Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
V kolika letech jste „objevili“ neboli začali používat váš podpis… Nemyslím tím vaše jméno ale takovou tu čmaranici.
Dále mě napadá používáte ten stejný i po svatbě? Přece jenom je to čmáranice![]()
Cca v 15 q od té doby mám podpis stále stejný. Po svatbě jsem se snažila ho změnit a Anijako
takže se popisují stále stejné a už se to nezmění ![]()
Dobrý den zajímavá otázka asi ve 13 letech jsem si hrála na poštu a tam jsem si vytvořila podpis. Jednou jsem si udělala rozbor a lvice silná nepoddajná vzorem pro ostatní poznáte to podle dominance písmenek. Od té doby mám podpis zhruba stejný i v bance apod.
Nevim kdy jsem na podpis za svobodna presne prisla, to se nejak vyvijelo, kazdopadne po svatbe jsem ho zmenila. Neni to az takova cmaranice u mne, prvni tri pismena jdou precist a vypadalo by to fakt divne si myslim, kdybych to nechala.
@KacanovaIng píše:
Dobrý den zajímavá otázka asi ve 13 letech jsem si hrála na poštu a tam jsem si vytvořila podpis. Jednou jsem si udělala rozbor a lvice silná nepoddajná vzorem pro ostatní poznáte to podle dominance písmenek. Od té doby mám podpis zhruba stejný i v bance apod.
To mě vůbec nepřekvapuje, z vašich příspěvků je poznat, že jste skutečně silná a inspirativní osoba ![]()
Já jsem se vždy podepisovala prostě normálně příjmením napsanym mým typem písma. Příjmení jsem měla krátké. Nikdy jsem si cilene zadny podpis nevytvarela. Po svatbě to bylo podobně, ale bylo to otravný, příjmení mám teď dlouhý. Až když mi nejstarší dítě začalo chodit do školky, tam se neustále něco podepisovalo, denně se do sešitu psalo, kdo jde po o a k tomu podpis. Takže asi tak po týdnu už se z mého příjmení stal zkrácený klikyhak, který používám doteď.
Tak mám úplně jiné příjmení posledních patnáct let. Takže se podepisuji jinak, než v době dětství, dospívání i svého mládí. Už mi tenhle podpis zůstane. A čmáranici nemám. Mám úhledný, čitelný podpis i zkrácenou verzi. Čmáranici má můj muž. Naše praštěné dítě na to šlo úplně nelogicky. Kopírovalo nekopírovatelný podpis taťky a ne ten můj.
Aha. Nám tady vzniká láska nebeská
.
Zdendo, ty jeden divochu. Aj nový profil si založil.
První podpis (čmáranici) jsem obšlehla od mamky, když jsem falšovala podpis v DÚ na ZŠ. A tento podpis jsem si vlastně přivlastnila a zůstal mi několik let, než jsem se vdala a musela se podepisovat jinak.
Za svobodna jsem měla podpis čitelný, takřka krasopisný. Po svatbě mám diametrálně odlišné příjmení, tedy i podpis. Ten už nečitelný je…
Já se podepisuju všude jinak. V bance jsou s tím problémy.
Ale mám parafu asi od VŠ, to je taková univerzální čmáranice, lze to číst i jako moje příjmení za svobodna i teď. ![]()
@veria píše:
Nevim kdy jsem na podpis za svobodna presne prisla, to se nejak vyvijelo, kazdopadne po svatbe jsem ho zmenila. Neni to az takova cmaranice u mne, prvni tri pismena jdou precist a vypadalo by to fakt divne si myslim, kdybych to nechala.
Ja to taky tak mam, prvnich par pismenek jde precist. Za svobodna jsem mela podobny podpis jako muj tatka, po svatbe jsem si vytvorila svuj ale vicemene je to jen citelna zkratka prijmeni ![]()
@Bytsamsebou píše:
První podpis (čmáranici) jsem obšlehla od mamky, když jsem falšovala podpis v DÚ na ZŠ. A tento podpis jsem si vlastně přivlastnila a zůstal mi několik let, než jsem se vdala a musela se podepisovat jinak.
Taky tak. První jsem (s mamky dovolenim) obslehla o mamky na podpisy v žákovské.
Cca ve 20 když jsem nastoupila do práce…denně jsem se musela podepsat cca 100× takže psát celé mé dlouhé příjmení bylo na prd…po svatbě jsem čmáranice nezměnila, protože jsem od té doby v práci vlastně nebyla..kdybych byla asi bych vytvořila něco jiného..teď se tedy většinou podepisuji celým novým příjmením..uvidíme co bude až zase nastoupim do práce…
@Janli píše:
Za svobodna jsem měla podpis čitelný, takřka krasopisný. Po svatbě mám diametrálně odlišné příjmení, tedy i podpis. Ten už nečitelný je…
To mám stejně, ale mám i čitelnou variantu podpisu současného příjmení. Tu moc nepoužívám, asi ji mám jen na občance.
V kolika letech jste „objevili“ neboli začali používat váš podpis… Nemyslím tím vaše jméno ale takovou tu čmaranici
.

Dále mě napadá používáte ten stejný i po svatbě? Přece jenom je to čmáranice