Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobrý den, jen jsem vyplachovala vařící vodou a pak nalila vodu pro UM. Myslím si, že to stačí, dělala jsem to tak u obou dětí.
Před prvním použitím jsem ji několikrát vydrhla octem s jedlou sodou a vodou. Vzala jsem to několikrát. A pak už jen pravidelně vymývala. Nic jiného než vodu pro dítě jsem v ní nikdy neměla. Se Sterilizací neporadím, ale možná nějaké vyvaření v hrnci s vodou by kvalitní termoska snesla. Samozřejmě ji musíš celou ponořit a nechat v ní vodu. Ale nikdy jsem to nedělala a dítěti nic nebylo.
Jeeee-sterilizace termosky… to mi připomnělo mě, když byla první dcera miminko. Koupila jsem novou termosku a v záchvatu „vše musí projít sterilizací“ jsem ji vyvařila ve vodě… což o to, ta nádoba to dala, ale to víčko se natavilo a nešlo pak ani zacvaknout úplně, ani otevřít
. Tal jsem tehda na druhej pokus koupila termosku, co nemá takový to klapací víčko, jak se na něj musí šmatat rukou (druhá panika), ale jen otevírací jako lahev a tu jsem „jen“ vydrhla a nechala v ni stát vařící vodu+tou vodou několikrát pomalu prolila to víčko… no… prostě hrotič… ![]()
Z mého dnešního pohledu- bohatě stačí normálně vymýt a pak prolejt vařící vodou
![]()
Já vždy vymyla důkladně vařící vodou a prostředkem na dětské lahvičky atp.
Používala jsem často a malá byla vždy ok
![]()
Dobrý den,
rada bych se obrátila na maminky, které mají děti na UM. Mám dotaz ohledně termosky, ve které uchovávate teplou vodu, ať už stabilně doma, nebo během výletů. Sterilizujete termosky? Je to nutné? Jde to vůbec? Případně jakým způsobem? (Mám novorozeně, u staršího kojence bych to zřejmě již tolik neřešila).
Děkuji!