Tmava tapioka v tehotenstvi

Anonymní
15.4.22 13:28

Tmava tapioka v tehotenstvi

Ahoj, chci se zeptat zda je tu nekdo zkusenejsi kdo mi sdeli zda muzu v tehu sem tam tmavou tapioku co se dava do Bubble tea? Nic se nema prehanet, to je mi jasny, jen na ni mam posledni dobou silenou chut a na netu jsem k tomuhle druhu vicemene nic nenasla :palec: diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
15.4.22 14:33

Dyť je to tak na úrovni pudinku, ne? Když toho nebude kilo denně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.4.22 14:37

Normalne jsem si bubble tea s tapiokou davala. A neni pravda, ze na netu nic neni, nasla jsem, ze je to ok. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.4.22 14:44

Google- 10 vteřin i s kopírováním.

Co je tapioka?
Tapioka je škrob získaný z kořene rostliny manioka, která roste v Jižní Americe. V tamní kuchyni má tento škrob stejné místo jako v Česku ten bramborový nebo kukuřičný. Tapioka je takřka bez alergenu, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná. Obsahuje naopak dost jednoduchých sacharidů a je kalorická.

Tapioka není pro každého
"Tapioka není vhodná pro diabetiky, ani pro lidi, kteří chtějí snížit svou hmotnost nebo jsou na nízkosacharidové dietě. Naopak vhodná je například pro děti, starší lidi nebo ty, kteří mají trávicí obtíže a je vhodné u nich zvýšit výživovou hodnotu jejich pokrmů. " (PharmDr. Kamila Horníčková)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.22 16:31

@Ivan PPZ akorat ze je podstatny rozdil mezi tapiokou svetlou a tmavou ktera je trikrat tak velka, tohle si umim najit taky. O tehotenstvi se nikde nic nepise, proto se ptam :palec: kamaradka mela otravu z tmave tapioky, muj dotaz byl smerovan nejlepe nekomu kdo to v tehotenstvi konzumoval, ne googlu.

• Citovat
  • Upravit
42316
15.4.22 16:39
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ akorat ze je podstatny rozdil mezi tapiokou svetlou a tmavou ktera je trikrat tak velka, tohle si umim najit taky. O tehotenstvi se nikde nic nepise, proto se ptam :palec: kamaradka mela otravu z tmave tapioky, muj dotaz byl smerovan nejlepe nekomu kdo to v tehotenstvi konzumoval, ne googlu.

Otravu z tmavé tapioky? Vždyť by měla být barvená karamelem? A velikost je snad jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.4.22 16:43

Ja nasla primo na googlu i tapioku v bubble tea, ze je ok. Hledat to ted nebudu uz. Nic se stat nemuze, je tam par kulicek. Jestli mela otravu z tapioky? To se mi moc nezda, max ze byla spatne udelana. Ale jinak tapioka do bubble tea se vari dost dlouho, ani nevim, jak by se mohla priotravit

Jo a neni rozdil mezi svetlou a tmavou tapiokou, do tmavy se jen pridava hnedej cukr, kterej ji obarvi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.4.22 17:55

„Je v pořádku jíst maniok během těhotenství? Těhotenství a kojení: Pokud jste těhotná, je PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNÉ jíst maniok pravidelně jako součást stravy. Může také způsobit vrozené vady.”

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.4.22 18:35
@ladyvict píše: „Je v pořádku jíst maniok během těhotenství? Těhotenství a kojení: Pokud jste těhotná, je PRAVDĚPODOBNĚ NEBEZPEČNÉ jíst maniok pravidelně jako součást stravy. Může také způsobit vrozené vady.”

Tapioka ale neni maniok, neco si k tomu precti. Maniok jako takovej by se nemel, ale tapioka je ok. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
15.4.22 18:45

@DandátkoP Tapioka je taky vedlejsi nazev pro Maniok, ale to co sem pridala je z prelozenyho clanku primo o tapioce a jeji skodlivosti. tak moc nevim co si o tom myslet :D

https://cs.helpr.me/…ng-pregnancy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
15.4.22 19:24

@ladyvict tapioca je pouze “pod”produkt z manioku, neni to to samy. Aby clovek dostal tapiocovy perly, ktery se davaj do bubble tea, je tam dost dlouhej proces. Kdyz jsou tapiokovy kulicky dobre uvareny, nic nehrozi. Teda kdyz to clovek neji na kila. :)

Ono ceskejch clanku k tomu moc neni, ale protoze jsem taky uchyl na bubble s tapiokama, tak jsem si toho dost nacetla v anglictine, kdyz jsem byla tehotna. No, proste to neuskodi a ze ja pulku veci nejedla, protoze jsem se bala a tohle jo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
16.4.22 12:00
Znova- prakticky je to jen „škrob“ a trochu karamelu na barvení do tmava. Takže pořád si stojím za mojí první odpovědí.
@Ivan PPZ píše:
Dyť je to tak na úrovni pudinku, ne? Když toho nebude kilo denně…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.22 12:06

@DandátkoP dekuju, presne to me zajimalo :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat