Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj děvčata a maminky.Nevíte kolik by dítě mělo mít mléka a mléčných složek kolem 16měs.?Já mám pořád zarité kolem 500ml.Ale myslím,že už to moc nemusí.Mlíko mi pije max 100ml pak snidaně chléb s něčím.jogurt a na večeři si říkam něco jiného než kaši a dát mu třeba neaky dezert mléčný.Jak to je u vás?Zjištovaly jste to kolim toho mléka a mléčných vyr.S kaší mi začína zvracet. Ráno pijem 100ml.mléka pak chleba se sýrem třeba jogurt ty má rád kolem 300 až 400ml denně zvládáme.Stačíto?
?děkujuuu za odpovědi
Nevím, jestli to bude přesné, ale já mám zafixováno, že v této době stačí už jen 300-500ml. Počítají se do toho sýry, jogurty, apod.
My teda jedeme hodně nad tímto limitem
.
ráno 250 UM, přes den někdy 250 ml jogurtu, někdy ne a večer dalších 250 ml kaše a někdy si vymrčí v noci ještě UM.
čili toho půl litru denně má. někdy i víc.
už jsme zkoušela i kravské, ale to jí zatím moc neleze. ![]()
Příspěvek upraven 07.05.11 v 10:58
Asi jde hlavně o přísun vápníku a ten má být pro dítě 400 mg, tedy aspoň podle tohoto
Tak to u nas je denni prijem mlecnych vyrobku docela vysoky.Rano ma 250ml mleka,dopoledne 150g jogurt,pak po obede obcas 150ml mleka a vecer pred spanim opet 250ml mleka.Obcas treba kousek syra jen tak na kousani do ruky.
Tak moje dcera ta mladší i ta starší mlíko vůbec nepije asi od 15měsíců a nesní ani nic mléčnýho.Jako jogurt,sýr,tvaroh-sem tam v buchtě,ale jinak nic…