Tlusté batole? Má na to vliv Sunar?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
56278
22.5.16 13:06

A dětský dr. říká co? Pokud nic, vůbec bych to neřešila, dítěti dávala normálně jíst jak jste zvyklý. Jaký omezování jídla? 8o 8o Max upravila trochu skladbu, přešla na nesladké UM atd.
Jinak se mi zdá, že jí úplně normálně, moje děti toho kolikrát snědly mnohem víc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
22.5.16 13:08

@Moise ale sunar neobsahuje víc cukru než ostatní mléka, to je omyl, působí sladší jen díky obsahu mléčného tuku, který má spoustu kladů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.16 13:09

@Billi Urcite to bude i rozlozenim „spicku“ :lol: Moje vsechny deti byly jako mimina vetsi a tezsi kousky, ale takove ty tri brady a nekolik prehybu na stehnech nemely nikdy ;) A i kdyby, tak bych z toho vedu nedelala, pokud bych byla presvedcena, ze jedi adekvatne zdrave.

Kamaradka nasadila svemu rocnimu synovi „dietu“,protoze mel podobnou vahu, jen byl trochu mensi. Pravda, byl to puclik, ale proboha dietu??Tak holt omezim sladke, eliminuju piskoty a susenky a nazdar.Ona mu davala mensi porce mleka, odmerovala obedy na 200g atd.No byly z toho vypsychovani ova, az se na to vykaslala a svete div se, o dva roky pozdeji je chlapecek uplnej atlet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2101
22.5.16 13:09

Nedavala byvh presnidavky- tam je silene cukru. Staci ovoce, pridala bych nekam i syrovou zeleninu, co si muze sama zuzlat…
Sunarem to neni, obe moje deti sunar mely a jsou akorat :nevim: spise slozenim stravy, susenky bych vynechala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
22.5.16 13:11

A taky se mimochodem rika, ze dite byl v pul roce melo mit dvojnasobek a v roce trojnasobek porodni vahy. Pokud se narodi prumerne 3,5kg dite, tak tezko muze mit v roce a pul 8kg :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
22.5.16 13:13

@Alušáček tak to samozřejmě navazovalo na těch 15 měsíců.. Ale i tak, spolužáci, co byli v 15 oplácaní vyrostli za rok 20 centimetrů a oplácanost byla ta tam. Samozřejmě záleží na konkrétní váze.. Ale v tomto případě mi to fakt nepřipadá moc, obzvlášť u takto malého dítěte. Složení jídelníčku je na matce (naše děti třeba koření a cukr neznaly hodně dlouho, do dneška pijí jen vodu a občas kakao, protože malým jsem jim to nedávala a teď nic jiného nechtějí. A to bude klukovi 5) a dítě bych (tedy takto malé dítě) v jídle rozhodně neomezovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33367
22.5.16 13:13
@KarlaNim píše:
Ma 15 mesicu, 80cm, skoro 12 kg

Moje dcera měla 12 kg na roce :mrgreen: sunarem to teda nebylo, prostě oplácané mimčo no. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
22.5.16 13:15

@unuděná no jasně, ale chce se to prostě zamyslet. Mám v okolí až moc případů, kdy se z roztomile faldíkatého miminka stal tlustý školák a to už není ani trochu roztomilé.
A píšu, že dieta je blbost, chce se to zaměřit na to, co jí a třeba méně vhodné věci nahradit. Místo výživy dát čerstvé ovoce a pokud nebude chtít ovoce, tak klidně výživu, ale najít ty, které nemají přiadný cukr a škrob (taky jsou, sice dražší, ale existují). Místo kupovaných sušenek třeba upéct nějakou zdravou variantu, přidat ovoce. Dítě neomezovat, ale nabídnout zdravější alternativy.

• Citovat
  • Upravit
33367
22.5.16 13:22

@Billi Pesně tak, ono na miminku jsou ty faldíky roztomilé ale větší dítě už tak roztomilé není, moje dcera z toho vyrostla, jenže dnes je doba bonbonů a sušenek, rychlé občerstvení atd a kolikrát se nestačím divit co do sebe malé děti rodiče nechají nacpat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
22.5.16 13:29

Hlavně ty zdravé varianty nedělat celozrné… Celozrné děti nestráví a některé z toho akorát bolí bříško.
Heleď, co čtu: 80cm na 12 kg je ok. Taky záleží na tom, jak velké se dítě narodilo a všeobecně jak rostlo. 5 kg dítě skutečně nebude mít 9 kilo v roce a půl ani kdyby se rozkrájel.
Jídelníček zase nevypadá tak blbě - pravděpodobně ti totiž nesní celou porci každé ty 2 hodiny, ale jenom tak trochu. Pokud bys chtěla něco změnit, tak natahovat a slučovat jídla a nedávat sušenky mezi jídly. Ale na tchýni se vykašli, sunar fakt nemá víc cukrů oproti ostatním umělým mlékům. Pokud si skutečně nejsi jistá, konzultuj to s doktorem a ne tady na emiminu - tady přistane hromada rad od profesionálních dietářek. Důležité pro dítě je, aby mělo dost pohybu a nechat, ať si samo reguluje množství normální stravy, která není zbytečně přislazovaná a neobsahuje třeba nějaké umělé blbosti.(neříkám ečka, ono E označení má totiž i přídavek octu v domácím jídle)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2678
22.5.16 13:52

Moje dcera 2,5 roku nemá ani těch 12 kg a Sunar pila od 10 do 24 měsíců, takže tím to podle mě nebude. Jídelníček bych možná trochu upravila, jíst po dvou hodinách mi přijde často, možná bych vynechala tu přesnídávku, když má čerstvé ovoce. Já se držím pět jídel denně- snídaně, svačina(ovoce), oběd, svačina(jogurt), večeře, nic mezitím malé nedávám a jí fakt pěkně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
22.5.16 13:57

Mě se dítě narodila 4kg/52cm, byla na sunaru, od chvíle kdy fakt byla nasunaru tak nabrala, protože jsem jí udajně svým mlíkem mučila hlady. těch 12kg měla v roce, a velikost nosila 86/92, Jako tlustá je, je nenažraná teď je jí 4 a půl roku, nosí velikost 116/122.Pořád je to takový v mezích, prostě neklepe se na ní sádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
22.5.16 14:11

Kde berete, že v přesnídávkách je spousta cukru? mám tu asi dva druhy a ani v jedný není přidanej cukr…
jinak teda 12 kg mi přijde úplně ok…naše děěti to měly podobně a dneska tlusté není teda ani jedno…
jo a sunar nemá víc cukru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.16 14:28
@KarlaNim píše:
Ma 15 mesicu, 80cm, skoro 12 kg

Ta váha k výšce mi přijde vcelku ok.
Nicméně bych se zamyslela nad skladbou jídelníčku. 15 měsíční batole nemusí mít k svačisvačině přesnídávku (i když je 100%, tak je to hodně sladké) a už by nemuselo jít každé 2 hodiny. Dej jí jablko/hrušku/meloun/papriku/okurku nakrájení na kousky, do ruky banán, nebo napůlené hroznové víno či cherry rajčátka a ať se krmí sama.
Udělej jí pořádnou snídani na sacharidové bázi (třeba kaše s jogurtem) - sunar a jogurt po ránu zrovna ideální kombinace není.
Večerní sunar jako druhou večeři před spaním dávám batolatům řiděnou (klidně 50%), kluk mi po večerním mlíce v rámci rituálu (jiná značka) začal taky trošku v tomhle věku kynout.
Sušenky, piškotky a podobné sladkůstky dítě nepotřebuje, co nezná nebo nemá na očích nevyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
22.5.16 14:30
@Krrysa píše:
Kde berete, že v přesnídávkách je spousta cukru? mám tu asi dva druhy a ani v jedný není přidanej cukr…
jinak teda 12 kg mi přijde úplně ok…naše děěti to měly podobně a dneska tlusté není teda ani jedno…
jo a sunar nemá víc cukru…

Nějak tak, já taky tady nevedu přislazované přesnídávky…

Spíš bych se zeptala, kolik kg by dle diskutujících tohle dítě mělo mít na 80 cm? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí