Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o rychlou radu, byly jsme dnes na druhém očkování Hexy a Prevenaru, malá se teď probudila, zaplakala a než jsem k došla, strčila si paleček do pusinky a usla, ale mele se. Přemeřila jsem jí bezdotykovým teploměrem a ten ukazoval 38,7°, měla bych jí vzbudit, přeměřit rektálně a dát případně čípek a nebo vyčkávat? Děkuji…
tak já teda po očkování na nic nečekala a dala nurofen sirup hned, jak začala teplota malýmu stoupat večer po prvním očku a to jsem neočkovala vakcíny dohromady, i nožička ho bolela a zarudla. Na co ty tvorečky víc trápit?Nečekám, až teplota přesáhne 38.Já měřím malýho klasicky v podpaží.Rektální teploměr nemám.
my na to taky dost trpěly u obou holek, dávala jsem to pak hned preventivně, pokud má v místě vpichu i otok stačí jen chladit. do jednoho dne to odezní
při teplotě nad 38 určo něco dej…nurofen sirup, panadol sirup nebo kousíček paralen čípku
Ahoj holky,
malej vcera dostal druhou davku hexa vakciny a sinflorixu. vecer mel 38,2 tak jsem mu dala sirup. a dneska ma pres den 37,6 mohla bych s nim ven? potrebuju zajet nakoupit. jo a jeste v miste vpichu to ma trochu zarudly a takovy tvrdy co s tim? diky
Ahoj!
Mně teda po očkování sestra říkala, že srážet až nad 38,5. Asi změnili názor, protože dřív doporučovali dávat čípek preventivně hned po očkování.
Já osobně nesrážím do 39,5 a pak jen nechemicky…
Určitě bych ji nebudila a nechala ji vyspat. Občas na ni šáhni, příp. jí nabízej vodu.
Zizalka píše:
Ahoj!Mně teda po očkování sestra říkala, že srážet až nad 38,5. Asi změnili názor, protože dřív doporučovali dávat čípek preventivně hned po očkování.
Já osobně nesrážím do 39,5 a pak jen nechemicky…
Určitě bych ji nebudila a nechala ji vyspat. Občas na ni šáhni, příp. jí nabízej vodu.
no dokonce jsem četla, že jedna látka (a nevybavuju která - jestli ibuprofen nebo paracetamol) se po očkování dávat naopak nemá, že to snižuje účinek vakcíny, že se pak hůř tvoří protilátky? Ale nevim, jak to bylo, máme to za sebou
Trápit - já bych dítě rozhodně nebudila, nechala bych spát…
BRUFEN sirup(Ibuprofenum)
http://www.sukl.cz/…/PI20410.pdf
Přípravek patří do skupiny léků ( nesteroidních antirevmatik), které mohou poškodit plodnost
u žen. Po přerušení užívání dojde k úpravě. ![]()
Užívání léčiv jako Brufen sirup může být spojeno s mírně zvýšením rizikem srdečního infarktu nebo mozkové mrtvice.
Panadol baby (výrobce GlaxoSmithKline
)
http://www.sukl.cz/…l/PI4731.pdf
Pomocné látky …xanthanová klovatina…
Tím jsme lepili na základní škole,ne? ![]()
Přípravek Panadol Baby suspenze je při dodržování doporučeného dávkování
poměrně dobře snášen, ale může se vyskytnout kožní vyrážka vzácně zúžení
průdušek, poruchy jaterních funkcí a krvetvorby.
Přípravek obsahuje jako pomocnou látku azorubin, která může způsobit
ojediněle u přecitlivělých jedinců alergickou reakci včetně záchvatu průduškového astmatu.
Doporučuju homeopatické čípky Viburcol. Jsou o dost šetrnější,bez nežádoucích účinků a dávat půlené ![]()
http://www.lekynainternetu.cz/…urcol-cipky/
Horečka je ale běžným příznakem imunitní reakce organismu a vzniká většinou při infekci. V takovém případě růst teploty není nekontrolovatelný a jen zřídka přesáhne 41°C. Pokud jde o nebezpečnost teploty, podle lékařů je třeba dělat si větší starosti s dítětem, které při 38°C dostane vyrážku a je letargické, než s tím, které při 39°C klidně řádí kolem domu.
Lékaři zjistili, že rodiče často děti předávkovávají léky – častěji, než je doporučeno, podávali paracetamol (ve 14 %) a ibuprofen dokonce ve 44 % případů. Při nadměrném užívání léků však hrozí různé nežádoucí účinky. Lékaři doporučují při horečce dítěte se poradit s pediatrem – především v případech, kdy je dítě apatické, má vyrážku nebo zvrací.
Dámy neočkujte v jeden den hexu+ prevenar ! Po tom má reakce téměř každé dítě. Očkujte odděleně a horečka nebude vůbec nebo menší. Navíc očekávejte že imunitní systém dítěte má svoje limity , když ho tolik stimulujete na mnoho nemocí najednou může se stát že výsledná hladina protilátek bude na jednotlivé nemoci nižší.
Dnes jsem byla na poslední vaxíně na spalničky,zarděnky a příušnice a dr. mi opět řekla,že kdyby byla teplota nad 38stupňůdát čípek nebo sirup ale rozhodně bych nečekala do 39,5 stupně…
Ahoj všem,
oživuju diskusi. Malý měl včera 3. dávku Hexy a 2. dávku Prevenaru a má zvýšenou teplotu. Rektálním má po odečtu 37,5°C, ale na čele má 38,1°C (tam se pokud vím neodečítá). Tak teď nevím, zda mu už něco dát, nebo ne. Prosím o radu. Rady typu neočkovat mi prosím nepište.
Díky
Barča ![]()
ahoj, nám doktorka řikala do 38 nesráže, potom zkusit zábaly a když nepomůžou tak panadol sirup
My byli včera na hexa vakcíně a dostali jsme pro jistotu paralen čípky(půlka) při teplotě nad 38 stupňů.
malá měla posledně po Prevenaru 38,4°C,tak jsem jí dala Paralen sirup a za 2 hodiny bylo po teplotě
spíš mě zaráží že Vám mudra dá obě vakcíny naráz,to musí být strašná sada pro to malý tělíčko,ta moje mi říkala,že musíme mít mezi vakcínama odstup alespoň 14 dní,tak nevím ![]()