Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Taky jsem ho ukradla máti
Je to spíš parafa, než podpis a v bance s tím mají problém, pak mě nutí podepsat se psacím a já vzpomínám, jak se ty písmena vůbec píší s tím, že je upozorňuju, že nejsem schopná ten podpis zopakovat stejně ![]()
Asi od té doby, kdy jsem se naučila používat mámy podpis.
Takže na ZŠ.
Podpis mamky byl s jejím souhlasem, když byla v práci a já neměla podepsané co mělo být podepsané. ![]()
Vy si nekdo jeste chodite vybirat na podpis do banky? To jsem nedelala uz asi 15 let a ani nevim, jaky tam mam podpis ![]()
@veria píše:
Vy si nekdo jeste chodite vybirat na podpis do banky? To jsem nedelala uz asi 15 let a ani nevim, jaky tam mam podpis
Za mě to byly nějaké změny u jiných produktů, než běžný účet. Moje hlavní banka po mě nic takového nechce.
Já ten podpis nemohla leta dostat do ruky…ani když jsme se vdala… ale nějak po dvacítce mě (už netuším jak) napadlo, přidat tam i křestní jméno. A to bylo ono. Ten tvar křestního jména mám naprosto dokonale typický a z příjmením je to pak už jen tak začáteční písmeno a klikihák…takže se podepisu zádadně všude jméno + příjmení
Vzhledem k frekvenci podpisů se z toho stal klikihák brzy a nakonec zůstala jen první dvě písmena příjmení ![]()
zato dokonale zamotaná do sebe tak, že to ještě nikdo nezvládl „opsat“ ![]()
Já jsem si vytvořila podpis na brigádě, kde jsem pořád něco podepisovala. Bylo to asi ve 20 letech. Teď mám čerstvě po svatbě a podepisuju se jako prvňák 🙈
Já jsem se za svobodna podepisovala normálně čitelně příjmením. Po svatbě jsem se začala podepisovat novým příjmením, ale všímám si, že se mi tam postupem času čím dál víc slévají písmenka a stává se z toho už víc „klikyhák“, ale pořád to ještě vypadá jako podpis.
Já si tehdy vymyslel podpis asi v 15 - 16 letech, celkem čitelný, a postupem času se z toho už stalo jen počáteční písmeno s náhodným počtem obloucku. Hádám, že za pár let už tam nebude ani to první písmeno
Mám klikyhák v kombinaci s těsnopisem, vznikl v práci, kde jsem se musela často podepisovat…
@Ťarbík01 píše:
Asi od té doby, kdy jsem se naučila používat mámy podpis.Takže na ZŠ.
Podpis mamky byl s jejím souhlasem, když byla v práci a já neměla podepsané co mělo být podepsané.
Jojo. Mně mamka řekla: můžeš si to podepisovat sama, ale pamatuj, že se tam podepisuješ ty svým podpisem, ne za mě. A to, že tvůj podpis bude stejný, jako můj, už řešit nebudu.
A tak od té doby je můj podpis stejný, jako tehdy její ![]()
Já mám praktický dotaz, když podepisuju nějaké smlouvy, asi tam nemusí být stejný vzhled podpisu jako ten můj podpis na občance, že?
V občance mám úhledný čitelný podpis, ale do smluv většinou dělám klikyhák.
@whitemirror píše:
Já mám praktický dotaz, když podepisuju nějaké smlouvy, asi tam nemusí být stejný vzhled podpisu jako ten můj podpis na občance, že?V občance mám úhledný čitelný podpis, ale do smluv většinou dělám klikyhák.
Ne nemusi.
Nechapu na co ten podpis na obcance je, akorat se da obcanka pri ztrate lepe zneuzit.
Po svatbě jsem změnila N na Z, takže jsem jen změnila sklon/ otočila papír o 90 stupňů