Teplota u dvouměsíčního miminka

Anonymní
22.4.14 08:17

Teplota u dvouměsíčního miminka

Ahoj potřebuji poradit, jsem už zoufalá. V sobotu jsme s dvouměsíční dcerou (je narozená předčasně) byli na pohotovosti, protože z ničeho nic měla teplotu 38,3 před odečtem. Po dojetí na pohotovost cca za půl hodiny jí klesla na 37,5. Krev i moč vyšla vpořádku. Odjeli jsme domu s tim, že mám její stav sledovat. Doma jsem večer naměřila 37,7…a přes včerejšek pak měla max 37,2 takže bez teploty a opět navečer měla 37,7. Dnes opět bez teploty. Naše lékařka má dovolenou, takže se tam dostaneme až zítra. Mě by zajímalo, jaká je tedy normální teplota u takhle malého dítěte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.4.14 08:22

Vždycky odečítej - teplota 38,3 před odečtem je po odečtu v pohodě. Nemusí jít vůbec o nic - děti mívají vyšší teplotu celkem běžně. Pokud jí není nic jiného - tak pouze sledovat, zítra v klidu zavolat doktorce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.4.14 08:26

Neoblikas ji moc?? :think: ja dceri vyhnala teplotu jeste v porodnici na 38,2 po odectu :zed: sestry ji odbalily a pohoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.14 08:32

@Krkael je fakt, že když jsme tu sobotu přijeli byla dost oblečená, protože když jsme odjížděli bylo celkem chladno a když jsme se vraceli docela se oteplilo :think:

přes den má normálně bodýčko a dupačky a je v postýlce přikrytá jen lehkou dekou

• Citovat
  • Upravit
691
22.4.14 08:37

A jakým teploměrem měříš? Já třeba těm novým bez dotykovým a digitálním vůbec nevěřím, zkoušela jsem a přeměřovaly i o 0,3 stupně. A z 37,7 je najednou normální teplota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.14 08:40

@eetkikinka digitálním jiný nemáme

• Citovat
  • Upravit
217
22.4.14 08:47

Mala miminka, kor ta predcasne narozena, nedokazou tak dobre regulovat teplotu, jsou nachylnejsi jak k podchlazeni tak k prehrati (pozor, pri prehrati stoupa riziko SIDS). Neoblikej tolik a spis dite prikryvej nez abys ho nabalila jak pumpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.14 09:13

Tak snad to bylo jen přehřátím

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat