Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte maminy, chtěla jsem se zeptat, jestli některá rodila v Mostě, jak jste byly spokojené? Já jsem tam rodila a byla jsem maximálně spokojená, tak by mě zajímalo, jetsli nejsem sama, protože kolem mě jsou většinou negativní reakce.
Ahoj, moc jsem do porodnice v Mostě nechtěla. Bydleli jsme v Praze a první se narodilo tam. Nakonec jsem v Mostě rodila a byla jsem strašně překvapená a moc moc spokojená a kudy chodím pěju chválu.
Jen pustit domů nás mohli dřív:-)
No, ja rodila v moste prvni a des bes… Druhy v teplicich a vubes se to nedalo srovnat. Nevim, ai to bylo i tim, ze manzel u prvniho porodu nebyl, bydleli jsme v krupce, takze to za nami mel dost daleko, pracuje do peti, nez tam prijel a v sest ho posilali domu, asistentky nikde k sehnani, kdyz jsem si dovolila rict, ze uz se mi chce tlacit, tak nejdriv jsem se musela dostrachat ke dverim, asi desetkrat zavolat, nez se nekdo uracil prijit, pak me odbyly ze jsem prvorodicka a tak brzo se mi prece nemuze chtit tlacit. Pak me teda milostive prohlidla a nastal fofr. Mala se narodila s apgarem 1 - 0 - 1, nastesti je jen hyperaktivni. Takze me se tam nelibilo. Mozna blba smena ale fakt jsem z toho dodneska nastvana. A maly jsou dva.
to jsem zvedava co napisou ostatni, me tedka dr. rikal, ze kohokoliv se ptal, tak rikal, ze by sel klidne do mostu znova, me se tam nechce,
planuju kadan, tak snad stihneme dojet.
ajlili, moje babicka bydli ve vsechlapech ![]()
M.
Obě děti narozeny v MO, syn - hrůza a děs, malý byl akutním císařem kvůli jejich nezájmu (je to na dlouhé vysvětlování), péče na šestinedělí taky šílená, řekli zkrátka, že neví, co se mnou je, z čeho mám 10dní teploty, tak že tam mám prostě dál být na kapačkách, že se třeba za pár dní uvidí ![]()
Zařekla jsem se, že tady rodit už nééé. Jenže dcera se přihlásila na svět ve 36.týdnu, tudíž jsme jeli rodit do Ústí, tam nás málem vyhodili, že nejsme zdejší, tudíž jsme přes revers (v Ústí mě přijali, nález byl k porodu) jeli do MO. A tam - nááádhera, všichni milí, měla jsem pocit, že tam jsou všichni jen pro mě, no zkrátka jsme s manželem nevěřili, jak je to vše jiné ![]()
Anonymni to je hezky. Jak se jmenuje? Nebo cislo baraku, treba ji znam. Samo do sz:)
Já jsem uvažovala nad Litoměřicema a Kadaní. Akorát s druhým už se to plánuje hůř. Pro Most jsem se mimo jiné rozhodla proto, že tam jde darovat pupečníková krev. I když tu nám nakonec nebrali, protože se malej narodil dřív. Přesně v týdnu, kdy ještě krev neberou:-)
Pravda, že na hekárně si člověka moc nevšímali a přišli, až když šel člověk opravdu v posledních minutách rodit.Ale mě to vyhovovalo. A klistýr nedávaj snad nikomu, že se to nestihne. Tak někdo ho ani nechce. Ale zas se říká, že uvolňuje spodek. Já bych ho třeba chtěla.
Ale dětské sestry jsou jedna hodnější než druhá. Jsou to takové druhé mámy.
Z mých kamarádek, které tam rodily, byly poslední dva roky všechny spokojené.
Já jsem právě taky byla spokojená. Pravda je, že jsem rodila císařem a na hekárně jsem si moc dlouho nepobyla. Kontrolovat mě chodili často, protože malá měla špatný monitor. A na šestinedělí jsem měla zaplacený apartmán a manžel tam byl celou dobu de mnou. Sestřičky ale byly moc ochotný. Jediný co vím a to jsem i viděla je, že tam jsou fakt hnusný společný sprchy. Já jsem měla na apartmánu svojí a ta teda taky nebyla nic moc. Ale dalo se to vydržet.
Ahoj tak já jsem rodila v Mostě a musím říct, že tam byli všichni hrozně milí a ochotní. Nesetkala jsem se tam s nikým kdo by si na mě vyskakoval nebo byl neochotný. Já jsem byla císařem takže jsem dostávala každou chvíli injekce a sestřičky z dětského se mi 4 dny starali o mého syna a musím říct, že naprosto báječné. Když mi malého dali po 4 dnech každou chvilku se mě přišli ptát jestli nepotřebuji pomoct a kdykoliv jsem něco potřebovala poradit nebo pohlidat , vždycky tady byli pro mě a malého mi pohlídali. Takže budoucí maminky , které se rozhodujete běžte klidně do Mostu
.
PS: jak se budete chovat k sestrám vy, tak oni se bodou chovat k vám !
Tak celkově bych řekla, že vpořádku. Rodila jsem dvakrát s odstupem 10 let a hodně se změnilo. Přestože bych tam šla rodit zas vypíšu pár drobností, které trochu kalí hladinu: Nahekárně v noci tama , ticho nikde nikdo, byla jsem tam sama a kdybych náhodou upadla, nebo omdlela najdou mě až na Vánoce. Při dvou minutových kontrakcích jsem si už chtěla najít PA ale běhala jsem po chodbě a nemohla se dovolat. Běhala jsem z hekárny na sál sem a tam abych se stačila vydýchat. Nakonec jsem jí náhodou odchytla a hle za dvacet minut se šlo rodit, takže v podstatě šlo o můj laický odhad a kdybych byla víc vklidu tak snad to ani nestihnu a rodím sama ve sprše. Na oddělení šestinedělí jsem chytla vícečetný pokoj ( protože bylo narváno ( ustí malovalo) a mimi a maminky se navzájem hrozně rušily a budily.. Sestry byly hodné i hnusné, to si holt nevybereš.. Vadilo mi kontroly na mimi ( ruzné prohlídky, měření a koupání) se valily jedny za druhou a budily najezené a zrovna uspané děti stále dokola a maminky stresovaly. Nikdo nebral ohled na stav situace. a poslední nešvar - velmi nevyhovující zázemí sprch a WC ( ale to je o financích)
Ještě jednou chci ale vyzdvihnout jinak velmi profesionální porod a práci PA. která mě odrodila i přesto, že jí již skončila směna a byla skvělá. Všude je něco, takže je to opravdu o přístupu a toleranci..
Já jsem taky rodila v Mostě a byla jsem moc mile překvapena
Všichni kolem mě lítaly a pomáhaly jak mohly. Byla jsem tam taky jediná kdo rodil a PA chodila každou hoďku a z blížícím se porodem každou půl hoďku. Bezva byl i doktor který mě rodil jen si už nepamatuji jméno. Takže mohu jen doporučit. Je pravda že sprchy nic moc ale vše my vynahradily sestřičky na šestinedělí ale na druhou stranu ne všechny.
Rodit druhé budu určitě zase v Mostě.
Jak už jem psala, tak já byla spokojená. Ale kamarádka rodila teď v červnu a rodilo jich tam víc a byla velmi nespokojená.
Holky Přenášeli jste? Třeba tahle kamarádka měla od kardiologa doporučeno nepřenášet a stejně jí nechali 2 týdny přenášet a jiná známá s dvojčatama - ona fakt přenášela a nechali jí do 42 tt. Bohužel chlapeček je postižený a je to nejspíš tímto přenášením. Dvojčata se přeci tak dlouho nenechávají.
Pak péče na šestinedělí je super a pokud není problém, tak taky super. Ale přenášet prostě nechávají všechny. A klistýr vám dali?
Tak k tomu přenášení. Já přenášela již devět dní a doktor mě poslal do nemocnice, kde mě ale bohužel nepřijaly, protože dle tabulek se má přenášet 10 dní a více. Takže mě nechaly převléknout do noční košile a běhat s břichem po žen. oddělení, doktorka mě vyšetřila, řekla že mě nepřijme a porod nevyvolá s tím že mají plno ( byl červen - ustí nad labem malovalo), ale jestli na tom trvám tak mě tam nechá ležet s tím, že se dít nic nebude.( když jsem to vyprávěla svému doktorovi - bývalý primář z duchcova, tak byl hrozně naštvaný a rozhořčený a řekl:" nevím co se to dnes s těmi doktori děje, takto se zachovat..")
Nicméně za den a půl mi praskla sama voda, takže dobré a porod byl až na to pobíhání po chodbě v noci velice rychlý a PA se moc snažila a pomáhala.
To že si mě nikdo nevšímal zřejmě bylo i tím, že to bylo v noci ( tedy 3 ráno) a vlastně z nedělní směny na pondělí, takže nevím jak to měly personálně pokryté.
Je pravda že sestřičky milé spíše ty z dětského, ze ženského celkem odměřené, hlavně ta blbá vizita s roztahováním nohou každé ráno - to tedy nic moc.
ale rodit bych šla zase tam, hlavně kvůli dobré jipce a péči o novorozenata..
jo a klystýrek byl, ale nevadil. Hlavně jsem se v duchu moc smála, když mi po zavedení sestři řekla at to zkusím vydržet alespon 10 minut zadržet.. ha ha ha… já došla sotva na hekárku, přišla kontrakce a hup na WC… takže cca 2 minuty…to se prostě vydržet nedá.. ale jinak mám pocit, že mi pomohl, trochu více se to potom rozjelo
K tomu přenášení dvojčat nikoho neznám že by přenášel všichni rodily dříve kolem 38 týdne. Ale podle mě je to špatné měly ji vyvolat porod dříve to mě mrzí.
Klistýr jsem dostala a taky nevydžela čekat 10 min.
Já rodila taky v noci od 11 do 7:15 ale ze soboty na neděli a byly tam na mě dvě PA a samotnou mě téměř nenechaly tak nevim ![]()
Ta vizita jak psala Lizbeth ta my tam vadila nejvíc a vlastně i ta dr. byla nepříjemná ale sestřičky z dětskýho byly super to je fakt ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.