Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tenhleten anonym Thu 27. Jan, 2005 9:28
jsem já Bludička, nějak mi blbla registrace a já si toho nevšimla.
Hurá,to jsem ráda,že je nás maminek,co mají raději „studený odchov“ více!!!
Všichni naši kamarádi totiž topí „jak o život“ a my si připadáme jak eskymáci.Někdo tomu říká šetření,ale my prostě nemáme rádi horko.Dandy bude mít deset měsíců a za celou dobu měl pouze jednou rýmu a 3dny kašel.Už když jsme ho přinesli z porodnice,tak měl na sobě doma jen jednu vrstvu oblečení a zavinovačku.Všichni kolem se hrozili,ale když měl ještě spodní body,byl úplně zpocený.Jsme rádi,že je tak horkokrevný,protože jsme zvyklí v noci spávat s otevřeným oknem(ted,když mrzne,máme otevřeno jen na půl cm,ale čerstvý vzdoušek být musí).Prostě eskymáci.Je ale pravda,že každé mimčo je jiné a kdyby byl náš Dandy zimomřivý,nezbylo by nám nic jinýho,než topit a topit.Spousta našich kamarádů má doma přetopeno,jsou navlečení,když je pak maminky „otužují“ plaváním,jsou pořád nemocní a polykají spousty léků.
Každý to vidí jinak,že?zdravé a otužilé a
dětičky přeje Katty
Ahoj všechny teplokrevné ![]()
já jsem pravý opak a zimu já i přítel snášíme dost těžce. (tedy teplotu pod 24°C…) Začínám mít celkem obavy, jak to bude až bude mimi. Je to sice zatím akademická otázka - plánujeme cca za rok, ale stejně. Když dětem tak škodí „teplo“ (pro Vás přetopeno), nechci mu ubližovat. To abych se pomalu začala otužovat ![]()
No jo holky, v zimě je to fajn regulovat si teplotu. Taky máme těch 20-22 stupňů za ideál, v ložnici míň.
Mimčo se nám narodí do léta - a to v bytě těžko padají teploty pod 26 a při extra vedrech i klíďo 30, u čehož trpím jak pes…
A náš brouček bude jistě trpět taky a moje matka se zhrozí, když uvidí letní míno jen v bodýčku (dej mu tričko proboha)
Starší generace je asi fakt zimomřivá, jak vidím u vás. U našich je stabilně 26 stupňů a vzduch na omdlení. Mám děs z případných návštěv u nich i s mimčem.
NiKi
Jakou udrzujete teplotu pro batole pres den my mame 18-19 stupnu v noci mene ale je tu takovy studeny vzduch mne osobne je teplo az kolem 20-21 stupnu.
Clanek: http://zdravy-domov.doktorka.cz/…i-jeji-vliv/
patriama píše:
Jakou udrzujete teplotu pro batole pres den my mame 18-19 stupnu v noci mene ale je tu takovy studeny vzduch mne osobne je teplo az kolem 20-21 stupnu.
Clanek: http://zdravy-domov.doktorka.cz/…i-jeji-vliv/
To bych zmrzla, my mame 22st a mam studeny nohy
. Ale topeni se samo zapina a vypina, takze mistnosti vzdycky vychladavaji, pak se zase ohrivaji … topime kotlem.
Jak holky píšou, každej to má jinak, podle toho jak je zvyklej.Já mám ráda moooc teplo, můj chlap míň, musela jsem si zvyknout na těch 21 -22,jinak klidně zvládám 25,takže i malá je na těch 21 zvyklá,a v poho.
Ale krátkej rukáv jí nedávám…
Mne staci tech dvacet to je pohoda ale jak je min musim si da svetr mam studeny ruce i nohy, syn je na tom lip ale jak je tu jen 18 stupnu i on ma stuny ruce. V noci mne to pripada, ze je fakt zima ani nechci lez z pod periny musi tu byt tak 15 stupnu a to je na mne pri tom stunednym vzduchu fakt zima. Nesnasim prehnane teplo nad tech 22 stupnu to neni zdravy a pak se taky spatne dycha a mas tendenci k nachlazeni. Myslim, ze v tom clanku mysli starsi deti nez kojenci coz mohou byt i batolata a tudiz ta teplota tech 20C by mela byt spravna. A jak je to s teplotou pri koupani batolat tech 22 by melo stacit ne?
Ahoj,tak to mi mame v obyvaku kolem 23stupnu a v loznici netopime ,mame stale otevrenou ventilacku-celorocne
-bydlime v panelaku…
A v lete jsme mely v byte i 29st
a to uz bylo sileny,jsme se s prckem odstehovaly na chodbu ![]()
To verim tady v podkrovnim byte taky bylo priserne a nedalo se poradne ani vyvetrat skrze neuztaly kour jeste ze deti chodi od Zari do skoly tak to prestalo.
Ted sem de odpoledni slunicko tak je tu prijemne a i po prochazce se pohybem clovek zahreje takze to neni hrozny. Nasi v loznici taky nikdy netopili ale tady je to pak fakt jak v syrne musi v zime trosku topit i loznici. V panelaku je velmy suchy vzduch coz neni dobry pro alergiky ale to v podkrovi asi taky.
Tak já v kuchyni mám dnes 24 v obýváku 23 v ložnici 22 a v koupelně 18:-D no hold tak to u nás chodí.
Tak my teplota rano v loznici 19C to je akorat na spani v kuchyni 20 stupnu takze pohoda.
Zakladatelko,tak ti blahopřeji,že dodržuješ teplotu na spaní,že nejsem jediná mezi dnes bohužel málo mamin,které mají přes 20 stupnu na noc,přes den též přetápí,ale jejich mimča na hodně diskuzích si stěžujou,že je dítko náchylné.Píšu z vlastní zkušenosti,kdy jsem jako novopečená matka svou prvorozenou dceru rozmazlovala,měla někdy i potničky,nevím,zda se to dá zkloubit,ale do dnes je nejnáchylnější z celé rodiny.Po druhé už jsem si dávala pozor a topení zapínám pouze pokud spadne teplota pod 17 stupnu a ještě pro jistotu dávám na topení či na postýlku mokrou plýnku.Tak určitě neměj obavy,je dobře,že se malá otužuje,že si nezvyká na teplo,hlavní je mít nožky v teple. ![]()
To se da vyzkouset specialne pokud je to zdravejsi my jsme od narozeni syna jeste nachlazeni nebyli ani ja ani on ale zimomrivesi su. Dnes jsem zacali topit driv aby jsem to drive vypnuli a meli tu spravnou teplotu na spani.
Kolik máte v bytě přes den? Já 23, v ložnici kolem 20, ale na tom ještě pracujem a plíživě snižujem. Jde mi o teplotu přes den. Pediatra říká, že je to ok, malá má 5 měsíců. ![]()