Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A dělal mu crp? Tak to asi bude virové, když mu nezabírají ATB.
@Anonymní píše:
Zdravim, mam otazku. Malej uz má od 24.12 zvýšené teploty..treba 37,5 a tak.. Šly jsme k lekari ten se mu jen koukl do krku a hned rekl ze ma anginu, vypada to tak, protoze ma strasne natekle uzliny, cerveny krk.. Uz to trva tyden a antibiotika nezabiraji, rikal ze dva tri dny, by melo byt lepe, ale od vcera ma zase vyšší teplotu.(38,2) zatim mu po panadolu neklesla… V pondeli mame jit na kontrolu, myslite ze mam radsi zajet na pohotovost? Ma i hodne ucpany nos :/ a strašně slintá.
nepíšeš, jak je dítě staré - jinak 38,2 na pohotovost není,
a pokud slintá - dívala ses do pusy? nemá aftózní stomatitidu? spousta rudých pupínků, nateklé dásně u toho jsou
Nepises, kolik je malemu let/mesicu. Delal mu doktor CRP? Ja byt tebou, na pohotovost nejezdim, pouziju domaci CRP test a ani nesnizuju teplotu, pokud dite neni apaticke, nezvraci apod. 38,2 neni moc vysoka teplota.
Jinak na podzim mel 3lety syn kamaradu bakterialni zapal plic - vysoke CRP, horecky pres 39. ATB nezabrala, CRP se mu stale zvysovalo, horecky neklesaly, musel do nemocnice na ATB do zily. To mu po par dnech nastesti zabralo.
Neudelal mu crp ani streptest? Mohla by to byt treba mononukleoza.
@mag píše:
Neudelal mu crp ani streptest? Mohla by to byt treba mononukleoza.
no mohla, pokud je dítko starší, pokud menší, tak ta aftózní stomatitida - ale když nevíme nic bližšího ![]()
@Anonymní píše:
@Janča6 prave ze mu CRP nedelal a jspu mu 4roky.
Ach boze, to se jeste najde doktor, ktery v takovem pripade neudela CRP?
Doporucuji poridit domaci CRP testy.
@Janča6 Tak jo, nakonec to je mononukleoza, skoncili jsme v nemocnici protoze teploty se vyhouply pres 40.. tak diky za rady aspon jsem se mela na co zamerit:)
@Anonymní píše:
@Janča6 Tak jo, nakonec to je mononukleoza, skoncili jsme v nemocnici protoze teploty se vyhouply pres 40.. tak diky za rady aspon jsem se mela na co zamerit:)
Drzim palce! U nas to bylo podobne. Ja myslela, ze ma dcera anginu, dr. udelala streptest a bylo jasny, ze to angina neni. Nechapu dr., ktery to dneska nepozna, resp. nesnazi se vic diagnostikovat.
Nas nastesti nakonec nemocnice minula, i jaterni testy byly Ok, takze ani dieta nebyla prisna. Jenom ten pulrok bez pohybu byl narocny.
Zdravim, mam otazku. Malej uz má od 24.12 zvýšené teploty..treba 37,5 a tak.. Šly jsme k lekari ten se mu jen koukl do krku a hned rekl ze ma anginu, vypada to tak, protoze ma strasne natekle uzliny, cerveny krk.. Uz to trva tyden a antibiotika nezabiraji, rikal ze dva tri dny, by melo byt lepe, ale od vcera ma zase vyšší teplotu.(38,2) zatim mu po panadolu neklesla… V pondeli mame jit na kontrolu, myslite ze mam radsi zajet na pohotovost? Ma i hodne ucpany nos :/ a strašně slintá.