Teratozoospermia a iui

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
8.3.22 15:30

Teratozoospermia a iui

Ahoj holky s přítelem by jsme chtěli podstoupit iui ale přítel ma špatnou morfologii jen 2% normálních spermií mate někdo zkušenost komu se to povedlo 3× jsem otěhotněla přirozené ale vždy to skončilo ZT v 7tt příčinou potratu byla nejspíš ta morfologie u mě nic nenašli…už 14 měsíců se nám nedaří ma smysl doufat v to iui nebo rovnou ivf? Budu rada za každou zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2200
8.3.22 16:15

Ve vašem případě bych šla rovnou do IVF. :nevim:
IUI pro Vas nemá v tomhle směru smysl. Když otehotnis, není potřeba řešit IUI. Ale důvod proč se nedaří.
A z velké části je asi vada embrya. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
8.3.22 18:13

@Meliss7 hm, to bych šla už rovnou do IVF a vzala to cestou gen. vyšetření embrya. Protože otěhotnět dokážeš asi docela snadno, ale pokud se to vždy přestane vyvíjet v 7tt, je jasné, že je na vině genetika - a to právě souvisí s tou morfologií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.3.22 12:08

@Meliss7 já by jsem v žádném případě hned do ivf nešla.
Jak jsem už psala, partner 1 spermiogram teratozoospermie… takže 2 hlavičky, nebo 2 ocásky atd. ( prostě zvířatka)
Ja prodělala 2 biochemické a říkala jsem si, že je to asi nekvalitními spermiemi.
Při návštěvě caru, zopakovali spermiogram a mi vzali krev na AMH…kvantitu a počet vajíček.
Výsledky… partner spermie naprosto v pořádku a mi řekla Dr. že mým vekem a pro hladině AMH 0.08, kdy limit já nad 2 již nemám šanci otěhotnět. Mám málo a nekvalitní vajíčka. Jediná možnost jak mít děti, je dárcovské vajíčeko.
Navrhla ale, že vyzkoušíme 1 x IUI a potom IVF. Překvapilo mě, že i v mém věku je vše hrazené pojišťovnou ( přesto, že 2 kluky už mám.
11.2 ráno Pichla Ovitrille a provedla IUI. Měla jsem folikul asi 22 mm. Předepsala Progesteron besins na zavedení.
V neděli na službě ( sálová sestra) jsem ucítila křeče v břiše, stejný příznak jako u 1 tehu. To bylo 9 dní po IUI a protože jsem věděla, že předchozí dny byl TT bílý a nebyl tam už Ovitrille, vyzkoušela jsem TT a byl slabě pozitivní.
Od té doby testuju jako blázen a pomalu lupou, sleduji sytost testovacího proužku :D
Odešla je to 15 den, po IUI a čarka krásně sílí a HCG potvrzeno i laboratoří 200 :potlesk:
Takže v žádném případě nepodcenuj IUI..je to v podstatě menší zlo, než jít do IVF a cpat do sebe hormony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
10.3.22 12:19

@Meliss7 já bych to konzultovala s CARem.. ale asi bych ještě zkusila IUI před IVF, samozřejmě je to oddálení třeba času, ale nikdy nevíš, co se může stát dobrého :hug: stačí vždy jedna dobrá spermio a jedno dobré vajíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
10.3.22 12:47

@Linusren včera jsem byla na konzultací tak tento měsíc nás čeká iui a dr. říkala že morfologie 2 vůbec neni tak špatna jak říkají prej pokud mě dokázal oplodnit 3krat tak chyba bude někde jinde tak nas ještě čeká imunologie a genetika tak aspoň trochu mě povzbudila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4349
10.3.22 13:55

@Meliss7 paráda! imunologie a genetika je důležitá :) takže než budou výsledky, alespon budete mít hlavu zaměstnanou pokusem IUI :dance: mohla být samozřejmě i špatná spermie, ale u toho IUI vyberou ty nejlepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí