Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Máte některá zkušenost?
Vždycky cca 3-4 dny špiním, tmavě a pak jednou za ty dny ze mě většinou po delším sezení /ležení odejde větší množství tmavé krve (cca 3 lžíce). Tak je to na střídačku od doby co mě propustili z nemocnice pro podezření z odtoku plodové vody. Odcházela jsem s tím, že mám hematom 50×5mm. Může to souviset s odchodem hematomu? Špinění říkali, že může být, ale tohle mě už trochu znepokojuje. U svého gynekologa vše ok v pondělí.
Ale přijde mi, jak kdyby si myslel, že přeháním nebo co… 🫣
V pondělí jdu na kontrolu do nemocnice tak uvidím.
Ahoj, také mi na screeningu našla lékařka malý hematom a prý hnědý výtok právě může signalizovat odchod staré krve. Ale to množství by mě asi taky vyděsilo… Nechceš si radši skočit ještě i k jinému odborníkovi? ![]()
Může to byt ten hematom, ja s nim krvacela jak blázen. Prasknul a museli mě i hospitalizovat. Mela jsem pak teda přísný klidový režim, mohla sem max na záchod a jinak furt ležet.
No nevim.. Zvazila bych kontrolu i jinde, takovy pristup se mi nelibi.
Já takto s hematomem špinila/krvácela ve dvou těhotenstvích celý první trimestr. I ve větším množství. Jsou z toho děti 6 a 8 let. Vždy mě uklidňovali, že tmavá krev je v pořádku, jasně červená je špatně. I to jsem zažila a ve velkém množství, když hematom prasknul. Měla jsem klidový režim a opravdu chodila jen na záchod. Ale čím je plod větší, tím je riziko menší.
Taky jsem v tomto tydnu par dni spinila, na ko u doktorky byla a neshledala nic dramatického. Mela jsem se setrit, a kdyby se zhorsilo, tak přijít.
Dnes tu mam puberťáka 14 let ![]()
Uvidis v pondeli ![]()
Děkuji, v pondělí budu chytřejší. Jen mě zajímalo, jestli se s tím některá nesetkala 🙏