten poslední nedala po šesti hodinách, ale po 5,5hod? Paralen mu moc nezabírá, a byl úplně vyřízený, tak jsem dala zase osvědčený nurofen. Jenže teď když ho přeměřím na čele, tak 37,8 - 38,4 ( normálně měřím v zadečku). Pocitově je teplý, ruce má taky teplé. Co případně dělat kdyby lezla teplota ještě výš? Ve dvanáct můžu dát Paralen, ale co do té doby? Jinak absolutně netuším, z čeho. Zoubků má 16, slintá pořád stejně, na ty poslední zoubky se mi to nezdá. Průjem měl jen jednou dnes ráno, jinak normální. Přes den po nurofenu úplně ok, standardně si hrál, jedl, pil…

A kdy případně k lékaři? Když bude zítřek stejný, jela bych v pondělí k dětskému.

Léky můžeš kombinovat po třech hodinách. Dej mu zábal na ruce, nohy, břicho. Vymachej a vyzdimej plinu/kapesnik ve vlažný vodě.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
4.9.22 00:43
@Salorka píše:
Holky, možná špatně napsaný, ale čípek jsem v těch 20hod dávala když po odečtu v zadečku bylo 38,7 a byl úplně vyřízený…a proto mi přijde divný, že i dvě hodiny po čípku teplota neklesla jako obvykle, ale právě jen na těch 37,8 - 38,4 - to jsem ho jen přeměřila čelním
Čelní teploměr je na ho.no. Měr mu pořád teplotu v zadečku.
  • Citovat
  • Upravit
34322
4.9.22 02:54

Co je „byl uplne vyrizenej“…?
Max bych udelala zabal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie