Tlusté batole? Má na to vliv Sunar?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@ntkv To si mě rozesmála, jak jsi mučila svým mlíkem
já v 6týdnech své dcery jsem s ní jela na pohotovost protože pořád strašně brečela, kojila jsem ve dne v noci a stejně jen řev, na pohotovosti mi doktor s vážnou tváří sdělil že mi díě řve hlady, no stane se no, první dítě, zmatek, tak dostala sunar a byla spokojená jak želva ale bylo mi děsně trapně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Krrysa No v tech levnejsich je na 99% pridanej cukr (takove ty Hello a Coop…)Kolem dvacky za presnidavku uz byvaji nedoslazovane.
@arinecka To je teda fakt, aleh je to podle me hodne o lebosti a pohodlnosti rodicu.
Tuhle jsem byla s detmi na hristi u restaurace, nejaka skoro babicka (ale posleze jsem si vsimla, ze je to maminka) tam cpala sve dite (max.2roky) hranolkama z toho bufiku.Moje sotva chodici dcera se sla mrknout, co to tam basti a ona ji normalne rika „no pojd, dej si klidne s nami!“
Tak jsem tam dobehla a rikam „v zadnem pripade, ona ma sotva rok a tohle opravdu neji“ a matka se na me tvarila jako bych detem nic nedoprala… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Billi fakt 5× denně? Tolik porcí bych do sebe ani nenacpala.
Já jsem schopná do sebe dostat jídlo až tak po 10 ráno, jenže to bych pak obědvala ve 3. Prostě jím, když mám hlad, což u mě znamená v poledne, někdy uzobnutí od dětí odpoledne, pak až po jejich uložení v 8 večer a před spaním druhá večeře.
Třeba je to velikostí porcí, dvouletý mi sní na posezení klidně 2-3 rohlíky/chleby s něčím, čtyřletý zase v pohodě spořádá 5 knedlíků s omáčkou. Když si dají jogurt, taky to znamená alespoň dva kelímky každý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná Myslet si může co chce, cpát do takhle malého dítěte hranolky je prostě hnus, tohle jsem nikdy nechápala, nejsem nijak zvlášť ujetá na zdravou stravu ale tohle je prostě moc. On je asi hrozný problém vzít nějaké jídlo doma, je jednodušší ho koupit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama No jenze pak rozhodne nemuzes mluvit o nejakem zdravem stravovani. Clovek ma jist mene ve vice porcich, specialne deti. Chlubit se ze dvoulete dite sni 2-3rohliky najednou?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka No presne. A jeste ji tam s tim kornoutkem nadhanela a ty hranolky ji cpala do pusy behem hry…
nepochopis
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama Tyjo ctu to znovu a ty si asi musis delat spis srandu zejo? Rekni ze jo
Jako abys radeji povolila detem 5 knedliku nez bys jim dala dopoledne zdravou svacu, to se mi zda nepochopitelne. A ty rohliky
Kdybys rekla, ze sni dve jablka nebo pul salatove okurky, tak nereknu ani popel, ale toto? Kdyz uz nedodrzujes zaklady spravneho stravovani ty, nauc to alespon ty deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná tak u ovoce a zeleniny nemám přehled, kolik který sní, tu jim nakrájím do jedné misky a většinou taky uzobnu. Já taky nesním míň a nebudu dvě hodiny o hladu, než bude „čas“ na další jídlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vy jste vtipný
Tak zakladatelka, která svoje dítě krmí vcelku standardně, tak svoje dítě překrmuje a na druhou stranu spořádat na posezení tři rohlíky nebo pět knedlíků je v pořádku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne ten jidelnicek neprijde nijak spatnej, nedavat susenky, piskoty, dat radeji ovoce nez slazenou presnidavku, ale jinak je to v poradku.. koukni na kojeni.net jsou tam dobre rozepsany jidelnicky a tvuj odpovida. Navic dite stary 15 mesicu chodi jen chvilku, ted bude zrychlovat a hodne vybeha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarinka píše:
Mne ten jidelnicek neprijde nijak spatnej, nedavat susenky, piskoty, dat radeji ovoce nez slazenou presnidavku, ale jinak je to v poradku.. koukni na kojeni.net jsou tam dobre rozepsany jidelnicky a tvuj odpovida. Navic dite stary 15 mesicu chodi jen chvilku, ted bude zrychlovat a hodne vybeha.
Nooo, jak které dítě, moje holka ve 4 měsících stála jak hřebík, v 8 lítala. Když jsme šli na kyčle tak říkáme doktorovi co s ní máme dělat že se nám pořád staví, aby ty kyčle zbytečně brzy nezatěžovala, nevěřil
podal jí prsty a šup stála, noooo tak jí nechte teda
prostě exot od malinka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka no ale toto jsou spíš vyjímky, obecně většina dětí takto rychlých není. a kolik je ji nyní? Projevila se ta rychlost nějak negativně? Např. hyperaktivitou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ilonka12 V červenci jí bude 16 a v pohodě, hyperaktivní není, školka, škola, vše v klidu. Asi to má ze strany manžela, tam všechny děti chodily hodně brzy. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dobře, k některým příspěvkům se raději nebudu vyjadřovat.
Můj syn má v 15m taky 12 kg, 83cm a rozhodně oplácaný není. Má Nutrilon. Vstává kolem 7:30, tak první kroky vedou na nočník a oblíct, potom UM což je cca v 8, v 9:30 pak bud chleba s něčím nebo ovoce (přesnidávky jedl do cca 10m a to ještě k tomu domácí fakt jen povařené a zavařené ovoce bez zrníčka přidaného cukru) a valíme ven. Kolem 12 sní misku polévky a jde spát. Vstává ve 14-14:30, dá si druhé, když je hezky tak blbneme na dvoře, když ne tak jsme doma. v 17:30 má sváčovéču, většinou kaši (neslazenou jen s ovocem), jogurt nebo domácí buchtu, nebo chleba, záleží, co měl dopoledne a pak jdeme ještě ven se psem. Frajer jezdí na odrážedle a kilák a půl s přehledem dá. Pak se vykoupe, ve 20 si dá zase UM a usne jak dudek než dozpívám ukolébavku. Když už somruje něco mezi jídly tak dostane kukuřičné nebo rýžové křupky, pije jen vodu a neslazené čaje. Občas dostane ovocnou šťávu min 50:50 s vodou. Piškot do ruky dostane jen občas nebo na návštěvě, sladké mu asi nechybí, protože jednou babička udělala na snídani palačinky, tak si 2× kousnul a začal se kroutit, vstekat, odstrkoval to od sebe pryč, dala jsem mu půlku krajíce suchého chleba, tak to zežvejknul a spokojenej.Od roka jí obědy semnou. K obědu máme často nějaký salát ze syrové zeleniny.
A ten Sunar nevím, sice taky neobsahuje přidaný cukr, nemám žádnou ověřenou studii, ale pracovala jsem v dětské nemocnici a děti co byly na Sunaru mi často připadly oplácanější, ale jak říkám, nic ověřeného, může to být jen pocit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit