Teplota v bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2453
20.5.15 21:36

Tak to jsem rada, ze nejsem jedina komu tech 18 prijde malo. jen piste dal, dam to precist chlapovi :lol:
jako přes den mi to tak nevadi, clovek je porad tak nejak v pohybu nebo s klukem venku, zahreje se. ale jak vecer sednu a jsem třeba unavena a pak se mam svliknout a vykoupat, mam husinu az na pr…
a navíc proste porad syna navlikam a na noc ho prikryam, i když ma teple pyzamo a spaci pytel. i kdyz teda topime, je tu třeba tech 22, v tom moc soudna nejsem, proste to nepoznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
20.5.15 21:37

Z prednasek hygieny z mediciny je idealni teplota pro sezeni leteni, cteni, praci u pocitace atd 23 stupnu. Samozrejme zalezi na dalsich vecech jako jestli v panelaku nebo v kamennem dome, kde se pil roku pred tim netopilo. Chodim v tricku a leginach, starsi v tricku a kratasech, mala v puncochackach a body. Kdybych mela byt doma navlecena jako venku nebo v noci v toustym pyzamu a jeste ponozkach vubec bych si neodpocinula.. Studeny odchov a otuzovani nesnasim a jsem presvdcena, ze k nicemu neni. Mam nizky tlak a spatny krevni obeh a jsem tedy zimomriva. Doma mame stale 23-24 stupnu. Prvni dcera byla poprve nemocna az ve 2 letech i ve skolce stune podprumerne, druha mela do svych 10m 2× slabou rymu nic vic, prestoze starsi nosi bacily ze skolky a mala je mnohem vic mezi detma…Ja taky stunu minimalne. Manzel a tchanovci, kdyz maji doma 20 tak uz jsou uvareni, ale jakmile je ofoukne tak maji rymicku. Ja chodim bezne na balkon s umytou hlavou nebo jen v nocni kosily sebrat pradlo atd i v zime a nikdy mi nic neni, manzel by mel minimalne zapal plic. Miminko je 9m vbrise ve stale teplote 37stpnu a najednou kdyz se narodi tak pro nej ma byt idealni 19-20? Trochu nepochopitelne podle mne. Ale jak uz tady zaznelo je to o penezich a o zvyku. Se zdravim atd. to nema moc spolecneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25098
20.5.15 21:39

@peta81 18 je pro mě málo, 23 je moc. Máme teď tak 19, už netopíme, přes den hodně větrám. Taky si říkám, že už by se ten barák mohl prohřát, ale pak zase budu nadávat, jaký je tady teplo. Já bývala zmrzlejší, když ještě nebyly děti, teď člověk celej den něco dělá, tak mi zima není :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30910
20.5.15 21:43

Ted 22 stupnu a netopime jiz mesic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
20.5.15 21:44

@peta81 když topime tak udržujeme doma 21C-22C do 20h pak netopime a začne se topit Rano v 5h.Na noc máme kolem 19C ideal
V letě tu zas chcipame skoro 30C ze slunicka a poslední patro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.5.15 21:47

My také netopíme celý den. Termostat se zapne, když teplota v místnosti klesne pod dvacet stupňů. Jakmile se vytopí, zase vypne. Ale vzhledem k tomu, že se to odvíjí od jedné místnosti, ale místnosti jsou ještě další, je to kolikrát na facku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
20.5.15 21:49

Jo a jeste bych pripsala, ze hodne vetram a deti moc nemavlikam, kdyz maji pohyb- podle toho co vidim ve skolce, ze vetsina uz ma zimni a dcera jeste ne. Ale doma mam rada teplio :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
968
20.5.15 21:54

Doma mám ráda teplíčko. Takže většinou máme 24-25, v ložnici 20. Dnes ráno mi bylo chladno, teplota doma byla 21,5 tak jsem se navlíkla a pak raději zatopila krbem, stačí chvilka, jedna nálož a během chvilky bylo lépe, než krb dohořel, doma se to vyhřálo na 24,8 :-) a mě bylo konečně fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
20.5.15 21:57

@mamusa0914 ja mam prave také nizky tlak, zahrat se je pro me nekdy umeni. ale pravda je, ze nemocni nebýváme téměř nikdy. ja vůbec a kluk mel zatím jednou lehkou rymu a jednou kasel.
@Ivettevi taky by se mi libil samospinaci termostat, tady musim naběhnout s triskami, novinami a drevem. bydlime tu rok a porad s tim bojuju :roll: le o tom tahle diskuze není…
stejne je zajimave, jak strasne je ten rozdil o par stupnu znat, ze? staci 3st a clovek je uplne jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
20.5.15 22:01

NEtopíme a máme tu 22stC a už je to pro mě hodně a pořád větrám…já obecně nesnáším teplo, ale 18 je málo. Mě vyhovuje tak těch 20stC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4396
20.5.15 22:10

My míváme tak 24°C někdy i víc, ale já jsem zmrzlík. V ložnici máme vypnuté topení, ale otevřené dveře. Kolik tam může být to netuším. Máme kotel na pelety a topíme furt, ale méně než v zimě. Uhlí přece nevyjde tak moc, fakt ušetříte tolik, že to stojí za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.5.15 22:20

@peta81 My to doma mivame opacne, pritel je z panelaku zvykly, ze v zime doma chodili v kratasech a ja jsem z domku byla zvykla ze se plynem vytapelo na 21-22 stupnu. Co jsme se sestehovali do vlastniho starsiho domecku a snazime se setrit (hlavne ja :andel: ), tak pres zimu jsme meli termostat nastaveny na 20. Pritel sice z pocatku prskal, ze je mu u televize zima, ale koupili jsme poradnou deku a je nam fajn :D Rychle jsme si zvykli a ted kdyz prijedeme na navstevu k rodicum a tam je drevem vytopeno na 24, tak pomale omdlivam. Ted mame nastaveno na 19 stupnu a staci. Ale pravdou je, ze nemame deti, to bych asi pod 20 stupnu nesla. Ale jak rikam, zvyknout se da :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
20.5.15 22:33

.

Příspěvek upraven 18.08.15 v 20:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
848
20.5.15 22:43

Ahoj, bydlíme v paneláku v rohovém bytě. Celoročně netopíme, max když je venku -10 a to bylo letos asi dva dny. Teplota v bytě přes zimu tak 18-19°C, v létě záleží, jak je teplo venku :) Při teplotě vyšší než 22°C je mi horko. Když jsem se k příteli před pár lety nastěhovala, byla mi tak půl roku zima, pak jsem si zvykla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
20.5.15 23:55
@peta81 píše:
@mamusa0914 ja mam prave také nizky tlak, zahrat se je pro me nekdy umeni. ale pravda je, ze nemocni nebýváme téměř nikdy. ja vůbec a kluk mel zatím jednou lehkou rymu a jednou kasel.
@Ivettevi taky by se mi libil samospinaci termostat, tady musim naběhnout s triskami, novinami a drevem. bydlime tu rok a porad s tim bojuju :roll: le o tom tahle diskuze není…
stejne je zajimave, jak strasne je ten rozdil o par stupnu znat, ze? staci 3st a clovek je uplne jinde.

Přesně tak! A právě i v tom je termostat tak zrádný. V jedné místnosti chladno - termostat tedy navýší teplotu o pár stupnů - ale v druhé místnosti je třeba i bez toho už tak větší teplo. A pak jsou ty tři stupínky fakt pekelné :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný