naušničky nastřelit nebo klasicky píchnout?

92
14.10.07 11:58

naušničky nastřelit nebo klasicky píchnout?

Ahoj maminky,
ráda bych nějaké zkušenosti ohledně naušniček. Nevím, jestli malé naušničky nastřelit - prý je to rychlejší,naušničky jsou lehčí a prcek si za ně netahá nebo klasicky propíchnout? Při klasice je prý lepší,že se naušničky dají protáčet a v případě špatného hojení promazat dírky. Tak nevím… :roll:
Předem díky za zkušenosti :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2436
14.10.07 13:01

Ahoj Evulinko,
Míše jsem nechala propíchnout ouška po prvním očkování tj. po 3 měsících. Větší problém nebyl, akorát samotné píchnutí bylo děsivé - dítě se pevně zamotá do pleny, aby se necukalo což spustilo neskutečný řev. Samotné píchnutí snad ani nemohla vnímat… Jakmile byla u mě v náručí, rychle se uklidnila. Po 2 hodinách jsem znovu promazala a protočila a ani si toho nevšimla, hojení probíhalo asi 14 dní.
Nastřelení je asi míň drastické a rychlejší. Měla bych ale strach, jestli budou naušnice stejně, na tak malém oušku. Přece jen ta jehla se mi zdá přesnější. Ale i nastřelené naušnice se dají ošetřovat - tedy ucho :) Máma si je nechávala nastřelit ke 40. narozeninám a taky ucho normálně promazávala a protáčela, ne teda tak jako klasickou naušnici.
Ať princezničce sluší!
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
14.10.07 13:11

Ahoj, já jsem nesehnala nikde kdo by nastřelil naušnice tak malému miminku. Všichni to dělají až tak od 6-ti let. Kamarádka bydlí v Břeclavi a tam jim to nastřelili ve zlatnictví a bez problémů. Kdyby tady někdo nastřeloval, tak to nechám nastřelit. Zítra jdeme na propíchnutí, teda taťka, já bych to asi nezvládla. Tak ať vám to dobře dopadne ať se rozhodneš jakkoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
14.10.07 13:19

nedávno jsem zakládala na toto téma diskuzi a je jich tu spousta, tak se kukni
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Je tam toho mnohem víc, stačí zadat do vyhledávání naušnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
14.10.07 20:43

Díky za odpovědi :wink: proštudovala jsem to a asi je necháme nastřelit.E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
15.10.07 19:16

Ahojky my jsmes i nechali v 6m měsících nastřelit a úplně v poho, řekla bych že je to šetrnější než píchnutí. ALE když jsme chtěli nastřelené náušnice vyměnit za klasické to byl problém. Náušnička byla tak malá, že mě samotné se to nepodařilo. Poprosila jsem Dr. a ona nám náušnice vyměnila,ale byl to boj. Malá strašně řvala, v čekárně si amminky myslely že ji tam mučíme, no hrůza. Tak hodně štěstí.

Zuzík+Anička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
460
15.10.07 19:42

Tak byl dnes manža s malou na propíchnutí. No přijela celá od krve, ale byla vysmátá. Prý plakala jen než si ji vzal do náručí. Odpoledne jsem jí to čistila lihem dle rad mudry a byl to horor. :cry: Plakala až do 18-ti hodin. Byl to děs, nešla vůbec utišit. Teď pořád spí. Mám nachystaný na čištění heřmánek, lihem vyčistím až ji nepoteče krev. Jak jsem to pootočila, tak jí to zas začalo krvácet. Nastřelením to prý tak nekrvácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
15.10.07 21:03

pro eva5511:
teda tak nějak jsem se vyděsila asi z obou metod.Ještě že si to snad ty prckové nepamatujou. Já nás jdu objednat na příští týden, tak se na to musim psychicky připravit.Děsně trpim,když Any pláče(asi jako každá mamča) Ale s chutí do toho a půl je hotovo.Necháme nastřelit a uvidíme 8O
Připravim si líh a heřmánek a nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.10.07 22:40

Ahojky tak my mame nastrelene nausniky od pondelka.. Uplne v pohode. Zadna krev.. zadne strupy.. a ani nicim to necistime.. jen nekolikrat za den tocime s nausnici aby nezarostla. a to jde taky v pohode. Takze pokud muzu poradit.. urcite nastrelit. Jeste dodam, ze nase Adelka ma v pondeli 5mesicu. A nastrelovala ji to nase detska lekarka v asistenci sestry. Ja cekala v cekarne.. Ale i to mi stacilo abych se spotila strachy jak to dopadne…

• Citovat
  • Upravit
92
23.10.07 14:09

Tak máme nastřeleno :oops: a zatim bez krve a ani moc Any neplakala. Zatim, je to čerstvé. Ale nám tvrdila paní dr, že točit v žádném případě jenom mazat framykoinem. Zajímavé, opět co lékař to názor. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
24.10.07 13:49

Ahojky,

tak moje princezna ráno absolvovala nastřelení, nechala jsem ji v ordinaci s tatínkem a zbabělě prchla, prý byl pláč, ale když vyšli ven, už tu byly jen uslzené oči a krásné naušničky !
A máme je potírat lihem a protáčet - žádný framykoin… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
25.10.07 19:03

my jsme byli na nausnickach vcera …je fakt ze den pred tim jsem mela nervy na pochodu ale nakonec to dopadlo dobre..nechala jsem je prdolce pichnout…podle me je to presnejsi ..navic nam doktorka jeste pred propichnutim poznacila misto vpichu a zeptala se jestli s tim souhlasim takze mala ma nausnicky rovnomerne..doktorka propichovala a ja si radsi sedla,protoze jsem byla nervozni jak hrom ale byl tam s nama i tatinek a mala brecela nastesti jen malinko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
25.10.07 21:03

Mě přišlo to nastřelení taky přesné a taky jsme si napřed udělali ťopku a paní doktorka to zkušeně střelila a je to OK. Ale asi to záleží na lékaři. Jen ty názory na protáčet či neprotáčet se poněkud liší :( Tak doufam, že se nám to všem čerstvým naušničkářkám zahojí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
26.10.07 21:28

nam radila doktorka urcite protacet…a podle me by se to taky melo delat..vzdyt kdyz pak mazete ouska tak tam do tech vpichu nejak ten framikoin dostat musite ne? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
27.10.07 10:24

chca nechca když tam ten framykoin dávam je musim opravdu aspoň trochu protočit takže tak nebo tak to děláme. Důležité je, že se to zatim hojí :) Oni se ty nastřelený mininaušničky se šroubkem vzadu blbě protáčej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí