Rizikové těhotenství,zanedbání lékaře

195
15.4.22 11:44

Rizikové těhotenství,zanedbání lékaře

Ahoj holky :mavam: potřebovala bych radu jsem dnes 29+1 a v pondělí jsem byla u svého gyn. v poradně kde jsem se mu stežovala na bolesti v podbřišku a tvrdnutí a samozřejmě mi domtor jenom řekl ležet a magnesium který já už beru od nějakýho 20tt bez efektu a ani mě neprohlídl jqko za celé těhotenství. Po příjezdu domů jsem se rozhodla zaject na pohotovost kde si mě hned nechali na pozorování, magnesium do žíly a celkový vyšetření kde mi zjistili že se mi zkracuje čípek (18mm) což je málo a dostala jsem utrogestan 2-0-2 a hrdlo má tendenci se otevírat při zatlačení takže hrozící předčasný porod a aby toho nebylo málo mám Leidenskou mutaci hetero. Včera mě teda pustili s tím že mám jen ležet a kdyby něco mám hned přiject. Teď se chci zeptat jestli s tím má některá zkušenost a jestli nebude lepší se domluvit a docházet do rizikové poradny do nemocnice jelikož se bojím aby bylo vše v pořádku. Miminko je jinak v pořádku a zdravé. Děkuju za odpovědí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
684
15.4.22 12:40

Jestli tě v rizikové poradně vezmou, tak tam radši chod. Oni ti ambulantní gynekologové se moc nedovzdělávají, doporučené národní postupy povětšinou neznají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.22 12:54

Zanedbání? Víš kolik diskutujících ti tady řekne, že vyšetřování čípku je úplně zbytečný a jejich lékař ho nedělá? Domluv se na sledování v rizikové poradně, tam tě pohlídají víc.

• Citovat
  • Upravit
408
15.4.22 13:16

Já bych to jako zanedbání neviděla…to se mohlo změnit ze dne na den. Někdo čípek ani nevyšetřuje, zbytečně se dráždí děloha. Ono skoro nic jiného kromě magnesia a lezení ti gyndar ani říct možná nemohl… Mě lékaři zanedbali těhotenství, mohla jsem je prý žalovat, ale k čemu by mi to bylo, čas vrátit by stejně nešel. V 27tt jsem byla s bolesti břicha v nemocnici, tam si mě den nechali a tvářili se jako že simuluji, ten den co mě propustili jsem s větší bolesti se Skácela doma k zemi a odvezli mě do jiné nemocnice, vysoké CRP, akutní zánět ledviny, zastavovali mi porod v 27tt, otevřená na prst a bylo to hodně zlé… Naštěstí malý zázrakem vydržel do 34tt. Pokud jsi nejsi jistá, tak zkus jinou nemocnici…držím palce a určitě odpočívej a magnesko ber… Prosím anonym, z

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
15.4.22 13:37

Tak pro tebe z hlediska psychiky by bylo lepší docházet do poradny v nemocnici, ale musíš se zeptat, jestli to půjde. Problém je ten, že ty teď nemáš ke svému gyndari důvěru a budeš jen ve stresu, co a jak ti vyšetří/nevyšetří…

Pokud tě v nemocnici nevezmou, tak si nějaká ta vyšetření u svého doktora vydupat, i za cenu, že by sis měla zaplatit nějaký nadstandardní balíček péče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14643
15.4.22 16:52

Doktor ti řekl ležet, a v nemocnici ti taky řekli ležet, takže verdikt stejný, kde mas to zanedbání? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
17.4.22 09:32
@Tereza233 píše:
Ahoj holky :mavam: potřebovala bych radu jsem dnes 29+1 a v pondělí jsem byla u svého gyn. v poradně kde jsem se mu stežovala na bolesti v podbřišku a tvrdnutí a samozřejmě mi domtor jenom řekl ležet a magnesium který já už beru od nějakýho 20tt bez efektu a ani mě neprohlídl jqko za celé těhotenství. Po příjezdu domů jsem se rozhodla zaject na pohotovost kde si mě hned nechali na pozorování, magnesium do žíly a celkový vyšetření kde mi zjistili že se mi zkracuje čípek (18mm) což je málo a dostala jsem utrogestan 2-0-2 a hrdlo má tendenci se otevírat při zatlačení takže hrozící předčasný porod a aby toho nebylo málo mám Leidenskou mutaci hetero. Včera mě teda pustili s tím že mám jen ležet a kdyby něco mám hned přiject. Teď se chci zeptat jestli s tím má některá zkušenost a jestli nebude lepší se domluvit a docházet do rizikové poradny do nemocnice jelikož se bojím aby bylo vše v pořádku. Miminko je jinak v pořádku a zdravé. Děkuju za odpovědí :hug:

Takže vlastně gynekolog udělal téměř totožný postup jak v nemocnici s rozdílem aplikace magnesia a hospitalizace :mrgreen: o zanedbání péče rozhodně nejde protože u zkracování čípku se toho nedá moc co dělat a on to dobře ví..mně bylo řečeno, že mám ležet a sám se upraví.. nebylo tomu tak.. normálně jsem pak začala fungovat a sám se natáhl.. takže, čípek si dělá co chce a jak se mu zachce bez ohledu na všechno.. já měla 15 a za 10 dní už byl zase na normálu :) plus..dva týdny jsem přenášela :lol:

Pokud chceš maximální klid, nahlas se do rizikovky a budou si tě hlídat víc.. samozřejmě budou doporučená určitá omezení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.4.22 12:59

@Tereza233 krásný den 🙂 jsem Leiden hetero, v 27tt jsem skončila poprvé v nemocnici s nálezem 16mm, po týdnu mě pustili, za další týden jsem tam byla znovu a to už jsem byla bez čípku otevřená. Nakonec jsem tam zůstala do konce 36tt (nikdo z doktorů nevěřil, že vydržím) a když mě pustili domu, dalších 10 dnů jsem ještě nerodila 😀

V cizině čípek už od 30tt nekontrolují, protože není průkazný 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky