Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rozhodně Marta. U Anny se mi líbí jen základní tvar jména, hlavně tvary Anča a Andula se mi nelíbí ani trochu. Navíc všechny Marty, co znám, jsou velké sympaťandy.
Za mě též Anna. Dá se jí říkat třeba Anička, Aňa, Anny, Andy, toto jméno ve mě evokuje roztomilou holčičku, jméno Marta mám tak nějak spojeno s holčičkou tlustou a neohrabanou (omlouvám se všem Martám, asi možná nějaká matná vzpomínka na školku?
. Více než Marta by se mi líbilo Martina. A hodně záleží i na tom, jak křestní jméno pasuje k příjmení!
Mne se zase vubec nelibi Martina a Marta je naopak super a neni jich tolik. Jak si to zdrobnite, to je preci na vas, urcite vas toho casem napadne spousta ![]()
Mně se líbí Marta. Anna se mi líbí jen v základním tvaru a tak jí skoro nikdo říkat nebude a Anča, Andula, Anina apod. se mi vůbec nelíbí.
Andulu bych nedala ani za nic, nemá to žádný pěkný tvar na oslovení. Marta je pěkné jméno, ale Martička je jak ku. dička
vybrala bych jiné
@terien mi vždycky přišlo že Anna má nejvíc pěkných tvarů - Ani, Any, Aninko, Andulko, Aničko, Anýsku, Anči…
@Lily Evans píše:
@terien mi vždycky přišlo že Anna má nejvíc pěkných tvarů - Ani, Any, Aninko, Andulko, Aničko, Anýsku, Anči…
A mě zase přijde, že nikdo neví, jak Annu pořádně oslovit. Tak z toho vyleze padesátiletá infantilní Anička.
Jako nositelka jména Anna před ním varuju. Má sice možná pěkné varianty, ale pro malé dítě. Jako dospělá ženská jsem z toho nešťastná. Jednak mi všichni říkají Aničko, protože jiné dospělé varianty trošku zavání nadávkou - Andulo, Ančo, apod. Anička budu pro všechny i v šedesáti, hrůza. Ale co je ještě horší…když se představuju. Jako Anička samozřejmě nemůžu, takže Anna,,,a to ní strašně, úplně to jméno nenávidím.
Marta možná pro malou holčičku nezní tak hezky, ale v dospělosti to bude ok. Je potřeba koukat trošku dál, než do školky.
@Anik píše:
Jako nositelka jména Anna před ním varuju. Má sice možná pěkné varianty, ale pro malé dítě. Jako dospělá ženská jsem z toho nešťastná. Jednak mi všichni říkají Aničko, protože jiné dospělé varianty trošku zavání nadávkou - Andulo, Ančo, apod. Anička budu pro všechny i v šedesáti, hrůza. Ale co je ještě horší…když se představuju. Jako Anička samozřejmě nemůžu, takže Anna,,,a to ní strašně, úplně to jméno nenávidím.Marta možná pro malou holčičku nezní tak hezky, ale v dospělosti to bude ok. Je potřeba koukat trošku dál, než do školky.
Mám z toho jména stejné pocity. Pěkné do 10 let a od 70 let. Mezitím dost nepoužitelné. Navíc je v současnosti Anička v každé rodině, takže bych jí nedala, i kdybych měla na výběr z možností Anna a Brunhilda. To už rovnou mohu dítě pojmenovat Osoba… Marta je pěkné a neokoukané, ale zas nijak výstřední. Anonym kvůli početným matkám Aniček v mém okolí, před kterými toto jméno nekomentuji (jednou jsem to zkoušela před otcem Anny a taky nebyl rád
).
@Anik píše:
Jako nositelka jména Anna před ním varuju. Má sice možná pěkné varianty, ale pro malé dítě. Jako dospělá ženská jsem z toho nešťastná. Jednak mi všichni říkají Aničko, protože jiné dospělé varianty trošku zavání nadávkou - Andulo, Ančo, apod. Anička budu pro všechny i v šedesáti, hrůza. Ale co je ještě horší…když se představuju. Jako Anička samozřejmě nemůžu, takže Anna,,,a to ní strašně, úplně to jméno nenávidím.Marta možná pro malou holčičku nezní tak hezky, ale v dospělosti to bude ok. Je potřeba koukat trošku dál, než do školky. [/citace
Také to tak vidím.
Marta je hezké jméno a znala jsem skvělé ženy s tímhle jménem.
Ahoj,
co vám přijde hezčí Marta nebo Anna? Případně obě? A jaké domacke tvary?