Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky,poradíte mi některá nebo máte podobné zkušenosti? Moje dcera 7,5 měsíce začala otáčet hlavičku,jako ve smyslu NE NE NE. Dělá to pouze v leže na zádech,není u toho v žádné křeči a když na ni promluvím,přestane a směje se na mě. Jsem z toho samozřejmě vystrašená. Jdeme na neurologii koncem října,ale já už jsem z toho pozorování tak vyplašená,že už mi přijde kdejaký její pohyb nenormální. Naše dětská dr říkala,že si myslí,že to nic nebude,ale znáte to…strach je veliký…
Ahoj, nas broucek to dela taky. Vypozorovali jsme, ze je to vetsinou, kdyz se mu neco nelibi nebo se i boji. Dam priklad, postavi se k sedacce a chce jit ke me, ale protoze jsem moc daleko, tak zacne takhle kroutit hlavou. Docela si me vydesila, abych rekla pravdu. Proc si myslis, ze je to neco nenormalniho?
Já bych z toho nedělala žádnou vědu. Pokud jsou to zdravé děti, tak je to prostě pohyb, který se jim líbí nebo se snaží něco vyjádřit, proč by to mělo být nenormální. Vždyť jsou už velké a vy když jim říkate ne, tak taky pravděpodobně kroutíte hlavou. Prostě to mají okoukané.
Hlavně klid. Ne, ne, ne je první, co děti umí.
Halka
Ahoj,
mě to dělal malej taky,okolo půl roku.Dělal to v leže na zádech,v autosedačce a snažil se i v náručí.
Ale měl to spíš jako zábavu-když k němu někdo přišel a začal mu něco povídat,tak začal kroutit hlavičkou a hrozně se tomu smál..
Monika
Můj Pepi si na tohle přišel někdy po 8 měsíci, když začal lézt po čtyřech, najednou se s tou hlavou ták krásně kroutilo, rozhodně to neflákal a byla to pro něj obrovská zábava
Prostě nový a hodně zábavný pohyb, když se kolem všechno míhá. A mě ani nenapadlo to nějak řešit, v tranzu nebo v křeči nebyl…
Fakt to nic není jen trénují něco nového ![]()
věrka
Ono je teda fakt,že jsem maminka 36 let a máme mezi dětmi pauzu 15 roků. Já si myslela,že mě právě u druhého mimka jen tak něco nerozhodí,ale dr mě varovala,že tyhle starší maminky jsou úzkostlivější. Je to fakt,protože už jsem leccos v životě zažila a viděla a vím,co se může stát. Jujka je zdravá,jen lehká hypotonie,nesedí a neleze,jen se kutálí a točí jak hodinová ručička. Ty pohyby mě zkrátka straší a tak jsem ráda,že mi aspoň tady někdo sdělí podobné zkušenosti a rady jak a jestli na to mám nějak reagovat. Takže děkuju za podporu
Ono je teda fakt,že jsem maminka 36 let a máme mezi dětmi pauzu 15 roků. Já si myslela,že mě právě u druhého mimka jen tak něco nerozhodí,ale dr mě varovala,že tyhle starší maminky jsou úzkostlivější. Je to fakt,protože už jsem leccos v životě zažila a viděla a vím,co se může stát. Jujka je zdravá,jen lehká hypotonie,nesedí a neleze,jen se kutálí a točí jak hodinová ručička. Ty pohyby mě zkrátka straší a tak jsem ráda,že mi aspoň tady někdo sdělí podobné zkušenosti a rady jak a jestli na to mám nějak reagovat. Takže děkuju za podporu
Naše malá to taky začala dělat, manžel se bál, co to je- zdálo se mu to nenormální, úplně jak píšeš ty. Ale přijde mi, že jakoby zkouší povrch na kterém leží
Už jsme to přestali řešit, malá se „vyvíjí“ normálně, tak proč zbytečně plašit.
Můj syn to dělal taky - od 4 měsíců a kroutil hlavou strašně rychle. Dělal to, když byl neklidný, když ho bolelo bříško, když byl nespokojený … Teď to sice dělá taky (v jakékoliv poloze), ale už méně často a už to u něj znamená NE.
ahojky…nase mala ma neco pres 4 mesice a tohodle jsem si vsimla asi pred mesicem..dela to obcas pred usnutim..taky me to nejdriv vystrasilo ale nakonec to nic neni
pak spokojene usne
Díky za příspěvky,určitě jste mě uklidnili v tom,že to snad děti dělávají. Za chvíli vyrážíme na neurologii,pořád mám strach,ale stejně to nezměním,tak uvidím,Držte nám s Jůlinkou palce,díky.Gábina
Tak jsem se sem opět dostala. Na neurologii nám paní dr řekla,že si myslí,že to nic nebude,ale že po novém roce můžeme kdyžtak udělat další vyšetření…Jestli to má znamenat hospitalizaci nevím. Jak jste na tom vy a vaše děti? Naše malá tou hlavičkou točí třeba v obchoďáku nebo když se ráno probudí a brouká si u toho. Pořád ji pozoruju,už jsem z toho uplně špatná,mám hrozný strach