Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, my jsme taky používali Nuk ale moc se mu otlačoval.(( vypadal pak jak šašek otlačenej celej obvod dudlíku i s větracími otvory.o))) Přešla jsem na ortodontické dudlíky rakouské firmy MAM (kupuju přes net- je větší výber, ale jinak je maj v carefouru, tescu..) a jsem spokojená,¨jen malej to s dudlíkama moc neumí.o((( plive je všechny nehledě na to z čeho jsou a jakej maj tvar… takže když se večer uspává, musím mu dudlík držet, pak ho vyplivne a spinká.o)))
Každopádně dudlík by měl mít hodně větracích otvorů, což bohužel NUK nemá. Nevím jak moc to mimčům vadí, ale maloch od kamošky měl pod ním exém - prostě pokožka nevětrala
tak asi tak.o)
Markéta a Michal už skoro 12 týdnů
Asi mate pravdu holky s tema zasobama. Kdyz ja jsem takova snazivka. Musim mit vsechno pripravene. Ale zatim mam 2 NUKY, takze asi si dam oraz a uvidime. Zacnu kupovat jine potrebne veci ![]()
Stejne co je potrebne a co bylo zbytecne kupovat uvidim az v praxi. Jenze kdyz me to tak baviiiii ![]()
Jasmine 25tt
Maku,
prosimte napis mi stranku, kde ty dudliky MAM kupujes. Taky bych se podivala. Diky moc
Jasmine
Nevíte které z dudlíků ( jaké značky ) mají atest zdravotní nezávadnosti? Velký test proběhl v roce 2005 http://www.dtest.cz/…ku-a-savicek http://www.dtest.cz/…ku-a-savicek , ale od té doby se vždycky přijde jen na nějaký náhodně. Dokonce i zančky, u kterých bych to nečekala ( Chicco ) mají zdravotně závadné… http://www.dtest.cz/search/?…
je to hlavně tím, že i dobré firmy se nechají zlákat vidinou peněz a přesunou svoji výrobu do Číny apod. a pak to tak vypadá…Viz naše Eta a mnohé jiné…Je teda nějaký výrobce dudlíků, který opravdu vyrábí v EU a má nějaký certifikát? Mám jen jeden tip na dudlíky Bibi, ale to, že jde o švýcarskou firmu nezaručuje, že se to tam i vyrábí, ještě jsem to nehledala, prodávají se málokde…
Mohla bych se zeptat s jakými dudlíky máte dobré zkušenosti, že je vaše děti přijali?
@StrakovaStana malá chtěla jen avent je takový placatější.. takové ty kulaté z drogerky nechtěla… koupila jsem i ten i ten a nedala jinej do puse
@StrakovaStana MAM. Silikonove. Všechny mohe děti je vzaly a kdyz jsem potřebovala naučit na flašku, tak i takovou savičku.
Za mě taky MAM. Měly je obě mě holky a spokojenost, zuby rovne, kojení nevadily ![]()
U nás NUK, a později Babylove z DM-stejny tvar, poloviční cena
silikonové ![]()
U nás taky jen MAM.. Než jsme přišli na tyto, tak máme doma asi 10 jiných různých druhů ![]()
Já jich mám doma 6, od kytičky za 30 Kč až po Avent za 200
a bere mi jenom NUK ![]()
U nás taky vede MAM. A to jsem ze začátku měla doma hotovou dudlíkárnu
Ale za mě vede ten svítící, líp se po tmě hledá a dítě se ho taky brzy naučilo vypátrat samo. ![]()
Take jsem v ocekavani (30tt) a doma mam ctyrletacku. Ta nedudlikovala, ale stala se mi zavislou na prsu. Takze ted mam pripravene dva dudliky 0-2m LOVI a DIFRAX mini
Ono je potřeba to vyzkoušet, každé dítě chce něco jiného. Pokud je dítě kojené, tak je dobré pořídit dudlík se savičkou, která ji má tvarově co nejvíc podobnou bradavce.
Já jsem pro dceřinu malou koupila ten nový dudlík od nuku, tak jsem zvědavá jestli ho přijme. Vyzkoušela jich hodně, ale ani jeden v té pusince nechce. Nemáte s tím zkušenost?