Dítě samo doma... To mi hlava nebere

20656
7.7.10 15:54

to mi hlava nebere

Nevím, kdo jste to četl, ale já nad tím pořád musím přemýšlet. Mám stejně starou dceru a neumím si představit, že jí doma nechám samotnou a odejdu do práce. :cert: TO MI PROSTĚ HLAVA NEBERE

nebo že bych byla tak divná já a běžně se tak řeší současný problém s obsazeností školek? :think: :nevim:

http://www.novinky.cz/…amotnou.html

jo a nějak mi nesedí počty:
„maminka odešla v 04:00 do práce“, „žena se domů vrátila ve 14:00“, to je 5?! :think:
Možná že po 5ti hodinách se k ní dostali policisti, ale matka ji nechala o samotě 10hod aniž by se starala jestli je v pořádku, resp. jestli babička dorazila na hlídání …

Příspěvek upraven 07.07.10 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
7.7.10 16:05

no snad ani nemůže být pravda :cert: :cert: :cert:

nemám slov - snad jen (promiňte :oops: )pěkná kráva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
7.7.10 16:25

Taky mi to hlava nebere, nechápu jak mohla odejít do práce a dítě tam nechat. :zed:
matka uvedla, že hlídat měla babička, ale nemůže se jí dovolat. Tak to asi není OK, že, když nezvedá telefon :roll:

K těm počtům, v článku píší, že asi ve 12 hod upozornil policii neznámý muž, že tam to dítě pláče pět hodin, ne že je doma samotné 5 hodin :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.7.10 16:35

kamiš - jj máš pravdu :) jsem to popletla dohromady

tak tedy oprava ;)
holčička „jen“ 5 hodin plakala, protože tu dobu jí někdo v tom okně sledoval (jí to asi stopoval a přemýšlel jak dlouho to vydrží?! :cert: )

prostě mi to přijde jako blbý vtip

nemá nikoho jiného z rodiny, kdo tam mohl alespoň ráno zajít a zkontrolovat jí? nebo zavolat sousedům / uvolnit se z práce … :zed: :zed: :zed:
Může být ráda, že ta malá je v pořádku a že ji nenapadlo se někam vydat hledat maminku - evidentně totiž nebylo zamčeno, když pak otevřela policii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
7.7.10 16:42

Taky jsem to četla, a nechápu takové „matky“…je mi z toho na :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.7.10 17:00

no ja budu zas trosku polemizovat - co kdyz ji ta babicka chodila hlidat kazdy den pravidelne?

A co kdyz nebyly zvykle se kazdy den telefonicky kontaktovat? Matka mohla babicku volat az ve chvili, kdy ji uz zalarmovala policie.
Nebo: matka volala babicku treba rano, nedovolala se - ale babicka mohla treba jet ztrovna metrem. pak pracovala, nemela na telefonat cas … nebo treba i zapoimela, vzdyt je to predsi lidske.

vy si hnedka myslite, ze je mrtvy, kdyz se nekomu nemuzete dovolat mobilem? Me se to stava denne.
jestli baqbicka denodenne hlidala delsi dobu, urcite se z toho stala takova rutina, ze matka nemusela byt cela na trni z toho, ze babicka nevzala telefon - nevime kolikrat.

ja si myslim, ze tohle se da vysvetlit celkem normalne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
7.7.10 17:13

souhlasím s Pudloslavou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
7.7.10 17:25

i kdyby abicka hlidala pravidelne nenechala bych dite samotne doma navic kdyz holka ani neumi zavolat mamce ze babicka neprisla. nestesti se muze stat rychle ne az po 5 hodinach :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.7.10 17:30

Pudli - no já stejně, ikdyž předávám dítě z ruky do ruky, tak se pokaždý ujistím, že hlídání platí - a to mi 2× týdně vyzvedává máma na střídačku s babičkou ze školky a pokaždý si voláme - už jen pro domluvu, jak si dítě předámem jestli doma nebo venku apod - kdybych se nedovolala, tak pro ní zajdu sama, ikdybych měla jít zbytečně. Stejně a ještě mnohem přísněji posuzuju, pokud bych měla dítě nechat samotné

Prostě si neumím představit, že bych nevěděla, jestli někdo doma s dcerou je nebo není a byla v práci aniž bych si zajistila způsob, jak se přesvědčit, že je vše jak má - to je to!

Dítě nechávám samotné jen když zazvoní pošťačka a já musím seběhnout 2 patra podepsat doručenku. To pokaždý fofruju a mám bobky - možná proto, že moje dítě je živel a na místě chvíli neposedí, nevím, ale prostě mi to chování je proti srsti.

Příspěvek upraven 07.07.10 v 17:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.7.10 17:30

Taky souhlasím s Pudlou, hnedka bych maminu tak nekamenovala - nevíme, jak jim to fungovalo, jak dlouho atd. Třeba má babi mobil jako pevnou linku a zapomíná ho doma (ó, kolik takových lidí znám). Školky o prázdninách nejsou, tatínka třeba nemají, na tábor ji zřejmě taky nevezmou (a ani to není řešení na celé léto) jediná možnost je babička - co má jako ta mamina asi dělat? :nevim: Předpokládám, že když chodí ve 4 ráno do práce a vrací se ve 2, tak dělá asi ve fabrice, tedy chůva taky pasé - neutáhla by to.

Přijde mi spíš smutné, že se o ně kvůli takové blbé náhodě zajímá sociálka a možná jí tu holčičkou vezmou. Přitom třeba neměla jinou možnost, jak to udělat.

Jediné, co mě napadá, že měly mít teda s dcerkou „systém“ - byl by doma druhý mobil, na který by jí zavolala, když by se něco dělo. To mít určitě mohly a předešlo by se nepříjemnostem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.7.10 17:33

Ono je to asi i o dítěti, mě mamka nechávala doma normálně, když jsem byla třeba nemocná a ona si potřebovala odskočit do obchodu (v těch 4 letech třeba). Jasně, že to byla otázka 20 - 30 minut, což je něco jiného, než 10 hodin, ale věděla, že jsem zodpovědná, nic nevyvedu… Třeba je holčička taky taková, že třeba 2 hodiny doma zvládne v poho nebo měla babi dorazit v 6, když vstává nebo ještě spí… Fakt si myslím, že je to těžko soudit, když třeba mamina neměla fakt na výběr - jak to jinak udělat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
7.7.10 17:35
Angua píše:Jediné, co mě napadá, že měly mít teda s dcerkou „systém“ - byl by doma druhý mobil, na který by jí zavolala, když by se něco dělo. To mít určitě mohly a předešlo by se nepříjemnostem :roll:

to je to o čem mluvím - ano stát se může, tak má ale vymyslet něco, čím se přesvědší, že o dítě je postaráno. Když se babičce nedovolám, tak tedy odejdu do práce, ale předtím třeba nechám vzkaz u sousedů, ať na ní dohlídnou nebo jim o pauze zavolám (chápu, že volat jim ve 4h nejde pokud po nich něco chce, navíc dítě tak ještě 2h asi spalo, že)

Řeším to, že ona se vrátila ve 14 s tím, že ač se babičce celou dobu nedovolala, tak netušila co je s její dcerou, jestli jí někdo hlídá a je v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
7.7.10 17:39

Sandrik, jasně, chápu… Jenom si právě říkám, že je možné, že už se babičce nedovolala 50× a vždycky všecko v pořádku bylo, akorát dneska ne… Tak ji to nenapadlo… No je to blbé, kolikrát člověku dojde, že to má blbě vymyšlené, až když se něco pose… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
7.7.10 17:54
Angua píše: … Třeba má babi mobil jako pevnou linku a zapomíná ho doma (ó, kolik takových lidí znám)..........

to je taky fakt, tchanovci zasadne mobil netahaj, ani kdyz jdou z domu, natoz po dome. dovolat se jim jindy, nez kdyz sedej v kuchyni, se jim prakticky neda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.10 17:56

http://www.novinky.cz/…ditetem.html

Tohle je taky strašny..je mi hrozně líto těch děti,ale nemužu spasit svět,tak si dycky akorát popláču u takové zpravy a zanadávám na takové krávy co by deti ani nemeli mit… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí