Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No nechutny to je. Asi bych si s takovým člověkem neměla co říct.
A není jedno co si o tom myslíme? Ať napíšeme cokoliv kamarádka přístup nezmění. Je to její výchova a pokud se ti to nelíbí asi bych omezila kontakt ![]()
Fuj, to je nechutný. ![]()
Najdi si novou a hlavně normální kamarádku.
Pripada mi divne cele jeji chovani, ale taky to ze to udela pred vami ![]()
Taky mám hodně podobnou eko bio lesní školka kamarádku, teď už bývalou… Nedávala sem to. Takoví lidi si k sobě musí najít stejné jako oni… Ušetři si nervy a utni to
Každej máme na výchovu svůj pohled, ty máš svůj, kamarádka svuj, navzájem si o sobě myslíte, že jste úplně mimo. Tak mi řekni, kde je pravda? Pokud ti výchova kamarádky vadí, nestýkej se s ní, ale nemáš právo jí říkat, že její výchova je špatná. I tobě by vadilo, kdyby ti ona kecala do tvé výchovy, byť má asi pocit, že jsi naprosto nerespektující matka.
Myho dedu prababicka kojila do 6let, nosil si pry stolicku. Asi to bylo levny jidlo nevim. Kazdopadne bych to brala jako jeji vec a nechodila k nim, kdyz to neumi delat aspon v soukromi
@Janli
Já prave ctím jiné názory, jsem respektující až až, ale v tomto směru jsem nekompromisní. Premyslela jsem, ze zkusím zavolat i psychologovi, proto se ptám tady, co si O tom myslíte a zda tady někdo neví, prave z toho psychologického hlediska zda je to ještě vporadku, či ne.
Teda to mazleni prsou, to by mi nebylo prijemne a resila bych to…,ale kdyby to delal nekdo jiny, je mi to asi jedno, jen bych odvratila zrak..me z toho nejvic vadi to „prsicka“
.. to se mi fakt kroutej prsty u nohou…jinak ja nejsem ezo bio ani nic z toho co pises, presto sleduji dovychovat a posloucham pana Studnicku…sve dite podporuji v emocich, utesuju ho, mazlim kdy chce, vezmu do postele, kdy chce, vysvetluju apod…taky mam kamosku, ktera jede svuj styl a furt posloucham, tak ji nech rvat, to uz bych dala svymu na zadek, dej ji na zadek, at ti nepreste pres hlavu, nemuze byt chvili zticha a tak..je to strasne otravny, me se taky nelibi, jakym smerem jde ona, ze treba necha sve dite snad od roka ucucavat pivo, nebo ji da ve 20 do postele a necha ji rvat dokud neusne (i hodinu a pul jsem zazila), ale rozhodne ji do toho nekecam…i rozdil ve vychovach muze rozdelit kamaradky…kdyz ti to vadi, tak se s ni nestykej, jen ji do toho nekecej
@Anonymní píše:
@Janli
Já prave ctím jiné názory, jsem respektující až až, ale v tomto směru jsem nekompromisní. Premyslela jsem, ze zkusím zavolat i psychologovi, proto se ptám tady, co si O tom myslíte a zda tady někdo neví, prave z toho psychologického hlediska zda je to ještě vporadku, či ne.
Jezis..volat psychologovi? Rovnou zavolej socialku
ted jsi tomu nasadila korunu
@Melodie91 píše:
Jezis..volat psychologovi? Rovnou zavolej socialkuted jsi tomu nasadila korunu
Tak jinak? Otázka zní? Je toto ještě vporadku? Dle budoucího vývoje dítěte? Je to vporadku? Je to forma uteseni? Forma projevu lásky, nebo v tomto veku je zo již za hranou a neprospesne pro budoucí život? Už mi rozumíte? Samotné mi to vrtá hlavou.
Osobně bych to brala jako nahrazování nějaké sexuální frustrace. Normální to fakt není. Měla by si najít chlapa a ne to promítat do ditete
@Anonymní píše:
Tak jinak? Otázka zní? Je toto ještě vporadku? Dle budoucího vývoje dítěte? Je to vporadku? Je to forma uteseni? Forma projevu lásky, nebo v tomto veku je zo již za hranou a neprospesne pro budoucí život? Už mi rozumíte? Samotné mi to vrtá hlavou.
Asi by to mohlo zacit dost vadit manzelovi
…dite podle me vic ovlivni nezajem, malo lasky, biti, rvani…ne mazleni s prsama, podobny prispevek jsem cetla nedavno na fb, kde si stezovala matka 4leteho chlapecka, ze to dela, a ze ji to vadi a seslo se tam doat matek, ktere to maji s +- stejne starymi detmi stejne…do puberty ji nevydrzi…pochop, ze pro dite neni v prsou nic erotickeho..je to neco, co ji poji s mamou od narozeni a pomerne dlouho..kdyby zmoulala deku, tak by te to mozna tak nezarazelo..a jsou deti, co maji treba jeste ve 4 dudlik apod
Ahoj maminky, nedá mi to, musím se z toho vypsat. Jde o moji kamarádku, je to typická bio, eko matka, vyznávají Montessori a nevychovu, já jsem v tomto, ehm jak bych to napsala více při zemi, zkratka mám již tři děti a volim zlatou střední cestu. Ona má holcicku, jedináčka a za chvíli ji dokonce bude 5 let. Bohužel, co se tyče výchovy máme rozdílné názory. Když její malá vystřihne hystericky záchvat hodný Oscara, a ona ji ještě podporuje slovy, ano prožíj to, pust emoce, já vím ze te něco nastvalo atd atd už mlcim. Několikrát jsem si s ni zkoušela promluvit, ale je to marne, ona je velmi tvrdohlava, řekla bych místy omezena, zkratka uznává pouze své načtene hodnoty a tečka. Jinými slovy, nemá cenu se s ni pouštět do jakekoliv diskuze. Je to má nejlepší kamarádka, ale tohle mě dostalo. Jak čas bezi nemáme na sebe moc času, teď jsme spolu stravily 3 dny po dlouhé době tahem a já zůstala v šoku z několika situaci, ale z této nejvíce. Její malou kojila do cca 3,5 let, nyní ji bude téměř 5 let( na veřejnosti to asi nedělá. Ale jakmile nebylo po její, tak se hned vztekala, nonstop usmrcení atd atd, Ok jasne, jsou takové povahy děti, ALE řešení? Pojď maminka ti dá prsicka, no já byla úplně v šoku, šly na sedačku, ona vytasila prsa a ta velká holka je mazlila, cucala, líbala. Možná mě ukamenujete, ale mě to přijde doslova nechutne a těžce za hranou a myslím, ze pro budoucnost te malé tohle není vporadku. Tato situace se opakovala několikrát za den, dokonce ji tímto způsobem uspava. Zkoušela jsem toto téma googlit a nic nenašla, pouze odstav po 2 letech a podobne. Co si o tom myslíte? Píšu to velmi v rychlosti.