Thalia vs Lara

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.2.21 17:34

My máme Lauru, Laurí, Laurinku. Když pak sem tam slyším Lara, zní mi to jako překlep. I ti rodiče jsou vždy takoví ti, co se snaží za každou cenu o extrém. Nelíbí se mi ani jedno to jméno.

• Citovat
  • Upravit
56
22.2.21 17:40
@Anonymní píše:
My máme Lauru, Laurí, Laurinku. Když pak sem tam slyším Lara, zní mi to jako překlep. I ti rodiče jsou vždy takoví ti, co se snaží za každou cenu o extrém. Nelíbí se mi ani jedno to jméno.
Úplně vás chápu. Ale české jméno se nám nehodí. Děkuju za názor
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.21 17:43
@Terez P. píše: Úplně vás chápu. Ale české jméno se nám nehodí. Děkuju za názor

Laura je mezinárodní tvar jména. Nejde o typicky české jméno, takže Váš argument nechápu. Dokonce i španělská písnička se jmenuje Laura. Prostě chcete divočinu a jak jste psala, nakonec si to rozhodnete sama a dítě se s tím bude muset naučit žít.

• Citovat
  • Upravit
56
22.2.21 17:48

@veria mě se ty jmena líbí a k našemu příjemní právě jde cizí křestní. Třeba Anežka, Eliška a tak jsou krásná jména ale V UK by měli asi trochu problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.21 17:49
@Terez P. píše:
@veria mě se ty jmena líbí a k našemu příjemní právě jde cizí křestní. Třeba Anežka, Eliška a tak jsou krásná jména ale V UK by měli asi trochu problém

Vždyť jo, vyberte si, je to jen na vás.

• Citovat
  • Upravit
56
22.2.21 17:50
@Anonymní píše:
Laura je mezinárodní tvar jména. Nejde o typicky české jméno, takže Váš argument nechápu. Dokonce i španělská písnička se jmenuje Laura. Prostě chcete divočinu a jak jste psala, nakonec si to rozhodnete sama a dítě se s tím bude muset naučit žít.

Nemyslím přímo jméno Laura, ale spíše typicky česká jména. Například Eliška, Anežka a tak. Normálně bych je klidně dala za těchto okolností to pro nás není vhodné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101
22.2.21 18:22

Za mě Lara. Padlo mi do oka, když jsem četla Doktora Živaga :-) Uvažovali jsme o něm, ale nakonec dali klasičtější Klára. Ale oslovuju ji i Lari, Lárinko. Přišlo mi lepší dát nějaké klasičtější delší jméno, a až bude větši, může si nechat říkat a představovat se jakou zkrácenou variantou bude sama chtít.
Ale i Thalia mi přijde pěkná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
22.2.21 18:36

@Terez P. Anezka ani Eliska nejsou zrovna moji favoriti, me se libi vetsinou takova ktera jsou pouzitelna i v cizine a zaroven ani u nas nepusobi divne. Napr Sofie, Lucie, Klaudie, Julie, Viktorie a spousta dalsich. Ale jestli je manzel z Britanie, tak se to da pochopit. Ale Thalia je docela ulet i tak jestli budete zit u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23902
22.2.21 18:50

Miluju Laru Croft - Tombraider, ale Renault Thalia je shitový auto… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23902
22.2.21 18:53
@Janli píše:
Hlavně si uvědom, že v základním tvaru to jméno může být sebekrásnější, ale nikdo jí tak říkat nebude. Tady je zvykem jména zdrobňovat a zkracovat. Takže vybírej jména, který mají hezký oslovení pro dítě, pro puberťáka i pro dospělou ženu. To zrovna Thalie nesplňuje…

Navíc hlavně v drsným dětským kolektivu by si to mohli lehce spojit s Renaultem Thalia, Renaultu se běžně díky jejich logu říká „auto s pí. čou“ a tím pádem by se to mohlo zkracovat na… :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.21 18:56

@bse.pedro když to tak čtu, budu muset přemluvit přítele na Laru nebo jiné jméno. Nad takovýma věcma jsme přemýšleli, ale tohle nás nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23902
22.2.21 18:58
@Terez P. píše:
@bse.pedro když to tak čtu, budu muset přemluvit přítele na Laru nebo jiné jméno. Nad takovýma věcma jsme přemýšleli, ale tohle nás nenapadlo

Bohužel, v dětským kolektivu je to často drsný… Znám jejich myšlenkový pochody… Kdysi jsem byl taky dítě a puberťák… :oops: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.21 19:02

@bse.pedro tak to vypadá na Laru nebo Charlie. To snad nebude tak zlý. Každopádně děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
22.2.21 19:03

Jednu Thalii ve svém okolí mám. Děti jsou vynalézavé, z „Taliny“ (jak už tu někdo zmiňoval) se po nástupu do ZŠ stala „Tulina“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.21 19:05

Mě teda Thalia taky asociuje auto, ale vzhledem k tomu, že naše dítě se jmenuje Lada, tak mám nejmíň co říkat :lol: Budou jí dva a narážku na zigulika jsem slyšela jednou (v dobrém), potíže to nepůsobí :nevim:

Víc se mi ale stejně líbí Lara, protože se nemusí vysvětlovat, jak se to píše, a navíc holku toho jména znám, takže pro mě je to prostě normální jméno.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence