Thomayerova nemocnice v Krči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3379
10.11.08 07:41

Thomayerova nemocnice v Krči

Ahoj.

Rodil tu někdo nějak nedávno v Krči?

Jsem tam registrovaná na březen, tak by mě zajímalo jak to tam aktuálně probíhá, vypadá a ták. Zajímá mě prostě všechno :wink:

Díky a hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1687
10.11.08 08:15

Ahoj,

já tam rodila loni v září a budu rodit jako ty v březnu/dubnu :lol: Takže taky uvítám aktuální informace.

Zde je odkaz na starší diskusi, o této porodnici (rok staré): https://www.emimino.cz/modules.php?…

Mě by hlavně zajímalo, zda se nezměnil náhodou princip rezervace nadstandardních pokojů. Když jsem tam byla před rokem, tak nebyla vůbec šance ho získat (pokoje obsazené maminkama po císaři, rezervace předem nebyla možná). Ale tentokrát mám hrozné obavy - našemu Šimonovi bude v té době 1,5 roku a já si nedovedu představit, že ho 4 dny neuvidím :cry: A aby mi ho partner přivedl jen na 20 min. na chodbu, kde bude 20 novorodiček s rodinnými příslušníky, tak to ho raději vůbec tamnevodit :cry: Kdyby se nám podařilo získat nadstandard, tak není problém tam mít malého přes den v klidu s sebou.

Díky předem za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdenek
10.11.08 08:38

Ahoj,
ještě se můžeš podívat do Vysvědčení pro porodnice https://www.emimino.cz/modules.php?…

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
10.11.08 08:42

Ahoj holky,
tak ja tam rodila ted v cervenci - zrovna probihala rekonstrukce maji novou ambulanci, ktera vypada vazne o dost lepe a take rozsirovali pocet nadstandardnich pokoju, takze snad bude jednodussi je dostat, ja rodila zrovna ve chvili, kdy to s temi nadstandardy bylo dost provizorni, takze nevim, jak to probiha normalne
jinak ale doporucuju se objednat na prohlidku salu - trva to asi hodinku, ukazou vam, kde se rodi, jak vypada normlani pokoj, jak nadstandard apod

kdyztak piste konkretni otazky, rada vse zodpovim :)

celkove jsem tam byla moooc spokojena

• Citovat
  • Upravit
3379
10.11.08 10:54

Na prohlídku sálu se určitě objednám.
Spíš mě zajímají vaše osobní dojmy. Znáte to: když ptáčka lapají… Ale někde člověk porodit musí, že. A nedělám si iluze že bude vše podle mých představ, ale slyšela jsem právě celkem spokojené ohlasy (2 z mého okolí)

Vysvědčení pro porodnice jsem omrkla, ale přijde mi to hodně neaktuální. Nějak se to tam usnulo, což je škoda :(

Tak pište, pište :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.11.08 11:44

takze ve zkratce, jak to probihalo :)
promin je to asi trochu zmatene, ale aspon neco

sepsala jsem si porodni plan a k porodu chtela manzela a nasi kamaradku, ktera pracuje jako porodni asistentka a chodi jako dula k porodum, na to jsem se ptala pri rohlidce salu, jestli je mozne mit u sebe 2 doprovazejiciu osoby, tvarili se na to kysele, ze to nevidi radi, ale nezakazali to
takze kdyz na me prisly kontrakce, tak za mnou domu prijela ta kamaradka a manzel a do porodnice jsme odjeli az kdyz byly kontrakce po 2-4 minutach (chtela jsem byt co nejdele doma), bylo to kolem poledne
v porodnici jsem sla na prijem, kde me prohledli a precetli si porodni plan, sice trochu remcali, ze jsem nechtela pichnout vodu a jeste neco, ale v podstate mi vysli vstric a ten plan vzali v potaz
pak se slo nahoru na porodni oddeleni, kde si nas uz prebrala porodni asistentka (jmenovala se Jarka Vondrackova nebo tak nejak a byla moc fajn :)) natocila mi monitor (porod se v te dobe trosku zastavil, asi ty stresy z prejezdu do porodnice - kontrakce se zpomalily asi na 6 minut)
to ze mam s sebou 2 osoby vzala uplne v pohode a nerekla ani muk, pak si me vzala na pripravnu, kde me oholila a dala Yal gel, ktery jsem si sama prinesla (klystyr jsem nechtela), oholit jsem moc nchtela, ale nemela jsem mezi tema kontrakcema moc silu o tom debatovat a nakonec to bylo OK
ta pripravna je vlastne ve stejne mistnosti jako jsou sprchy, je to jen lehatko a vedle k tomu zachod, po priprave jsem sla do sprchy, sedla jsem si na mic a nechala si vodu tect na bricho, ty sprchy jsou tam asi 3 a vzhledem k tomu, ze v tu dobu tam nikdo jiny nez ja nebyl, tak tam se mnou byl i manzel a ta kamoska, jinak ty sprchy jsou spolecne pro vic porodnich pokoju
pak se slo na porodni pokoj, jsou tam asi 3-4 a jsou od sebe velmi dobre oddelene, takze ma clovek fakt dobre soukromi, jedne ten pokoj ma dokonce svoji vlastni sprchu, ale ten jsme nemeli
na tom pokoji je polohovaci porodni kreslo a tam jsem stravila zbytek dne (+ jeste jedna navsteva sprchy, pac se to rozbihalo pomalu) pripli mi monitor (jinak v Krci monitory pri bezne navsteve v ambulanci pred porodem nedelaji, mela jsem ho az pri porodu) obcas se na nas prisla podivat asistentka, obcas doktor
voda mi sama praskla az hodne pozde ve sprse a pak se slo hned rodit u toho uz byla doktorka (K. Bednarova - taky moc sympaticka a prijemna)
parkrat jsem zatlacila a Rozarka byla venku - v 18h, doktorka me nastrihla, ale pred tim mi dala utisujici injekci, Rozarku odnesli a manzel sel s nima, v Krci miminka nemyji (to uz asi nikde) a pupecni snuru jen podvazi a nechaji zaschnout, takze tam Rozarka mela jeste asi tyden po porodu takovy pahylek,
Rozarku prinesli skoro az za hodinu, mezitim me zasili a dali do poradku, pak nas na sale nechali s Rozarkou, manzelem a kamoskou asi 2 hodiny, pak me prevezli na nadstandartni pokoj - to bylo moc fajn, ze se mnou mohl byt manzel jeste takovou dobu po porodu, Rozarku si nechali u sebe sestricky a v noci mi ji nosili na kojeni, bohuzel pak zacala zvracet natravenou krev, takze mi ji nenechali u sebe, ale jinak OK

tak co jeste? strava desna, ja na tyhle nemocnicni blafy moc nejsem, ale s tim jsem pocitala, takze mi manzel nosil jidlo z domova, on to nemocnicni ma zase rad, takze mi z domova prinesl obed a za me snedl ten muj :)
jinak sestinedeli - vzhledem k tomu, ze jsem chtela nadstandart, ale zrovna ten vikend to tam vselijak kvuli te rekonstrukci menili, tak jsem lezela na normlani gynde a za Rozarkou chodila na oddeleni sestinedeli, nemela jsem ji u sebe (ale to byla vyjimka dana okolnostmi) ale nemela jsem z toho nijakou ujmu a Rozarka vypadala taky spokojene
jinak co se tyce kojeni - byly trosku problemy s prisatim, musela jsem pouzivat kloboucky a trosku mi vadilo, ze jak se ty sestry ruzne menily, tak ta pece v tomhle nebyla stejna, kazda rikala neco trosku jineho a byla jsme z toho spis zmatena, ale bylo mi jasne, ze jakmile budeme doma ve svem, tak se to srovna a vsechno bude v pohode a taky ze bylo
Rozarka ze zacatku kvuli tomu blinkani moc nepribirala, ale nakonec neco nabrala, takze nas 4. den pustili bez problemu (a kdyby nepribrala, tak jsem byla ochotna ty zaznamy o vaze zfalsovat 8) )
strasne jsem se tesila domu, protoze preci jen doma je doma, clovek si to vsechno udela tak nejak po svem, navic me strasne bolely zada z te jejich postele - vubec mi nevadilo, ze mam prsa jak sutr, dole jsem sita a nemuzu poradne chodit, ale ta zada byla nejhorsi

se svym porodem jsem ale spokojena a s naslednou peci vicemene take, takze do Krce pujdu klidne znovu :)

takze preju stejne krasny porod jako jsem mela ja a at to moc neboli, je to vazne to nej nej nej :wink:
a klidne se jeste ptej

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.11.08 11:47

Ahoj Terezko ,
jsem zaregistrovaná v Krči.
Zajímalo by mě, co tam dávají (plenky, oblečení na mimi, porodnické vložky, noční košile) a co si člověk musí přinést sám?

díky moc, nepřihlášená čičinka

• Citovat
  • Upravit
10848
10.11.08 12:07

ahoj, plenek dávají přesně 16- tj, nemusíš je sebou brát rovnou k porodu, ale na celou dobu pobytu nevydržej.

noční košile nedávaj- ač ti na kurzu řeknou, že když budeš chtít, není problém, tak ve skutečnosti dávají 1. košili jen holkám po císaři, ostatním žádnou.

vložky - dávají, jakékoli množství,

oblečení pro dítě- dávají, ale bude-li plno, bude ho pořád málo a o každý kousek oblečení aby ses dohadovala. (mášli nějaké staré, vem ho sebou- pravděpdoboně se ti tam ale ztrati :-) - na což tě tedy upozorní, to zas jo.)

stejně tak povlečení - sestru mohl trefit šlak když jsem třetí! den po porodu chtěla vyměnit prostěradlo, a udělala mi přednášku, že tam nejsem sama, a že si mám dávat pozor, abych prádlo neznečišťovala :-)) dlužno dodat, že podobnou přednášku dala i ostatním maminám, které si troufly požádat během svého pobytu o výměnu části ložního prádla- bylo plno, a tudíž všeho nedostatek. (tím mne hodně štvali, nesnáším když mám nečisté povlečení, měla jsem k tomu horu připomínek, uplně bez efektu - prý ho nemužou mít do zásoby více, protože mají :MALOU SKRIN :-) )

popis sester sedí :-) jsou milé, ale každá říká něco jiného - stejně tak lékařky- to se fakt zasměješ :lol: chce to zřejmě nebrat jejich rady moc vážně, protože když se přesně zařídíš podle rady jedné z nich, druhý den ti ji druhá směna úplně vyvrátí .

ještě k produ: jsou hrdi na svá skoro nová porodní křesla! a jakékoli jiné polohy při porodu striktně odmítají (to ti reknou i na kurzu)- nejsou na ně ani zařízeni. nástřih se u nich dělá automaticky, léky proti bolesti mi sestra 3krát!! přišla nutit ještě předtím než jsem měla kontrakce :lol: no sranda, fakt,

summa summárum, žádná tragédie, spíš směšnosti, ale pokud bych si příště mohla vybrat, pujdu rodit raději jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.11.08 12:08

davaji vsechno :)
mela jsem akorat svoji nocni kosili, ale pak jsme ji mela stejne mokrou, tak jsme si rekla o jejich
jedine, co jsem mela svoje, tak vlozky do podprdy a obleceni na mimi na cestu domu, fakt tam vsechno bylo

• Citovat
  • Upravit
TehotnaTerezka
10.11.08 12:19

aha, tak mozna tim, ze jsem nemela Rozarku u sebe na normalnim pokoji, ale chodila jsem za ni na sestinedeli a starala se o ni vlastne v tom pokoji, kam normalne chodi jen sestry, tak jsem si mohla brat cokoliv neomezene

• Citovat
  • Upravit
1687
10.11.08 17:27

Jenom můžu potvrdit slova Harpyje o těch porodních křeslech. Na přípravném kurzu jsme tam měli skvělou porodní asistentku, která nám s tím křeslem ukázala málem divy. Nicméně když jsem u porodu ho chtěla nastavit, tak naše porodní asistentka trvala na tom, že to nejde, že se to nedělá, že nohy nemůžu mít dole…bla,bla,bla… :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TehotnaTerezka
10.11.08 19:32

tak na tohle bylo fajn, ze jsem tam mela tu svoji kamaradku (dulu) pac mi to kreslo nastavila :)
ale je fakt, ze ta krcska asistenka byla fakt v pohode, jina by to mozna neskousla

• Citovat
  • Upravit
364
11.11.08 12:40

Odkaz přímo na stránky FTN oddělení gynekologicko-porodnické:
http://www.ftn.cz/index.php?…
Třeba někomu usnadním hledání. :) Jinak čím dřív se registrujete tím lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivi
1839
11.11.08 18:54

Moje dojmy z letošního června:

Odvařená jsem byla z předporodních kontrol. Do 40. týdne jsem chodila ke svému gynekologovi, takže jsem nebyla ani trochu připravená na 2 hodiny čekání, 5 minut prohlídky a strašně starý UTZ.

Porod sám asi ok. Fajn jsou ty dobře oddělené pokoje. Doporučuju se ale na všechno ptát. Já to neudělala, nechala jsem si píchnout co řekli a pak toho hodně bolestivě litovala. :(

Šestinedělí nejhorší zážitek mého života. Sestry a doktoři chodí bez varování kdy chtějí. Každý říká něco jiného a nemají na nic čas.
Příklady: Když se měl malej poprvé koupat, zjistilo se, že je podchlazený. Takže ho sestra během minuty vykoupala a odnesla. A přišel mi pak někdo to koupání v klidu ukázat? Ani náhodou. Koupe se navíc pod sprchou v dřezu. Vaničku na standardu nemají.
Malej se narodil v pátek. Do neděle nikdo neřešil jak kojím. Během neděle se ukázalo, že malej nepřibírá a pak jsme najednou během pondělí museli všechno vyřešit. Že by mne někdo varoval, že prsa mohou otéci a že bych občas měla odstříkat? Ani náhodou. Řešilo se to až potom paralenem. Odstříkávání jsem nastudovala později z knížek.
Cvičení po porodu? O víkendu příšlušné sestry nepracují, takže pokud jako já porodíš v pátek, tak tě poučit přijdou v pondělí.

Takže pokud budeš v Krči rodit, tak se ptej, dožaduj a připomínej. A obrň trpělivostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
14.11.08 12:01

Díky za odpovědi a rady k této porodnici.

Nečekám ani náhodou, že to bude nějaký luxus (a to ani na nadstandartních pokojích)
Co vím z mého okolí, většinou se nedá moc spoléhat na pomoc sester na šestinedělí v žádné porodnici. Doufám,že tam nebudu muset být moc dlouho. No, to asi doufá každá,že :lol:
Takže se budu snažit co nejvíc zjistit sama ještě před porodem a o péči o mimi se nechám poučit v kurzu.

Do Krče se určitě přihlásím na předporodní kurz a budu chtít vidět sály. Je asi lepší vědět do čeho půjdu, že. To jen že jsem zvědavá už teď a na kurz se chystám tak v lednu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková