Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Myslím, že UVA je záření, které může způsobit melanomy a UVB způsobuje spíš stárnutí kůže. To, že se kůže opálí, prý znamená, že se už UV záření do kůže dostalo. Já dokonce četla (myslím že v časopise Maminka), že pokud kůže zčervená, tak je to skoro i lepší, páč lidi to varuje, aby odešli ze sluníčka, kdežto když se někdo opaluje dobře a nemaže se, tak se vystavuje tomu záření daleko víc a může to být nebezpečnější
. Ale taky nevím, jestli to, že se dítě neopálí nebo nespálí, prokazuje o tom, že slunění bylo OK.
Letos jsem koupila dětský opalovací krém od Vichy,poradili mi ho v lékárně,prý je to momentálně to nejlepší na trhu,má ochranný faktor 50,ale bohužel nejsem moc spokojená:-(.při prvním větším sluníčku co bylo teď o víkendu se malá totálně spálila,není mi to jasné,natírala jsem ji za dopoledne 3×,a i přes to se spálila.stalo se vám to taky,že i přes tak vysoký faktor jste se spálili?nevím čím to může být,měla jsem sto chutí ho jít vrátit,cena docela bomba a účinek téměř žádný:-(
hkac píše:
Myslím, že UVA je záření, které může způsobit melanomy a UVB způsobuje spíš stárnutí kůže.
Malá oprava, přímo z Dtestu:
UVB - rakovina kůže, spálení kůže
UVA - stárnutí kůže, při vysokých dávkách rakovina kůže
tak ten daylong mě teda překvapil, používáme ho celá rodina 3 roky, já mám světlou kůži, a po 10minutách bez krému jsem rudá, daylongem se namažu 20min. před vodou a pak se za celý den ani trošku nespálím- a to jsu ve vodě furt. Malá to samý- nikdy není ani trošku červená a to jsme u vody pořád a pořád ve vodě. Jezdíme na měsíc k moři- a to samé - vždy daylong vpohodě. A to se mažu jen 1× denně.Kdyby se smyl- byla bych rudá jak rak. Takže nevím nevím s tou voděodolností jak to tedy je, ale na mě musí držet- nebo si to nedokážu vysvětlit.
Nevím jak to hodnotili, ale možná jim vadilo, že daylong má v příbalovém letáku- že stačí namazat jednou denně, a co jsem se dívala na jiné voděodolné opalováky, tak mají napsáno po koupání či utírání znovu natřít. Tak jestli jim nevadilo to.
ještě bych dodala to, že jsem si jednou zapomněla natřít jednu ruku - a byla hned rudá a zbytek těla nic- byl namazaný daylongem. To bylo po celým dni a vodě-šnorchlování-opalování - furt dokola- takže dlouho ve vodě, tak kdyby se smyl, byla bych rudá celá a ne jen ruka.
Já mám problém s tím, že mi opalovací přípravky pro děti obarvují oblečení a nelze to již ničím vyprat. Používám Daylong, Ladival, Altermed a všechny mi obarvily oblečení a nelze to již vyprat… vše je kolem krku dost zažloutlé a to vždy syna namažu, nechám zaschnout a až pak oblékám, ale i tak jak se pak potí tak mám vše zažloutlé. Můžete mi někdo poradit opalovací krém který neobarví oblečení? Nebo který lze vyprat?? Dost mi to vadí.
Tak obnovuji diskuzi, jsem z toho zmatená, mám koupit daylong nebo garnier?? V D testu opravdu daylong příliš nepochválili, tak nevím…dobře se umístilo mléko s f50 z DM, ale mně nesedí, protože se strašně špatně maže, je to fakt peklo…syn má rok a třičtvrtě a je zatím dost bleďoučký…k moři se nechystáme, budeme jen u nás…tak prosím kdo může, poraďte, díky..
![]()
@lucotek Záleží z jakého pohledu ho nepochválili… taky na to kouknu. Já mám z DM f30 a to roztírání mi tak nevadí.
Já jsem dětské našla naposeldy 2010
to není moc vypovídající ![]()
@lucotek : já bych koupila daylong, pro děti je lepší. Sice se hůře maže ale je lepší. Mají minerální filtry. http://avocados.cz/…ralni-filtry
Holky, pročetla jsem diskuzi - máme minerální Biodermu 50SPF, t asi tedy testovaná nebyla, že?
To testování co se tu zmiňuje už je starý ne? Mám dojem že loni či letos proběhly testy nové, ale nevím jak to dopadlo…
@lucotek Dětský krémy jsem nenašla, loni testovali krémy pro dospělé.
Dm alverde / Sonnenmilch Schisandra
dobře (60 %)
Bioderma Photoderm Sun Spray Sensitive Skin
uspokojivě (40 %)
Biotherm Lait Solaire
uspokojivě (40 %)
Amway Peter Island Sun Lotion
nedostatečně (10 %)
Dermacol voděodolný ochranný krém na opalování
nedostatečně (10 %)
Dr Müller Pharma PantheDerm solar ochranný krém na opalování
nedostatečně (10 %)
Eco Cosmetics Suntan Cream
nedostatečně (10 %)
Daylong Ultra 25 Lipozomální lotio, uspokojivě (44 %) byl v testu v r. 2011, dopadl špatně kvůli nedostatečné voděodolnosti. Myslím si, že výrobce se snad poučil, když výrobek nyní nabízí s extrémní odolností vůči vodě…