Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
můj 4 měsíční syn strašně slintá, pořád mu tečou sliny a jak je polyká, tak je pak ze sebe střílí jak gejzíry, nemáte někdo zkušenost, kdy to přejde?
Ahoj, nebudou to zoubky? Kačenka slintala jenom chvilku, snad 14 dní. Ale holčička mé kamarádky slintala, s malými přestávkami, asi půl roku. To je u každého dítěte jiné.
Ahoj,
tak my slintame porad, nekdy vic a nekdy min a budete to podle me zoubkama.
Tak synovi je 14 měsíců a slintá pořád o 106. I venku, takže má pořád kolem pusy lišej a poslintané oblečení. A vůbec nevypadá, že by ho to chtělo přejít.
Přejde to, neboj
Ale možná to bude trvat.
U nás se slintalo naštěstí jen před zubama ![]()
L.
Ahoj, my slintáme už od 1. měsíce jako o život + všechno strkáme do pusy + máme nateklá dásna. Takže už při šestitýdenní prohlídce jsem přesvědčovala doktorku, ať se jí koukne do pusy, že se tam určitě něco klube, i když je na to ještě půl rolku čas. Ona se jen smála. A skutečně - po zubu stále ani stopy. Na slintání už jsme si zvykli - permanentně máme v kurzu 3 - 4 bryndáky a když na ně zapomenem, vypomáháme si papírovými kapesníky. Doufám, že nás to přejde dřív, než přijdou mrazy
Tak jsem Ti neporadila, ale jenom abys věděla, že v tom nejste sami…
jo, tak o slintání mi mluv. Tomášek slintal tak od 4.měsíce (to mi Dr. říkala, že se hoooodně vyvíjí slinná žláza), v roce jsem jí říkala, že je to fakt divné, že to teče proudem, že bez bryndáčku s igelitovým spodkem a látkovým vrchem nemůžeme ani na krok a má jich tak 10denně mokrých tak, že by se daly ždímat. Bylo to fakt děsné. Říkala mi, že to přejde, a´t to neřeším. Ještě v roce a půl dost slintal, pak to přešlo. Fakt to vypadalo děsně, říkala jsem si, jestli je „normální“, ale byl, jen slintal. Neboj, přejde to, ale někdy to fakt trvá.
Jára taky slintal jak bernardýn.Začal taky hoodně brzo. Přežili jsme i zimu, a to nejlíp tak, že měl v puse dudel, bo to přeci jen jak sosal dudel, tak sliny tolik nepouštěl ven, takže byl v zimě aspoň venku relativně suchej. Jinak jsme taky chodili neustále s igelito látkovým bryndákem i ven
. Slintá ještě dneska, ale už o dost míň. Co jsem vypozorovala, tak spíš mu to ujede když se moc zabaví, nebo dělá blbiny a chechtá se tak mu to teče proudem. Ale už jsme bez bryndáku … fakt mu to ujede sem tam, tak jsem si oddechla.
PS- nejvíc mě štvou fotky, všechny jen s bryndákem a slintem od pusy
![]()
Tak náš Jája slintá od 2.měsíce! Všichmi říkali, že to budou zoubky, ale já věděla, že ještě je čas. Zatím žádný zoubek, ale slintáme o 106. A kdy to přejde??? To jsem taky zvědavá
. Když někam jdeme, tak ho pěkně obleču a on má za chvíli triko úplně poslintané, takže pořád otíráme, otíráme…
Teď se ještě naučil sliny naschvál vypouštět ven, dělat bubliny a prskat ![]()
Kati a Jája (zítra 5 měsíců)
My taky slintáme… mám pocit, že už od narození ![]()
Všichni mi už dávno tvrdili, že to budou zoubky a prdlajz! pořád, pořád slintáme a zuby nikde! Věřím, že to přejde!
Slintání zdarhttp://sirmi.ic.cz/smajl/188.gif
Ahoj,
malá začala slintat někdy kolem 4 měsíce a zuby jí rosty až v 10 měsících. Slintání nám vydrželo tak do 15 měsíců.
Tak naše holky naštěstí neslintaly skoro vůbec, zato kamarád Míra příšerně. Děsila jsem se, kdy půjde dát Klárce pusu. A asi vás nepotěším, přešlo to tak ve dvou a půl letech. Nejčastější věta jeho maminky:Míro, utři si bradu.
Ahoj Halka