Teplota ohřívaného mléka

29
8.10.13 13:02

teplota ohrivaneho mleka

Zdravim holky, chtela jsem se zeptat. Mam doma mesic nedonoseneho chlapecka. Odstrikavam mu sve mleko a neco malo dokrmuji nutrilon 1. Kdyz vezmu sve mlrko z lednice, jak moc ho ohrat? Nemam zadnou elektronickou ohrivacku. Delam to tak, ze strikacku dam do misky a zaliju to uvarenou vodou a chvilku necham. Pak to na zapesti zkusim a pokud to nestudi, tak krmime. Ale jak poznat, aby to nebylo moc horke? Diky za radu. Ohrivacku kupovat nechci. Iveta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Ivy
8.10.13 13:04

V porodnici to dělali tak, že ohřívali v láhvi na krmení a pak nasáli do stříkačky. Je ta stříkačka vhodná pro vysoké teploty? (vařící voda)

• Citovat
  • Upravit
nikol.ondrášovka
8.10.13 13:04

Třeba tak že to pálí?

• Citovat
  • Upravit
8.10.13 13:05

Já ze začátku když jsem si nebyla jistá používala jsem teploměr aby byla teplota v rozmezí 37-38 stupňů. Teď mi stačí zápěstí, mělo by být mléko vlažné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.10.13 13:05

Pokud na ruce nic necitis, je to v poradku, nema to ani palit, ani studit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
8.10.13 13:06
@wildbeatle píše:
Zdravim holky, chtela jsem se zeptat. Mam doma mesic nedonoseneho chlapecka. Odstrikavam mu sve mleko a neco malo dokrmuji nutrilon 1. Kdyz vezmu sve mlrko z lednice, jak moc ho ohrat? Nemam zadnou elektronickou ohrivacku. Delam to tak, ze strikacku dam do misky a zaliju to uvarenou vodou a chvilku necham. Pak to na zapesti zkusim a pokud to nestudi, tak krmime. Ale jak poznat, aby to nebylo moc horke? Diky za radu. Ohrivacku kupovat nechci. Iveta

Já na zápěstí vždy poznala prd, raději jsem to vždy ochutnala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
8.10.13 13:06

Hele já bych asi ohřívala postupně ve vodní lázni. tohle zalití mi připadá jako dost velký teplotní šok :think: a taky asi není úplně rozumné zalívat stříkačku, která není testovaná na tohle aby se z ní něco neuvolňovalo. ohřívala bych asi ve skle nebo atestovaném plastu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
8.10.13 13:07

@wildbeatle Ahojky, já si koupila ohřívačky na aukru (dvě za stovku :palec: ) na noc je to ideální ;) No já to mlíko kromě kapání na ruku i chutnám :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.10.13 13:10
@boball píše:
Já na zápěstí vždy poznala prd, raději jsem to vždy ochutnala. :nevim:

Na zápěstí taky nic nepoznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.10.13 16:55

Já si na to koupila digitální teploměr, protože jsem to ze začátku pořád zkoušela, jestli už to je a chlap si nebyl vůbec jistý, nechtěl to bez teploměru dělat, aby ho nespálil. Jak píše @Poison Ivy, je dobré si zjistit, jestli vůbec ta stříkačka je vhodná do tak vysokých teplot. Pokud si nejsi jistá, je lepší mléko ohřát třeba ve skleničce a pak nasát do stříkačky. Z plastů, pokud nejsou určené přímo do horké vody, se většinou při zahřátí uvolňují škodlivé látky, tak abys tomu drobečkovi nezatěžovala organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
8.10.13 16:57
@boball píše:
Já na zápěstí vždy poznala prd, raději jsem to vždy ochutnala. :nevim:

Tak tuhle metodu jsem radši nezkoušela, protože já v puse snesu mnohem vyšší teplotu a špatně se mi ta teplota rozlišuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
9.10.13 08:57
@Ijaa píše:
Tak tuhle metodu jsem radši nezkoušela, protože já v puse snesu mnohem vyšší teplotu a špatně se mi ta teplota rozlišuje.

To tvrdí víc lidí. mě to vyhovovalo, každý máme asi jinou hubu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1174
9.10.13 11:46
@boball píše:
To tvrdí víc lidí. mě to vyhovovalo, každý máme asi jinou hubu ;)

To určitě. Mě můj přítel neustále říká, že mám asbestovou hubu, když on jestě pořád fouká polívku a já už jí mám zbaštěnou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15081
9.10.13 11:59
@Ijaa píše:
To určitě. Mě můj přítel neustále říká, že mám asbestovou hubu, když on jestě pořád fouká polívku a já už jí mám zbaštěnou :lol:

Jo, to je jako můj tchán a tchýně. Tchán jí skoro studenou a jí se ještě kouří z pusy, ale už jí má v břiše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
7.10.17 21:37

Jaky teplomer se da pouzit a jak pri mereni teploty mlicka a jak pouzit?-nez to vychytame, bez pouziti teplomeru. A ktera znacka micka je vhodna- nejlepsi pri castecnem dokrmovani s kojenim? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová