Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
MOST -
N-I-K-D-Y ![]()
poté, co kamarádku poslali 3× (nekecám, 3×) pryč z příjmu, s tim, že eště nerodí, a ona (trvalé bydliště Most) se teda musela manželem nechat odlifrovat do Kadaně, kde jim porodila. (a měla preeklampsii,to jim ale v Mostě nevadilo.)
Já zase byla s malou v Mostě na dětským. Dá-li bůh tak kolem tý nemocnice pojedu pouze oklikou. Fakt NE.
Zlatuško to mě mrzí že máte takové zkušenosti ![]()
O nepříjmutí do porodnice že to porod není jsem slyšela a četla u více porodnic jen nechápu jak je to možné že to není vidět (myslím ty kontrakce
)
to nebude jen v Mostě.
Ale asi záleží na jejich náladě nebo co, protože moje kamarádka která zde rodila první dítko taky říkala už více ne ale nějak se to zvrtlo a byla tam podruhé a nemohla uvěřit vlastním očím jak je to jiné teda spíše ten přístup a byla spokojená
.
Ale nadruhou stranu moje švagrová nakonec jela do toho Kladna a ne sem do Mostu taky měla blbou zkušenost ![]()
Ale já jak jsem už psala jsem byla moc spokojená sestry asi měly dobrou náladu ![]()
Ahoj holky,
tak já jsem taky rodila v Mostě a i přes problémy, které mi jeden z doktorů (cizinec) způsobil, jsem byla naprosto spokojená a určitě druhého prcka zase budu rodit v Mostě. A moc děkuji primaři Krhounkovi, který mě po 4h vzal na sál a zachránil mi život. Podle slov mého výborného gynekologa mudr. Grunda ještě tak 2 hodiny a už bych tu nebyla.
Sesrty na gyndě i na dětském byl skvělé. Jasně najde se sem tam nějaká co nemá zrovna super den a pak to slíznou všichni, ale kdo z nás je každý den happy.
A jak už tu bylo zmíněno, jak se budete chovat vi k nim, tak oni se budou chovat k vám. Je to vše jen o komunikaci a přístupu.
Ps: ten peruánský jakoby doktor už tam není. Tak se fakt nebojte.
Řekla bych, že po těch kauzách a obvinění, které řešili i soudně si už dávají větší pozor
Já neměla nijak problém, péče mi přišla kvalitní a ochota personálu také skvělá
akorát mě vyděsili doktoři s primářem před porodem, když se nemohli dohodnout, jestli půjdu rodit normálně nebo sekcí (malá byla koncem pánvním a málo plodové vody). Nakonec jsem šla původně plánovanou sekcí ![]()
Ahojte holky , tak já jsem rodila letos v červnu v Mostecké porodnici , Byla jsem prvorodička a ještě k tomu předčasný porod 32tt . Tak jak jste psali , na hekárně vůbec nemají žádný zájem , o to co se tam děje . Museli mi vyvolávat porod , takže se nevědělo kdy porodím , celej den mě nechali na pásech , nemohla sem se ani hnout
, sestra vždy přišla asi tak jednou za půl hodky , a když jsem měla kontrakce po 1 min. tak jsem se nemohla nikoho dovolat , moc jsem se bála , nevěděla jsem co se děje , a ještě ty pasy … no katastrofa, pak tam proběhla uklizečka , tak sem jí prosila aby mi někoho zavolala že už asi budu rodit , čekala jsem asi 15 min. a nic …
,,, pak už sem to nemohla vydržet , myslela jsem že potřebuju na velkou a že se normálně pokadím , tak jsem strhla ty hnusný pásy a šla na záchod … jenže já už rodila
, v otm přiběhla setra a začla na mě řvát , že jak si to dovoluju strhávat pásy , že to je drahá věc , ale to že rodím do záchodu jí asi nezajímalo , no hrůůůůůza , pak mi pomohla do postele a hned na sál , no a za 5 min. byla malá na světě . Kdyby ty pásy nezačli pískat tak by nikdo nepřišel a já asi bych porodila na záchodě , no já nevím , ,,,, no doted mám na to nervy
,,,,, ALE co se týče nasledný péče na nedonošencích o malou , tak na to já si nemůžu stěžovat , výýýborný sestřičky s úsměvem na tváři . Prostě profesionálky , moc nám pomohly a jsem jim vděčná
,,,,
Řekla bych, že tohle je nejpravdivější vyobrazení průběhu dvou dob porodních v porodnici v Mostě. Rodila jsem tam třikrát. Ve všech případech se o mě sice postarali, všelijak mě kontrolovali a monitorovali; ale vůbec neposlouchali, co jim říkám - když jsem rodila poprvé, nechali mě na sále s nohama na koze a nikde nikdo takovou dobu! Taky jsem musela říct uklízečce, bylo to potupné… Potřetí jsem řekla PA na hekárně, že už rodím, že už vypuzuji; blahosklonně se usmála, a že to tedy ještě přeměříme těmi jejich milovanými pásy… No ani mi je nezapla, když zjistila, že hlavička je na hrázi a mazali jsme všichni na sál! Vadí mi přístup, že oni vědí, kdy a jak budete rodit. Vadí mi, že nenechají na mě, co já chci a jak já chci. Teď jsem těhotná po čtvrté a fakt nevím, kde a jak budu rodit. Mám už zkušenosti a o to se mi hůř hledá a rozhoduje. A.
Ahoj, rodila jsem v Moste 25.1.2019 a úžasný!
Jsem prazanda a chtěla jsem své druhé dítě rodit také v Praze. Jenže, přestěhovali jsme se do Litvínova a i přes moje všechny snahy, jsem to do Prahy nestihla. Mostu jsem se dost obávala a musím říct, že nyní nechápu proč. Asi špatné recenze z minulosti. I proto nyní píši svoji zkušenost sem, aby se budoucí maminky Mostu nebály. Pri porodu, asistentky i doktor úžasné. Po celou dobu byli neskutečně milí a ochotní. I když jsem jim po klystýru uspinila nově povlečenou postel, neřekli půl slova. Respektive mne ještě ujistili, že je to v pohodě, že se tím nemám stresovat.
Porod rychlý a bez komplikací. Po porodu jsem měla štěstí na nadstandard. Byla jsem tam jak na hotelu. Veškerý komfort a péče byly zajištěny. Personál byl opět neskutečně milý, lékařská péče bezchybná. Domů jsem šla po 3dnech. Za mne naprostá spokojenost a celému personálu ještě jednou děkuji!!!! Doporučuji!!! Katka H.
Do Mostu mě převezli z Kadaně, protože jsem začala rodit předčasně (33tt). Když mě dali na hekárnu, tak si mě skoro přestaly všímat. Nedostala jsem zvonek na sestry, kdyby se cokoliv dělo. Párkrát u mě byla sestra na kontrolu s tím, že kontrakce nemám(měla jsem celou dobu do podbříšku). Prostě jiný, než kontrakce nahoru do břicha nebraly. Když jsem se zeptala na něco, co by mi mohlo zmírnit bolesti, nemyslela jsem hned epidurál, ale spíš teplou sprchu, míč, nebo cokoliv, tak mi sestřička řekla, že to musím vydržet, že to k tomu patří. Pak za mnou přišly asi po 2 hodinách, a přišly, protože jsem byla už moc hlasitá. Zkontrovaly mě a řekly, že jdu rodit
. Malá byla za 8min venku i s tím, že jsem si došla na záchod a musela jsem dojít na porodní sál. Takže s porodnicí jsem naprosto nespokojená. Zato šestinedělí úplně skvělý.
A neonatologie špičková ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.