Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny,
chci se zeptat na vaše zkušenosti ohledně vady srdce zjištěné při 2. screeningu. Byla mi odebrána plodová voda, zatím víme, že trisomie je negativní a čekáme na další výsledky. Ve středu jedeme do Brna k Mudr. Jičínské na kardiologii. Na screeningu nám toho Dr. moc rict nechtěla, víme jenom že se prý práva komora neplní krvi, srdeční osa doprava, dextrokardie, zobrazuje se pouze jedna velká tepna…
Příspěvek upraven 15.04.22 v 14:23
@An-ah Ahoj, ve středu se vše dozvíš, tak vydrz. Ale chápu to, nám na 1. screeningu zjistili nedomykavosti chlopně a taky jsem celá šílená sháněla info, protože na kardiologii jsem měla jít až skoro za měsíc. Jinak na fb je skupina Srdickari z. S. - maminky s dětmi se srdeční vadou, tam určitě dostaneš spoustu informací a rad. dnes je spousta věcí řešitelná a ČR patří je špicce v dětské kardiochirurgii. Držím palce. ![]()
@wiwiOL děkuju za radu s fb skupinkou, zkusím i tam se poptat. Vím, že patříme ke špičce a hodně věcí se dá vyřešit operaci nebo se i spraví do porodu. Nevím teď na čem jsme, jenom doufám, že to nebude žádná fatalita ![]()