Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Díky. Je to jako ve škole - tam taky snížená známka z chování je slovně na vysvědčení napsaná uspokojivé a přitom to moc uspokojivé není. No tak až ho vypotřebujem, koupíme jiný a budu doufat, že nebude špinit a půjde dobře rozmazat. My teda máme s OF 25 a je to ve spreji, ale asi to bude podobné, když je to stejná značka. ![]()
Já to vidím takhle, Daylong má ochranu před sluncem velmi dobrou, ale smývá se, takže dokoupím ten Garnier Ambre Solaire a budu mazat Daylong, pokud se děti nebudou namáčet, a Garnier Ambre Solaire, pokud se budou děti cákat ve vodě.
juma píše:
Já to vidím takhle, Daylong má ochranu před sluncem velmi dobrou, ale smývá se, takže dokoupím ten Garnier Ambre Solaire a budu mazat Daylong, pokud se děti nebudou namáčet, a Garnier Ambre Solaire, pokud se budou děti cákat ve vodě.
A já dopotřebuju Astrid a budu mazat častěji. Zatím ho používám jen na obličej a na zbytek mám jeden, co v testu nebyl, ale ten barví, takže mažu Anežku jen v kalhotkách, pak ji obléknu a obličej mažu tím Astridem. Na sluníčku ji stejně skoro nepouštím, tak snad to bude OK. Nejhorší je to ve škole, když svítí, pochybuju, že ji někdo bude přimazávat.
A nevíte jak je na tom Bioderma 50+? Nikde jsem tu značku nezahlídla.
Ahoj všem,
taky jsem na ty testy narazila, ale dražší krémy z lékárny nikde otestované nejsou
Koupila jsem Avéne( než jsem našla testy )- na doporučení lékárníka - daylong mi nedoporučil prý:
„Daylong nevedeme - máme jenom vyšší kvalitu“ o tom Avéne, ale nikde ani zmínka
Pokud by někdo věděl zda byly testovány budu vděčná, díky za info
Bára
na Avéne jsem se ptala dermatoložky, protože se klárce objevil atopický ekzém a říkala, že jsem koupila to nejlepší na trhu. tak jí věřím. máme dětskou verzi s faktorem 50.
Ahojky,
mozna to spatne chapu s tim Daylongem-neni to ten s miner.filtry pro deti do jednoho roku?Ten by totiz smyvatelny snadno mel byt.Jinak ten klasicky detsky Kids pouzivame uz 5 let a jeste se mi syn nikdy nespalil(ani u more).Pripalil se jen jednou u tchyne
,kdyz ho natrela Astridem a to jeste az u vody.
Taktez muj manzel sportovec se na turnaje natira daylongem,protoze jen s nim mi nedojde spaleny na troud./pri utkani se hodne poti,porad utira,cely den na slunci/.Takze mame otestovano v extremnich podminkach
.Nechci vypadat jako propagator
,ale nam naprosto vyhovuje.(s jinymi pripravky za cely den pobytu na slunci pri sportu spaleny byl)
Je tedy pravda,ze ja mam na oblicej Biodermu 50,protoze se mi delaji pigmentove skrvrny a na telo mam La rosche 40 a jsem taky spokojena.Ale treba na kolo jsem si vzdy davala Daylong z duvodu poceni a nasledneho otirani..opalena byvam,ale ne spalena.
Co jsem cetla nejsou vhodne opalovaci pripravky ve sprejich,protoze clovek nikdy nevi,kolik pripravku nanesl a vetsinou prave ze spreje hodne malo.Ale nevim,ozkouseno je nemam.
Any, bohužel není. Opravdu je v té reportáži vidět Daylong Kids… Ale jsem ráda, že s ním má někdo pozitivní zkušenost i ve vodě, resp. při styku s vodou.
juma-diky,to je mi lito i se divim zaroven.Muj syn je hodne svetly typ (vsichni tri jsme,blondaci,svetla plet)a nikdy zadny problem,v tuzemsku i v zahranici ![]()
Mě taky výsledek Daylongu nemile překvapil. Já s ním mám ale ty nejlepší zkušenosti. Mazali jsme s ním kluky v Turecku i Bulharskou a to pouze ráno, takže 1 x denně. Ani jeden z nich se nespálil, ani moc neopálil … Já ho tedy budu kupovat nadále, moc mi vyhovuje, že stačí nanést opravdu jenom jednou denně.
Martina
Já mažu Anežku Astridem taky jen ráno (když jde do školky) a spálená ani moc opálená není. Ale obávám se, že to ještě nic nemusí znamenat.
Test ale nehodnotil to, jestli se s daným krémem spálíš nebo ne, ale zda odpovídá naměřený faktor faktoru psanému na obale. U některých to neodpovídalo skutečnosti. Ale i tento faktor přeci může stačit k tomu, aby ochránil před spálením. Nicméně je to klamání spotřebitele. Ty kupuješ faktor např. 50tku a krém chrání jen jako třicítka.
neczuz píše:
Test ale nehodnotil to, jestli se s daným krémem spálíš nebo ne, ale zda odpovídá naměřený faktor faktoru psanému na obale. U některých to neodpovídalo skutečnosti. Ale i tento faktor přeci může stačit k tomu, aby ochránil před spálením. Nicméně je to klamání spotřebitele. Ty kupuješ faktor např. 50tku a krém chrání jen jako třicítka.
Jo, tohle jsem si taky říkala a hlavně se tím uklidňuju, že ten krém, co máme, není na vyhození. K moři bych si ho asi nevzala, ale tam ještě nějakou dobu nepojedem.
Tak jsem z toho rozpačitá, já mám dobrou zkušenost s Astrid mlíkem 50 OF. Malej se mi ještě nikdy nespálil, ani neosypal a byl na chalupě celý víkend venku. Ve všední dny chodí dopoledne na 1,5 hod a odpoledne cca na 2 hodiny. Co konkrétně způsobují dětem UVA a co UVB paprsky? Mohly mu nějak ublížit bez viditelného spálení?