Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S tlakem bojuje manžel. Já teda taky, akorát s nízkým, což doktoři nepovažují za problém je to problém jen pro mě a běžné fungování, ale to je jedno. Ten spodní 80 je ok, ale ten horní 130 je hraniční no, měl by být do 130. Ten tep je ale vysoký, tak rychlý by být v klidu neměl. Tak uvidíš, jestli ještě nějak upravíte medikaci…taky je otázka, jak objektivně ten holter měří. Když ho měl manžel tak naměřil úplně nesmysly, protože přes den se opakovaně hrozně lekl když to začalo měřit zrovna v nevhodnou chvíli, např. za volantem, a v noci nedokázal vůbec usnout, nebo jen na pár minut a hned ho to vzbudilo, takže byl unavený a ve stresu. U něj je objektivnější měření normálním tlakoměrem několikrát denně, záměrně v klidu, po námaze, když trochu ve stresu je…má chytrý tlakoměr s propojenou apkou, kam k tomu může uvádět takové poznámky.
@Anonymní píše:
Ahoj. Chci se tu zeptat. Mám na sobe tlakovy holter. Je mi 26 let, takže mě obvodní s mírnou hypertenzí poslala na kardiologii.
Hodnoty jsem občas měla občas 160/100 a nebo 140/90, taky 140/80-90 atd.. kazdy den jsem se merila.
Předepsala mi Prestarium 5mg.
Kazdopadne na tomto holteru mam teď tlak kolem tech 130/80 i méně… jednou mi skocilo i 92/62 a to se mi zamotala fakt hlava.
Tep mám okolo 90-95-100 v úplném klidu. Necitim se dobre, boli me hlava, pne mi v krku, ale ty hodnoty vypadaji dobre a jeste v norme, nebo je to pri uzivani tablet jeste dost?
Ja uz jsem podstoupila kvuli svymu stavu x vysetreni a odberu krve i na štítku a furt nic, tak mám fakt strach ze je to zase slepá stopa.![]()
máš ho teprve na sobě, tak to nestuduj, ale nech to potom na posouzení doktora.
Počkejte, až to vyhodnotí doktor. Buďte v klidu a pořád to nepozorujte. Ono to chvíli trvá, než se vychytá ta správná hladina léků, mně je měnili několikrát. Je taky možné, že vám je zase vezmou, že je ještě nepotřebujete.
Ahoj. Chci se tu zeptat. Mám na sobe tlakovy holter. Je mi 26 let, takže mě obvodní s mírnou hypertenzí poslala na kardiologii.

Hodnoty jsem občas měla občas 160/100 a nebo 140/90, taky 140/80-90 atd.. kazdy den jsem se merila.
Předepsala mi Prestarium 5mg.
Kazdopadne na tomto holteru mam teď tlak kolem tech 130/80 i méně… jednou mi skocilo i 92/62 a to se mi zamotala fakt hlava.
Tep mám okolo 90-95-100 v úplném klidu. Necitim se dobre, boli me hlava, pne mi v krku, ale ty hodnoty vypadaji dobre a jeste v norme, nebo je to pri uzivani tablet jeste dost?
Ja uz jsem podstoupila kvuli svymu stavu x vysetreni a odberu krve i na štítku a furt nic, tak mám fakt strach ze je to zase slepá stopa.