Tlusté batole? Má na to vliv Sunar?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
249
22.5.16 12:06

Tluste batole? Sunar

Me, kdyz vidim sve dite denne, tak mi tluste neprijde, ale ostatni se hned rozplyvaji, jak je velka, urostla a lehce macata. Ale me se nezda ze by nejak moc jedla. V 6 ma sunar, v 8 Jogurt, v 10 presnidavku, ve 12 masozeleninovy prikrm ve 3 presnidavku nebo ovoce, nebo chleba s lucinou, okolo 5 co zbylo od obeda a v 7 sunar a jde spat. Je pravda ze pres den chodi zebrat susenky, ale tech behem dne taky moc nesni(maslove susenky Kubik nebo BeBe).
Tchyne mi porad rika, ze je to tim sunarem, ze se po nem hodne nabira. At mu ho prestanu davat uplne, kdyz ji jogurty a nebo vymenim treba za hami, ze zna maminky co davaji hami a jejich deti „nejsou tluste“.
Co myslite? Ma sunar opravdu o proti jinym takovy vliv na vahu? :,( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27247
22.5.16 12:09

@KarlaNim Kolik jí je, kolik měří, kolik váží a co říká pediatr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
22.5.16 12:09

No naše dětská doktorka je hodně proti Sunaru, je to strašně sladké oproti Nutrilonu apod. takže jsem ho nikdy nekupovala, ale těžko říct no

• Citovat
  • Upravit
15084
22.5.16 12:12

@KarlaNim Nepíšeš kolik je dítěti a kolik váží. Jídelníček nedokážu zhodnotit, moje dítě nesní ani polovinu z toho co píšeš, ale kojí se a baculatá je taky pěkně :lol: Takže tím sunarem to být nemusí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
22.5.16 12:13

A ty jogurty a presnidavku jsou slazené? Sní celou velkou skleničku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
22.5.16 12:14

Jinak prvorozený měl po odstavení převážně sunar a nepřibíral po něm, ale taky nejedl celkově nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
22.5.16 12:18

Nepíšeš ani jak je malá stará, veliká, kolik váží. :nevim: Ale já bych rádno přidala něco hutnějšího, třeba ten chleba s lučinou, místo jen mléka a jogurtu… My měli Hami a Hipp mléko a žádnej vyžlík nebyl, naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12845
22.5.16 12:23

Vzhledem k tomu, že už je batole, je jídlo co dvě hodiny docela často.
Ale nepíšeš kolik jí je, to je pak těžké něco říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.5.16 12:26

Ma 15 mesicu, 80cm, skoro 12 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
22.5.16 12:32

Jaky by mel byt teda idealni jidelnicek? A idelni UM?
Pediatr? Nic vse OK. Vsak dokud se to feckp primo nevali tak to neresi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
22.5.16 12:35
@KarlaNim píše:

mám stejně starého kluka a má též 80 cm a 11,5 kila. Oplácanej je ale asi tak
jako každé jiné batole.. nevidím žádný extrém. My jsme teda na Hami. Hele asi
bych odbourala to ovoce či přesnídávku i odpoledne, já odpoledne už dávám převážně
zeleninu..ovoce dopoledne. U nás to má tak že dá cca v 8 ráno mlíko Hami + kousek
rohliku či piškot,
v 10:30 cca dostává přesnídávku či banán a pod. K obědu klasika maso-příloha,
k další sváče jogurt s pečivem nebo chleba s lučinou a k večeři zas Hami (a to dávám
někdy řídkou kaši) A taky samozřejmě škemrá suchary..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15084
22.5.16 12:36
@KarlaNim píše:

Takové rozměry má moje 21měsíční :D váha vzhledem k výšce je trochu vyšší na můj vkus :D uber jednu svačinu dopoledne a choďte hodně ven, ať to vylítá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
22.5.16 12:37

Me pripada ze dnesni deti porad dostavaj neco sladkyho. Proc? Presnidavky, piskoty, susenky? Vetsina jich je macatych rekla bych z tohohle…

to ta susenka nejde nahradit? Misto kupovany presnidavky nejde umixovat jablko?

• Citovat
  • Upravit
12845
22.5.16 12:39

Jako sunar je docela sladký, ale že by po něm děti byl obecně tlustší.
V patnácti měsících bych ho ještě neodbourávala, to mi přijde brzo. Navíc děti v tomto věku bývají buclatější.
Přijde mi spíš, že ji překrmuješ tak celkově. Záleží i na tom, kolik toho sunaru vypije. Ale obecně je teda drsný vypít ráno flašku sunaru, za dvě hodiny mít snídani, pak mít chuť na přesnídávku a za dvě hodiny na oběd. To je fakt docela apetit. Nehledě na to, že dáváš tak starému na oběd asi doma příkrm. Může jíst to, co jíte vy, pokud nemáte kaši s uzeným. Jen to před dochucením dej bokem. V 15 měsících by měla zvládat kousat oběd. Tak proč příkrm.
Ovoce na svačinu jde, ale za dvě hodiny zbytky od oběda, takže zase příkrm? Proč? A zase po dvou hodinách a před spaním zase po dvou hodinách flaška sunaru? Uvědom si, že sunar je plnohodnotné jídlo.
Podle mě není problém v tom sunaru, i když bych začala pomalu zmenšovat porce a připravovat dítě pomalu na to, že třeba za půl roku nebude, když ti jí mléčné výrobky. Podle mě ji fakt docela přecpáváš, při tomhle jídelníčku mít ještě máslové sušenky. To je docela drsné.

Příspěvek upraven 22.05.16 v 12:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
22.5.16 12:40

A nemelo by jíst už víc normalne? Přijde mi to takové dost miminkovske a navíc dost sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí