Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím o radu.
Včera jsem v Tescu koupila 3pack trik. Po příjezdu domů jsem je rozebrala, sundala z toho nálepku 3pack a na jednom triku zůstalo lepidlo z té nálepky.
Bohužel mám zkušenost s tričkem z Takko, že to lepidlo nešlo vyprat a byla na tričku černá šmouha ![]()
A teď má dilema, zda to zkusit vyprat či ne. Jde mi o to, kdyby se to lepidlo nevypralo, aby mi pak v Tescu neřekli, že jsem to neměla prát. ![]()
Nebo to mám jít vrátit? Jaká je lhůta?
Tesco nemám zrovna za domem, musim tam dojet ![]()
Co myslíte?
Děkuji. ![]()
@Lenka512
dej tričko do mražáku a pak až bude lepidlo tvrdé ho zkus oloupat, mělo by to jít ![]()
a pokud by nešlo, tak bych radila asi reklamovat
Ja bych nic neresila, vyprala a eventualne nechala na doma.Jako crcat se s tim, resit to, na to jsem lina
.
Reklamace v Tescu vyrizuji bez problému, na uctence mas napsáno do kdy. 14 dni nebo mesic.
Reklamovat klidně můžeš, myslím, že s tím zrovna v Tescu nebude problém. Nicméně já jsem tam takhle koupila miminu soupravu, taky nálepka na triku a ne, nevypralo se to. Je tam zkrátka lepící flak. Zkusím to hodit do toho mrazáku a pak oloupat, to mě nenapadlo. ![]()
Rozhodla bych dle ceny trika. V případě, že nešlo o horentní sumu, zkusila bych triko strčit do mrazáku, jak radí maminky, a pokud si dá lepidlo říci, šup s trikem do pračky. Každopádně si myslím, že oba pracovní postupy na triku zanechají následky, jež by mohly být pro případ reklamace viditelné.
Dle nového občanského zákoníku:
1. Koupím-li triko na internetu (e-shop, slevový portál), mám právo od kupní smlouvy odstoupit = vrátit zboží do 14 dní od převzetí zboží, a to bez udání důvodu. Někteří internetoví prodejci umožňují zákazníkům vrátit zboží bez udání důvodu dokonce do 30 dní (např. kasa.cz), včetně částky za dopravu.
2. Kamenné obchody však vrácené zboží povinnost přijmout nemají. Vzhledem ke konkurenčnímu boji se mnoho velkých firem (např. hypermarkety) o zákazníky doslova perou a snaží si je udržet všemi možnými způsoby, tedy i možností vrácení zboží do 14 dní bez udání důvodu. Kvalita = v prvé řadě spokojenost zákazníků ![]()
Domnívám se, že TESCO patří právě mezi tyto podniky ![]()
Dceři jsem v TESCU omylem koupila lahvičku MAM, jež byla vhodná pro děti jiné věkové kategorie, což jsem zjistila až doma. Lahvičku jsem na TESCO informacích bez problémů vrátila. Nikdo mi nenabízel ani výměnu, za což jsem byla 2× vděčná, jelikož lahev nebyla laciná a hlavně, nebyla už potřeba ![]()
Hezký den všem ![]()