Test opalovacích krémů

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15674
16.6.10 19:15

Myslím, že UVA je záření, které může způsobit melanomy a UVB způsobuje spíš stárnutí kůže. To, že se kůže opálí, prý znamená, že se už UV záření do kůže dostalo. Já dokonce četla (myslím že v časopise Maminka), že pokud kůže zčervená, tak je to skoro i lepší, páč lidi to varuje, aby odešli ze sluníčka, kdežto když se někdo opaluje dobře a nemaže se, tak se vystavuje tomu záření daleko víc a může to být nebezpečnější :nevim: . Ale taky nevím, jestli to, že se dítě neopálí nebo nespálí, prokazuje o tom, že slunění bylo OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
17.6.10 07:57

Letos jsem koupila dětský opalovací krém od Vichy,poradili mi ho v lékárně,prý je to momentálně to nejlepší na trhu,má ochranný faktor 50,ale bohužel nejsem moc spokojená:-(.při prvním větším sluníčku co bylo teď o víkendu se malá totálně spálila,není mi to jasné,natírala jsem ji za dopoledne 3×,a i přes to se spálila.stalo se vám to taky,že i přes tak vysoký faktor jste se spálili?nevím čím to může být,měla jsem sto chutí ho jít vrátit,cena docela bomba a účinek téměř žádný:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.6.10 20:08
hkac píše:
Myslím, že UVA je záření, které může způsobit melanomy a UVB způsobuje spíš stárnutí kůže.

Malá oprava, přímo z Dtestu:
UVB - rakovina kůže, spálení kůže
UVA - stárnutí kůže, při vysokých dávkách rakovina kůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.7.10 03:30

daylong

tak ten daylong mě teda překvapil, používáme ho celá rodina 3 roky, já mám světlou kůži, a po 10minutách bez krému jsem rudá, daylongem se namažu 20min. před vodou a pak se za celý den ani trošku nespálím- a to jsu ve vodě furt. Malá to samý- nikdy není ani trošku červená a to jsme u vody pořád a pořád ve vodě. Jezdíme na měsíc k moři- a to samé - vždy daylong vpohodě. A to se mažu jen 1× denně.Kdyby se smyl- byla bych rudá jak rak. Takže nevím nevím s tou voděodolností jak to tedy je, ale na mě musí držet- nebo si to nedokážu vysvětlit.
Nevím jak to hodnotili, ale možná jim vadilo, že daylong má v příbalovém letáku- že stačí namazat jednou denně, a co jsem se dívala na jiné voděodolné opalováky, tak mají napsáno po koupání či utírání znovu natřít. Tak jestli jim nevadilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.7.10 03:33

ještě bych dodala to, že jsem si jednou zapomněla natřít jednu ruku - a byla hned rudá a zbytek těla nic- byl namazaný daylongem. To bylo po celým dni a vodě-šnorchlování-opalování - furt dokola- takže dlouho ve vodě, tak kdyby se smyl, byla bych rudá celá a ne jen ruka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
10.7.10 22:41

Já mám problém s tím, že mi opalovací přípravky pro děti obarvují oblečení a nelze to již ničím vyprat. Používám Daylong, Ladival, Altermed a všechny mi obarvily oblečení a nelze to již vyprat… vše je kolem krku dost zažloutlé a to vždy syna namažu, nechám zaschnout a až pak oblékám, ale i tak jak se pak potí tak mám vše zažloutlé. Můžete mi někdo poradit opalovací krém který neobarví oblečení? Nebo který lze vyprat?? Dost mi to vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
13.6.13 12:40

Tak obnovuji diskuzi, jsem z toho zmatená, mám koupit daylong nebo garnier?? V D testu opravdu daylong příliš nepochválili, tak nevím…dobře se umístilo mléko s f50 z DM, ale mně nesedí, protože se strašně špatně maže, je to fakt peklo…syn má rok a třičtvrtě a je zatím dost bleďoučký…k moři se nechystáme, budeme jen u nás…tak prosím kdo může, poraďte, díky.. :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
13.6.13 12:43

@lucotek Záleží z jakého pohledu ho nepochválili… taky na to kouknu. Já mám z DM f30 a to roztírání mi tak nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
13.6.13 12:46

Já jsem dětské našla naposeldy 2010 :?: to není moc vypovídající :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4107
13.6.13 12:48

@lucotek : já bych koupila daylong, pro děti je lepší. Sice se hůře maže ale je lepší. Mají minerální filtry. http://avocados.cz/…ralni-filtry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
13.6.13 12:50

Holky, pročetla jsem diskuzi - máme minerální Biodermu 50SPF, t asi tedy testovaná nebyla, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
13.6.13 12:53

To testování co se tu zmiňuje už je starý ne? Mám dojem že loni či letos proběhly testy nové, ale nevím jak to dopadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25110
13.6.13 12:55

@lucotek Dětský krémy jsem nenašla, loni testovali krémy pro dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
13.6.13 12:56

Taky by mě zajímalo jak dopadli dětské opalováky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
13.6.13 13:01

Dm alverde / Sonnenmilch Schisandra
dobře (60 %)
Bioderma Photoderm Sun Spray Sensitive Skin
uspokojivě (40 %)
Biotherm Lait Solaire
uspokojivě (40 %)
Amway Peter Island Sun Lotion
nedostatečně (10 %)
Dermacol voděodolný ochranný krém na opalování
nedostatečně (10 %)
Dr Müller Pharma PantheDerm solar ochranný krém na opalování
nedostatečně (10 %)
Eco Cosmetics Suntan Cream
nedostatečně (10 %)

Daylong Ultra 25 Lipozomální lotio, uspokojivě (44 %) byl v testu v r. 2011, dopadl špatně kvůli nedostatečné voděodolnosti. Myslím si, že výrobce se snad poučil, když výrobek nyní nabízí s extrémní odolností vůči vodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí