Tlusté batole? Má na to vliv Sunar?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3436
22.5.16 12:40
@KarlaNim píše:
Me, kdyz vidim sve dite denne, tak mi tluste neprijde, ale ostatni se hned rozplyvaji, jak je velka, urostla a lehce macata. Ale me se nezda ze by nejak moc jedla. V 6 ma sunar, v 8 Jogurt, v 10 presnidavku, ve 12 masozeleninovy prikrm ve 3 presnidavku nebo ovoce, nebo chleba s lucinou, okolo 5 co zbylo od obeda a v 7 sunar a jde spat. Je pravda ze pres den chodi zebrat susenky, ale tech behem dne taky moc nesni(maslove susenky Kubik nebo BeBe).
Tchyne mi porad rika, ze je to tim sunarem, ze se po nem hodne nabira. At mu ho prestanu davat uplne, kdyz ji jogurty a nebo vymenim treba za hami, ze zna maminky co davaji hami a jejich deti „nejsou tluste“.
Co myslite? Ma sunar opravdu o proti jinym takovy vliv na vahu? :,( :nevim:

nedávala bych sladkosti, ale jinak ok, malá to vyběhá, nebo to má v genecha nikdy jak špejle nebude. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.5.16 12:40

Jogurt jaký - bílý nebo slazený? Přesnídávky slazené? Ono jestli je ve všem cukr, tak se to nasčítá. Pak dostane pár sušenek, sladký sunar a má prakticky každé jídlo s cukrem. První bych se zamyslela tímto směrem.
Jinak si myslím, že pokud má dítě sklony k baculatosti, tak toho moc nepomůže. Mám v okolí několik oplácánků, kteří se ve 3 letech vytáhli a bylo to.
Ale opravdu záleží na celkovém složení jídelníčku. Kamarádka se čílila, jak dítě nic nejí a že je pořád silnější. Ráno dostala holka Kostíky, pak nějakou lacinou výživu, kde je víc cukru jak ovoce, pak měla v košíku rohlík a tak to pokračovalo do večera… Holka měla v 18 měsících 15 kg a 84 cm, teď jí jsou 4 a pořád je jí kus.

• Citovat
  • Upravit
2353
22.5.16 12:43
@Alušáček píše:
Takové rozměry má moje 21měsíční :D váha vzhledem k výšce je trochu vyšší na můj vkus :D uber jednu svačinu dopoledne a choďte hodně ven, ať to vylítá ;)

To jako vážně? Řešit tohle u 15 měsíčního dítěte? Kdyby mu bylo 15 roků, tak ok, ale takto? Opravdu?…

Naše holka měla ve 12 měsících 80 cm a 12 kilo. Rotaviry a 3 dny na kapačkách jí pomohly k tomu, aby 2 kila shodila, a už to nikdy nedohnala. Teď o rok později má o 10 cm víc, ale stále 12 kilo, protože se víc hýbe, ale taky je furt nemocná, takže kdykoliv něco nabere, záhy ztratí, protože při nemoci nemá chuť k jídlu.

@KarlaNim Vůbec to neřeš! Tohle opravdu není problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3436
22.5.16 12:44
@mirecekblbecek píše:
nedávala bych sladkosti, ale jinak ok, malá to vyběhá, nebo to má v genecha nikdy jak špejle nebude. :mavam:

synové měli ve třech letech cca 105cm+16,17 kg, byli takoví polštářkoví, roztomilí. dneska mají cca 60kg/190cm. ty jo všude samá kost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.16 12:50

Dcera ma 13m,80cm a pres 12kg, baculata nikomu neprijde :nevim: Prvni syn byl jeste o trochu vetsi a silnejsi a ted je kost a kuze..Ale jidelnicek ma myslim lepsi-rano mleko (210 Hami),dopo bily jogurt, obed masozelenina (250 s prehledem),ve tri ovoce nebo neslazena presnidavka, vecer polevka nebo v nouzi kase a na noc 150ml mleka.Kdyz zebra jidlo, dostane krupku, jablko nebo treba rozinku..Jidlo po dvou hodinach se mi zda az dost.Ale uprimne myslim, ze je to dost dane geneticky. Pokud se stravuje zdrave, nedelala bych si hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
22.5.16 12:50

Mně se teda zdá, že hrozně překrmuješ. :nevim: Můj mladší (necelé 2 roky) je velký jedlík, přesto má jídlo 4× denně. Ráno v 7 UM, v 10 jde spát, po 1 se vzbudí a má oběd (od roka normální jídlo), kolem 4 svačina (ovoce, zelenina, buchta, pečivo s něčím,…) a v 7 večeře (zbytek od oběda, polévka, jogurt, pečivo nebo buchta). Měří teda 90 cm a má 11 kg. Starší byl v tomto věku ještě o kousek vyšší na stejnou váhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.16 12:53

@Tamtama To se mi zda naopak, ze tvuj ji dost malo-tobe osobne by stacilo najist se (vlastne jen napit mleka, v tomto veku uz UM neni pokladane za jidlo!!) v sedm rano a pak jist obed az v jednu??Ja bych padla hlady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
22.5.16 12:53
@KarlaNim píše:
Ma 15 mesicu, 80cm, skoro 12 kg

Na plavani s nami chodi chlapecek a tomu bude ted rok, ma cca 73cm a 12,5 kg…takze jak muze byt tva tlustoucka? A to klucik nevypada ani nijak extremne tlusty…jinak ja ma 11,5 mes a ma 6 jidel denne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.5.16 12:54

@Mugduh ono to řešit chce brzy, protože pokud je špatný jídelníček a dítě si udělá špatné základy, tak se bude zle zbavovat zlozvyků. Netvrdím řešit nějak dramaticky a dietama, ale zamyslet se nad tím, co dítě jí a jestli to není tím.
Jak jsem psala, někdy se neudělá nic a dítě to má tak nastavené, pak se vytáhne a je to.

• Citovat
  • Upravit
15116
22.5.16 12:55
@Mugduh píše:
To jako vážně? Řešit tohle u 15 měsíčního dítěte? Kdyby mu bylo 15 roků, tak ok, ale takto? Opravdu?…

Tak řešit váhu v 15letech je dost pozdě, ne :D 12kg na 80cm určitě není žádná trágedie ani tloušťka, sama má takovou dceru, ale sníst za dopoledne sunar, jogurt, přesnídávku, oběd, mezitím sušenku, je podle mě dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
22.5.16 12:59
@unuděná
@unuděná píše:
@Tamtama To se mi zda naopak, ze tvuj ji dost malo-tobe osobne by stacilo najist se (vlastne jen napit mleka, v tomto veku uz UM neni pokladane za jidlo!!) v sedm rano a pak jist obed az v jednu??Ja bych padla hlady!

No taky bych pridala aspon svacinku pred spanim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.16 13:00

Jo a jeste jednu radu mam-nech dite jist samostatne. A rozhodne u jidla nijak neodvadej pozornost (hracky, pohadky atd)-zabijes dve mouchy jednou ranou-nemusis krmit a nesni toho tolik, jako kdyz mu to cpes az do krku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472

@unuděná tak já mám první jídlo až oběd, ráno o sebe nic nedostanu.. ale zapomněla jsem, že ráno v krámě dostává ještě do ruky rohlík :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi

@Tamtama dítě i dospělý by měl jíst 5× denně. Záleží na velikosti porcí. Můj starší jedl 4× denně, malý jí 6× denně a stejně starší ve stejném věku snědl mnohem víc a i víc vážil.
A tvůj syn teda jí hodně málo. Divím se, že mu stačí 6 hodin bez jídla (UM za jídlo už nepovažuju) :nevim:

A jak se tu řeší, kdo jak vypadá… Náš má 90 cm a 11,8 kg a je ho teda pořádný kusanec a to i podle známých a okolí. Takže to bude i typem postavy, kamarádky holčička má o kilo víc asi o 2 cm méně a stejně vypadá drobnější.

• Citovat
  • Upravit
1120
22.5.16 13:05

Sunarem to nebude, spíš možbná dispozicí, moje kluci sunar od dvou měsíců a v roce necelých 8 kg. I když vliv na menší váhu měla určitě i nedonošenost, nicméně ani po sunaru chvatem nedoháněli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí