Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky
potřebovala bych radu jsem dnes 29+1 a v pondělí jsem byla u svého gyn. v poradně kde jsem se mu stežovala na bolesti v podbřišku a tvrdnutí a samozřejmě mi domtor jenom řekl ležet a magnesium který já už beru od nějakýho 20tt bez efektu a ani mě neprohlídl jqko za celé těhotenství. Po příjezdu domů jsem se rozhodla zaject na pohotovost kde si mě hned nechali na pozorování, magnesium do žíly a celkový vyšetření kde mi zjistili že se mi zkracuje čípek (18mm) což je málo a dostala jsem utrogestan 2-0-2 a hrdlo má tendenci se otevírat při zatlačení takže hrozící předčasný porod a aby toho nebylo málo mám Leidenskou mutaci hetero. Včera mě teda pustili s tím že mám jen ležet a kdyby něco mám hned přiject. Teď se chci zeptat jestli s tím má některá zkušenost a jestli nebude lepší se domluvit a docházet do rizikové poradny do nemocnice jelikož se bojím aby bylo vše v pořádku. Miminko je jinak v pořádku a zdravé. Děkuju za odpovědí ![]()
Jestli tě v rizikové poradně vezmou, tak tam radši chod. Oni ti ambulantní gynekologové se moc nedovzdělávají, doporučené národní postupy povětšinou neznají.
Zanedbání? Víš kolik diskutujících ti tady řekne, že vyšetřování čípku je úplně zbytečný a jejich lékař ho nedělá? Domluv se na sledování v rizikové poradně, tam tě pohlídají víc.
Já bych to jako zanedbání neviděla…to se mohlo změnit ze dne na den. Někdo čípek ani nevyšetřuje, zbytečně se dráždí děloha. Ono skoro nic jiného kromě magnesia a lezení ti gyndar ani říct možná nemohl… Mě lékaři zanedbali těhotenství, mohla jsem je prý žalovat, ale k čemu by mi to bylo, čas vrátit by stejně nešel. V 27tt jsem byla s bolesti břicha v nemocnici, tam si mě den nechali a tvářili se jako že simuluji, ten den co mě propustili jsem s větší bolesti se Skácela doma k zemi a odvezli mě do jiné nemocnice, vysoké CRP, akutní zánět ledviny, zastavovali mi porod v 27tt, otevřená na prst a bylo to hodně zlé… Naštěstí malý zázrakem vydržel do 34tt. Pokud jsi nejsi jistá, tak zkus jinou nemocnici…držím palce a určitě odpočívej a magnesko ber… Prosím anonym, z
Tak pro tebe z hlediska psychiky by bylo lepší docházet do poradny v nemocnici, ale musíš se zeptat, jestli to půjde. Problém je ten, že ty teď nemáš ke svému gyndari důvěru a budeš jen ve stresu, co a jak ti vyšetří/nevyšetří…
Pokud tě v nemocnici nevezmou, tak si nějaká ta vyšetření u svého doktora vydupat, i za cenu, že by sis měla zaplatit nějaký nadstandardní balíček péče…
Doktor ti řekl ležet, a v nemocnici ti taky řekli ležet, takže verdikt stejný, kde mas to zanedbání? ![]()
@Tereza233 píše:
Ahoj holkypotřebovala bych radu jsem dnes 29+1 a v pondělí jsem byla u svého gyn. v poradně kde jsem se mu stežovala na bolesti v podbřišku a tvrdnutí a samozřejmě mi domtor jenom řekl ležet a magnesium který já už beru od nějakýho 20tt bez efektu a ani mě neprohlídl jqko za celé těhotenství. Po příjezdu domů jsem se rozhodla zaject na pohotovost kde si mě hned nechali na pozorování, magnesium do žíly a celkový vyšetření kde mi zjistili že se mi zkracuje čípek (18mm) což je málo a dostala jsem utrogestan 2-0-2 a hrdlo má tendenci se otevírat při zatlačení takže hrozící předčasný porod a aby toho nebylo málo mám Leidenskou mutaci hetero. Včera mě teda pustili s tím že mám jen ležet a kdyby něco mám hned přiject. Teď se chci zeptat jestli s tím má některá zkušenost a jestli nebude lepší se domluvit a docházet do rizikové poradny do nemocnice jelikož se bojím aby bylo vše v pořádku. Miminko je jinak v pořádku a zdravé. Děkuju za odpovědí
Takže vlastně gynekolog udělal téměř totožný postup jak v nemocnici s rozdílem aplikace magnesia a hospitalizace
o zanedbání péče rozhodně nejde protože u zkracování čípku se toho nedá moc co dělat a on to dobře ví..mně bylo řečeno, že mám ležet a sám se upraví.. nebylo tomu tak.. normálně jsem pak začala fungovat a sám se natáhl.. takže, čípek si dělá co chce a jak se mu zachce bez ohledu na všechno.. já měla 15 a za 10 dní už byl zase na normálu
plus..dva týdny jsem přenášela ![]()
Pokud chceš maximální klid, nahlas se do rizikovky a budou si tě hlídat víc.. samozřejmě budou doporučená určitá omezení..
@Tereza233 krásný den 🙂 jsem Leiden hetero, v 27tt jsem skončila poprvé v nemocnici s nálezem 16mm, po týdnu mě pustili, za další týden jsem tam byla znovu a to už jsem byla bez čípku otevřená. Nakonec jsem tam zůstala do konce 36tt (nikdo z doktorů nevěřil, že vydržím) a když mě pustili domu, dalších 10 dnů jsem ještě nerodila 😀
V cizině čípek už od 30tt nekontrolují, protože není průkazný 🙂