Thalia vs Lara

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
935
22.2.21 19:12

@Terez P. Lara je v českém kalendáři, dokonce jí mám v abecedním seznamu českých jmen v diáři, svátek psaný na 14.7. :kytka: Ale hodně lidí slaví na Lauru. Jiné varianty, nikoli překlepy, jsou Larisa a Laura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
22.2.21 19:13

Nechceš dát raději Natálii a říkat ji Thálie? :wink: Případně ještě ta Lara je celkem příčetná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.21 19:15

@Danuska89 aha. Tak to se omlouvám ale já ji v kalendáři nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.21 19:15

Thalia je pekne. Hned si vzpomenu na mexickou zpevacku a Rosalindu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
22.2.21 19:31

@Terez P. v pohodě, docela mě baví některé komentáře o exotice. :mrgreen:
Protože ta typicky česká Anežka Smith zní lépe než Lara Smith, hlavně, když případně bude navštěvovat rodinu ve Velké Británii, kde její jméno sotva vysloví, že. :mrgreen:
Bych některým zkopírovala svůj distribuční list z pracovního mejlu, kde mám lidi z celýho světa, a to je teprv exotika. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
22.2.21 19:58

@Danuska89 tak je jasny ze lidi z celyho sveta budou mit pro nas exoticky jmena. Pro ne jsou zas exoticky jmena cesky, to da rozum.
A nikdo nenavrhuje k angl prijmeni Anezku. Nejlepsi je neco co funguje v obou zemich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
22.2.21 20:07

Lara. To je to méně hrozné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
22.2.21 20:14

@veria jasné. To byla reakce na anonymní hrdinku, která psala něco o tom, jak se rodiče snaží za každou cenu o exotiku… Přitom mluvím-li za sebe, tak Laura i Lara znám od dětství a přijdou mi naprosto normální, ne vyloženě typicky české, ale rozhodně ne exotika, jsou i v našem kalendáři. Ale možná to některým zejména starším ročníkům tak přijde. Ono totiž když nemá člověk typicky české příjmení nebo má dvojí občanství, tak ten výběr jmen, aby to nebyla “exotika” na jednu nebo druhou stranu (zemi), se dost zuží. A další věc je matrika, tam se ohledně třeba příjmení taky často moc hnout nedá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148217
22.2.21 20:15

Lara.Vic než Thalia se mi líbí Timea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.21 20:20

@Danuska89 souhlasím. Hodně lidí je "ten hroznej rodič co se předhání s ostatními v exotictejsim jmene " jen proto, že dá cizí jméno. Ale Lara mi taky nepřijde nic extra exotického. Thalia asi jo no ale Lara ani ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
22.2.21 20:24

Lara, přijde mi to úplně normální jméno, žádný extrém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
935
22.2.21 20:46

@Terez P. Já chápu to, že někdy se opravdu rodiče seknou, když kombinují typicky české příjmení s vyloženě nečeskými jmény, jako třeba Esmeralda Dvořáková nebo Jennifer Kopřivová. To zní, jako kdyby se snažili o “exotiku”. Ale dát k zahraničnímu příjmení univerzálnější jméno použitelné aspoň v zemích, odkud pochází rodina, je snad pochopitelné řešení, ne snaha o exotiku :think: Lara je super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
22.2.21 20:48

@Danuska89 děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
22.2.21 22:56

@Terez P.
Mne se libi obe. My meli v uzkem vyberu Talii. Mne Talia exoticka neprijde, ale ja ziju v UK takze pro mne exotika asi vubec neexistuje :) Pokud planujete zit v Cechach tak bych volila asi Laru. Mne by se asi nelibilo kdyby Talii sklonovali a volali na ni Talio/Thalio. Tali se mi libi ale osloveni Talio mi nejak nezni. V te Anglictine to vyzni lepe protoze tam se to nesklonuje.
Talia a Thalia se nedava moc ani v UK. Ja znam jenom jednu, je to krasna 30 leta holka.
Lara se tady vic, ale neni to zas az tak caste.

Manzelovi se Lara moc nelibi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
22.2.21 23:36
@Terez P. píše:
@Kelsey děkuju za upřímný názor. Stále ještě přemýšlíme a hledáme to pravé

Ale ta verze Talia je hezke. Tali, Talinko. To se mi zas libi.
Vim, ze Thalia se vyslovuje podobne, ale to psane h mi tam irituje. Lara je moc tvrde pro holku. Predstavim si automaticky nejakou Bondgirl.
Ale ma ji snad Matonoha u nas tu nejmladsi dceru :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze