Bazální teplota

2939
1.7.10 07:33

Bazální teplota

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na něco ohledně bazální teploty - má se měřit každé ráno, po alespoň 3 hodinách souvislého spánku, problém, je, že k ránu obvykle potřebuji jít na záchod (cca 1-2 hodiny před probuzením, zajímalo by mě, zda se tímto mění vypovídací hodnota bazální teploty nebo ji můžu brát jako relevantní? Díky moc všem za jakékoliv info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
886
1.7.10 07:53

ahoj eneer, já na tom byl podobně jako ty, ještě před probuzením sem si musela odskočit, pak sem zase zalezla do postýlky a před vstáváním sem si změřila teplotu. Myslím, že by to velký vliv na výsledky nemělo mít. Mě to vycházelo docela spolehlivě. Pohyb může teplotu trochu zvýšit, ale všechno to chce vyzkoušet a vypozorovat. Držím palce, aby se zadařilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
1.7.10 08:10

holky já si myslím, že těch pár minutek můžete počkat, než si odskočíte.. Správně by se nemělo vstávat. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 08:18

správně by se nemělo z postele vstávat, to je pravda, ale taky ti nepraskne měchýř. Párkát jsem zkoušela vydržet a pak jsem měla co dělat, abych si teploměr nevyndala dřív jak po 3 minutách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.7.10 09:00

Já jsem měla digi, co změří do 10 sekund, to už se vydržet dá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.10 09:09

Rika se, ze se ma merit aspon po hodine klidu, takze pokud jdes pred merenim 1-2 h na zachod, neli driv, tak by to vadit vubec nemelo.
Ale mela by probehnout aspon ta hodina klidu. Nevim, ale co jsem cetla, tak se digi teplomer nedoporuce, obyc rtutovy a merit alesspon 5 minut, pod jazykem az 10 minut…

• Citovat
  • Upravit
886
1.7.10 09:13

Nejlepší je klasický rtuťový teploměr, ale ten se dneska už sehnat nedá. Zkoušela jsem to s tím novým, bezrtuťovým a ten trochu proměřuje. S digitálním nemám zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
1.7.10 09:16

ahoj eneer, mame tu inac aj temu ze meranie bt, kde sme vsetky skusene meracky :wink:

je uplne jedno akym tepolomerom merias, ci digi alebo ortutovym, dolezite je, aby to bol cely cyklus ten isty.

a co keby si proste skusila merat skor?
ak merias o siedmej a chodievas na zachod o piatej, tak si proste daj budika na piatu, odmeraj a chod cikat.

lebo to, ze si vstala a sla cikat moze teplotu ovplyvnovat. vsak si to vyskusaj sama, ked sa zobudis, ze chces ist cikat,odmeraj,vycikaj sa, vrat sa do postele a znova odmeraj a uvidis, ci sa nieco zmenilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
1.7.10 09:17
Leníííkkk píše:
Nejlepší je klasický rtuťový teploměr, ale ten se dneska už sehnat nedá. Zkoušela jsem to s tím novým, bezrtuťovým a ten trochu proměřuje. S digitálním nemám zkušenosti.

predavaju sa digitalne teplomery, ktore su urcene na meranie bazalnej teploty. maju presnost na dve desatinne miesta. su vyborne. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 09:19

nám to vyšlo s klasickým rtuťovým ale určitě se dneska dá sehnat spusta nových a vylepšených pomůcek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
1.7.10 10:58

Děkuju všem za reakce, jde o to, že jsem strašně učůraná, takže někdy jdu i dvakrát za noc a opravdu se nejedná o to, že bych to pár minut nevydržela, jde spíš o hodiny, vstávám v 5.40 a kolem té třetí čtvrté pravidelně prostě musím :-? jinak používám rtuťový teploměr. . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 11:08

v tom bych neviděla problém, v kolik si chodíš odskočit, jak tu někdo psal, zkusit si měřit teplotu před tím, než vstaneš ve 3 a pak než vstáváš do práce, hodnoty porovnej a uvidíš sama, jestli se budou lišit nebo ne :-) Jednou sem si zapomněla teplotu změřit, oblékla jsem se a po 15 minutách sem se změřila znovu a žádný rozdíl sem nepoznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
1.7.10 11:43
Leníííkkk píše:
v tom bych neviděla problém, v kolik si chodíš odskočit, jak tu někdo psal, zkusit si měřit teplotu před tím, než vstaneš ve 3 a pak než vstáváš do práce, hodnoty porovnej a uvidíš sama, jestli se budou lišit nebo ne :-) Jednou sem si zapomněla teplotu změřit, oblékla jsem se a po 15 minutách sem se změřila znovu a žádný rozdíl sem nepoznala

a ako vies, ze nebol ziadny rozdiel, ked si nezmerala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
886
1.7.10 11:47

píšu podle sebe, že občas sem si změřila později a předtím jsem si byla odskočit, neříkám, že to u všech musí být stejné, chce to vyzkoušet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí