Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Janinna23 píše:
V ložnici nějak 18, ve zbytku tak 24-25
Tak nejsem sama, naštěstí
. K těm 18 se už brzo probojujem taky. Malá byla děsně zmrzlé mimino, tak jsme si netroufli snížit teplotu naráz razantně.
Barunka se narodila loni v únoru,takže jsme topili,ale už nevím na kolik, ale teplo tu bylo. V létě to bylo psycho, měli jsme v ložnici i 28 st. - celé odpo nám tam pražilo slunko. Letos v zimě v ložnici netopíme, v obýváku jo, protože malá je věčně na zemi,máme tak do 22 st. V pokojíčku jí netopíme,ale i tak je tam teplota přes 20st. Takže jí max. vyvětrám, at se jí tam ochladí, ale nechci jí nechávat otevřené okno nebo ventilačku…Na hraní nosí tenké punčošky s ponožkami a tepláky + dl. body, když jí nechám jen punčochy bez ponožek a tepláků, tak má studené nohy…Měla párkrát rýmu, ale nic hrozného, 6. nemoc a ted v roce dostala virozu, ale naštěst teploty jen tři dny…S tím oblíkáním doma a ven je to někdy dost složité, mně se může zdát teplo nebo zima, ale u dítěte se to těžko pozná.Zdraví zdar! ![]()
V celém bytě teď tak 20-21°C. Když byly ty největší mrazy, tak kolem 19°C (nějak jsem neměla potřebu si přitápět, kolikrát jsem topení zapínala až když bylo pod 18°C
). U země jsme v zimě měli i 13°C (pak manžel přestal měřit)!!! Máme starý dům bez izolovaných základů. V noci snižujeme centrálně teplotu na 17-18°C. Dítě je v bodynu a teplajdách, když bylo chladněji, tak jsem na něj házela dečku.
Billi píše:
V celém bytě teď tak 20-21°C. Když byly ty největší mrazy, tak kolem 19°C (nějak jsem neměla potřebu si přitápět, kolikrát jsem topení zapínala až když bylo pod 18°C). U země jsme v zimě měli i 13°C (pak manžel přestal měřit)!!! Máme starý dům bez izolovaných základů. V noci snižujeme centrálně teplotu na 17-18°C. Dítě je v bodynu a teplajdách, když bylo chladněji, tak jsem na něj házela dečku.
Tož to je zas docela mazec
sieta.m píše:Billi píše:Tož to je zas docela mazec
V celém bytě teď tak 20-21°C. Když byly ty největší mrazy, tak kolem 19°C (nějak jsem neměla potřebu si přitápět, kolikrát jsem topení zapínala až když bylo pod 18°C). U země jsme v zimě měli i 13°C (pak manžel přestal měřit)!!! Máme starý dům bez izolovaných základů. V noci snižujeme centrálně teplotu na 17-18°C. Dítě je v bodynu a teplajdách, když bylo chladněji, tak jsem na něj házela dečku.
Já osobně si myslím, že bylo tepleji, protože jsem teplomil, ale teploměr máme na zdi, co sousedí s nevytápěným pokojem, tak to asi zkreslovalo. V koupelně máme většinou 24°C. Akorát jen ten problém s tím jak táhne od podlahy ![]()
Tak my přes den do těch 23-24 a přes noc 19-20. ALe naše malá se naučila spinkat v kočáře takže vdyž nemohla usnout v postýlce tak jsme jí oblíkala jakože ven a dala jí do kočárku na chodbu kde je 5-7stupňu, běkem minuty byla tuhá:-D takže jsme jí nechyly tak 2-3 hodiny pospat a pak opatrně vyslíkly a daly do vyvětrané ložnice a spala při těch 19ti
Prosím o radu… jakou pokojovou teplotu by mělo mit miminko v lete?? v lete mame v byte kolem 35st (cely den) muze tam normalne fungovat???
Holky, muete mi rict, koik tak mate tepotu ted v byte? bydlime v domku, topime kotlem coz je samo o sobe pro me des, jelikoz jsem panelakova holka a navíc se s manzlem proste nedokážeme shodnout. ja jsem desnej zmrzlik, je mi porad zima a manzel je zas desne otuzilej
takze ve finále tu ja beham v rolaku, mikine, termoleginch a tlustych ponožkách a manzel v trenkach. jde o to, ze se snazi setrit drevem a uhlim, coz samorejme beru, ale my tu mame tak 18st a ja jsem proste porad polozmrzla. je kveten, ale i kdyz ted byla venku ta horka, tady se to stejne neohreje. vlhko tu není, ale je to proste stary poctivy dum s tlustymi zdmi. mne by vyhovovalo tak 23st, ale to bychom proste museli topit ceorocne. mame synka, 1,5roku a ja se porad bojim, ze je mu chladno. mam proste asi pokriveny názor, i když je každý okolo me ok, ja klepu kosu
na podzim se nam narodi druhé a ja uz ted trnu, ze mi tu snad zmrzne. takze, kolik mate doma?
18 stupňů je pro mě nehorázná zima. Nedokážu v tom ani spát, natož si jen tak sednout a třeba koukat na televizi.
@peta81 jsem taky pořád zmrzlá. Bydlíme taky v poctivým baráku a včera a dneska jsme topili, venku prší a je zima. Kolik stupňů tady je nevím, řídím se tím, jak to cítím, jestli mi je zima nebo ne. Muž říká, že je tady akorát, ale mě jak je zima tak se zatopí. Jen vždy zkonstatuje že jsem zmrzlina
.
18 je malo a je to dobre tak na vlhko a plisne, ale 23 mi prijde zas zbytecne. I kdyz je fakt, ze mne taky vyhovuje tak tech 22-23. Nebudu psat, jak jsme na tom my, protoze mame barak napul s rodicema manzela, a vytapeni se bohuzel ridi podle nich, pac mame spolecny kotel. Na muj vkus je tu pres den zima a vecer horko.
Dnes 22,5 stupňů jako vždycky (teda pokud není tepleji v létě)). Normalně běžel kotel, 18 stupňů bych snad nepřežila.