Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim o radu, mam mesicni holcicky, krmim MM na stridacku s UM Nutrilon tzv. jednou Mm za 3 hodky Um a dokola…holky piji od 60 do 100ml..Baruska ale at uz je vykakana neustale tlaci nespi i 5 hodin..neplace jen tlaci s tlaci..pouziv.ob kojeni nekdy kazde Espumisan..masir. brisko, davam na brisko a nic…Kaja se snazi hodne zabrere a prdi uzasne. Prosim s tim krmenim delate to takto nebo jeden den jen Nutrilon a nestridat??Dnes my i Kaja po Nutril. blunkala…nevim si rady, nespim trapi me jak se Barca trapi tim tlac. a co by pomohlo..dekuju moooc za jakoukoliv raduu…
Mezi dávkama UM by měla být aspoň 2 h pauza, to asi víš. Jinak jak ti Baruš kadí? Nemá třeba „tužší“ stolici než ta druhá…? Ono Espumisan občas staví, bohužel s tím mám taky zkušenost, pomohly až jiný kapky a už prdí jak starej chlap…
Bříško má jinak měkký?
@Seizdra píše:
Mezi dávkama UM bys měla být aspoň 2 h pauza, to asi víš. Jinak jak ti Baruš kadí? Nemá třeba „tužší“ stolici než ta druhá…? Ono Espumisan občas staví, bohužel s tím mám taky zkušenost, pomohly až jiný kapky a už prdí jak starej chlap…Bříško má jinak měkký?
Mezi davkami ano vicemene se budi samy po trech a pul.hod nekdy drive..brisko ma obcas tvrdsi ale kaka normalne stolicka neni tuzsi spis ridsi u obou stejnaa…ahaa o espumisanu to ani nevim..ted chcu koupit biogaia a vyzkouset jinak jestli poradis jine kapicky budu rada…nevim kerou driv chovat..vcers nespala Barca vlastne cely den houpeme chovame…dneska do kocarku ![]()
Podobné problémy měl Míša právě po Nutrilonu, začala jsem dávat Bebu a bylo to hned lepší
Jinak jsem dávala BioGaia, ale ty ti zaberou až tak po 10ti dnech, k tomu mi doktorka doporučila laktobacílky od Swissu. Já ale kojila, jen občas večer dostával UM, když já už nic neměla, takže jsem snadno odhalila příčinu.
Příspěvek upraven 01.07.13 v 10:00
@mysule87 píše:
@SeizdraMezi davkami ano vicemene se budi samy po trech a pul.hod nekdy drive..brisko ma obcas tvrdsi ale kaka normalne stolicka neni tuzsi spis ridsi u obou stejnaa…ahaa o espumisanu to ani nevim..ted chcu koupit biogaia a vyzkouset jinak jestli poradis jine kapicky budu rada…nevim kerou driv chovat..vcers nespala Barca vlastne cely den houpeme chovame…dneska do kocarku
Měla jsem na mysli právě BioGaiu ![]()
Hodně miminkám dělá UM zácpu, tak Baruš možná taky. Lehce projímavý účinek mají kapičky Babycalm, obsahují narozdíl od ostatních oleje a pak to těmi střívky snadněji prochází. Zase ale neobsahují symethicon (to je účinná látka ve všech těch ostatních - Espumisan, Sab Simpl., Infacol,..), malému třeba na na prdíky lépe pomáhá právě ten symethicon. Musíte vyzkoušet. Ohledně toho střídání MM - UM bych se poradila s doktorkou, jestli spíše nedávat část dne MM a část dne UM ![]()
Jinak tedy @Seizdra koukám, že už máš těhotenská kila dole
![]()
BioGaia (taky ty Laktobacílky) jsou probiotika - dodají do střev přátelské bakterie a tak pomáhají celkově lepšímu trávení. Ty Espumisany, Sab Simpl., Infacoly (vše, co obsahuje simethicon) neobsahují žádné bakterie, ale působí tak, že spojí bublinky ve střevech a ty se pak lépe vstřebávají nebo vylučují. Probiotika působí dlouhodobě (a nástup mají těch cca 10 - 14 dní), simethicon působí okamžitě, ale krátkodobě. Většinou se podává oboje - probiotika 1× denně, kapičky se simethiconem před každým kojením.
@verusak.berusak děkuji za informace,,je tu spoustu diskuzíí ale se dvěma nemám šanci to tu pročítat, už tak potřebuju mezi oči sirky
…no snad po kapičkách bude pak lépee…ještě tedy bych možná zkusila ten babycalm místo espumisanu…no je to sílaa,,chuďátka miminka co se tak musí trápit ypočátku, kdybych mohla chovám obě a utěšuji… ![]()
@mysule87 přeju pevné nervy, upřímně toho mám plné kecky jen s jedním ![]()