Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, prosím vás kdo má zkušenost s ovu testy - jak dlouho po ovulaci se na ovu testu může zobrazit slabá čárka? Testovala jsem prvně, pravděpodobně mám už po ovulaci (vzhledem ke zvýšené BT), ale zajímalo by mě, kdy mohla cca ovulka proběhnout (BT měřím zatím taky jen 5. den, takže z toho vycházet nemůžu). Děkuju moc za všechny reakce. . .
jinak jsem už 32 DC (po revizi dělohy z 31.5.2010)
ahoj, ciarka na ovu teste sa zobrazuje rovnako silna ako kontrolna 12-48 hodin pred ovulaciou.
a ako vies, ze mas zvysenu bt, ked merias len 5 dni?
To jsem si jen tak sama vydedukovala
- mám ji 37°, proto myslím, že je zvýšená, třeba mám ale takovou normálně, je to opravdu jen moje ničím nepodložená dedukce ![]()
Eneer, já myslím,že po ovulaci už nemá smysl ovu testíky používat…
Počkej po MS a pak začni…
A jestli měříš , nechceš se přidat k nám na Měření BT ?
To Jodi: Já to zkoušela jen ze zvědavosti, teď aspoň vím (myslím), že už ovulka proběhla a že mrcha by měla přijít do 10-14 dnů. . . klidně se přidám
já se tady zatím jen rozkoukávám, tak pořádně nevím, jak to tady chodí. . .
Ahoj, prosim o radu. Zkousim ted ovu testy, zatim jeste ani jeden pozitivni, ale je normalni, zze vcera byl silnejsi jak dnes? to nestoupa postupne? diky
Jednak hladina LH může v krvi během cyklu mírně kolísat, pak ten samotný vzestup probíhá sice relativně rychle (během pár hodin), ale taky můžeš zachytit tu křivku v různé fázi a co hlavně-hodně záleží na tom, jak koncentrovaná je moč. U těch tvých vzorků jsou oba jasně negativní a hladina LH zjevně zatím velmi nízká a ten rozdíl bych viděla právě v různě koncentrované moči…