Tolerované chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21593
24.7.22 22:20
@Kolicek95 píše:
No a jak jí to tedy vysvětlíš, aby to fakt pochopila. Prosté ne, ano zvýšený hlas nefunguje.

ja to delala tak, ze jsem ji nenechavala bez dozoru. Takze jakmile se priblizila k supliku, tak uz jsem reagovala a od supliku odvedla pryc. Nekdy se nechala, nekdy rycela, ale ja teda detem nedovolim, aby mi rabovaly supliky. Postupne jsem mene pouzivane supliky zalepila silnou lepici paskou, aby se vubec otevrit nedali a hotovo. Zbytek jsme hlidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42959
24.7.22 22:30

No jo, když oni někteří rodiče mají s vymezováním hranic problém. Ani moje děti neměly dovoleno rabovat komody a nábytek. V kuchyňské lince jsem jim nechala jednu skříňku, dala do ní plastové a dřevěné nádobí, nějaký otřískaný kastrol a pokličku, tam si mohly hrát. Během několika dnů to pochopilo každé z mých dětí, skříňka v kuchyni ano, ostatní šuplíky a skříně ne.

Příspěvek upraven 24.07.22 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
24.7.22 22:31

@Svetluska55 Spíše o to, že často čtu diskuze týkající se dětí s nějakým problémem. A tam často, když rodiče popisují projevy nemocí svých dětí, tak na to nějací chytráci, že co by chtěli. Vždyť je to u dětí normální. A jenom by chudáky dětí tahali po všech čertech. Že to takhle taky měli doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
24.7.22 22:34
@Anonymní píše:
Taky občas koukám. Neteř mi prolustrovala ložnici, oblečená skákala v čisté posteli, vlezla do ledničky, sama se obsloužila a dala si jogurt (byl dost drahý a ona ho roznipala a rozpatlala po stole, protože jí nechutnalo mango, co v něm bylo) a okousala Hermelín :zed: Její máma mi řekla, že přehráním, že to je dítě. V dané době jí bylo 8 :roll: Plus při tom kramareni v lednici shodila aceto Balsamico, rozbila ho a ocakla s ním zeď a ještě prstíkem nakreslila na zdi obrázek.
Pak mi vadí skákání do řeči, vymrcovani pozornosti a rozkazování.
Ale chápu, že i u mých dětí se dají najít věci, co by vadily ostatním dospělým.

Něco podobného u nás nedávno udělal synuv sedmilety kamarád, nadšená jsem z toho dvakrát nebyla. A to mám dítě s adhd, takže hranici normalnosti mám docela posunutou. :lol:
Moje děti se teda i u mojí nejlepší kamarádky, kde jsme od jejich narození několikrát do týdne na návštěvě, ptají, jestli si můžou udělat pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.7.22 22:34
@Xeronias píše:
To si k tomu musíte najít cestu obě no.. vysvětlila jsem jí to vždy v klidu, zvýšený hlas jsem začala používat až tak po druhém roce kdy zkoumala hranice :D

Mně přijde, že teprve teď kolem toho roku a půl to začíná chápat a vnímat, a že se to lepší. Ale vysvětlit kolem roku, že má nechat ponožky v šuplíku, to si prostě nedovedu představit. Prostě pokud jsem nechtěla rozházené ponožky, tak jsem ji čapla a odnesla, nic jiného nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
24.7.22 22:40
@Kolicek95 píše:
Tak to je dobrý. Mám 19m batole a zrovna dneska jsme se s manželem trochu chytli. Batole totiž běhá po domě a kramaří a dneska utrhlo zelené rajče. Podle manžela nezvládám výchovu a dítě má dávno chápat, co smí a nesmí. Já si pořád myslím, že je ještě malá a z tohoto vyroste a i když mě to štve, povzdechnu si, uklidím věci do skříní a nad rajčetem zapláču, zkusím vysvětlit.

Mam mladší dceru stejně starou, a tohle pochopí, jakože opravdu pochopí až děti okolo dvou let. A stejně i potom druhém roce tě budou zkoušet. :lol: Nic si z toho nedělej :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
24.7.22 22:46
@warita píše:
ja to delala tak, ze jsem ji nenechavala bez dozoru. Takze jakmile se priblizila k supliku, tak uz jsem reagovala a od supliku odvedla pryc. Nekdy se nechala, nekdy rycela, ale ja teda detem nedovolim, aby mi rabovaly supliky. Postupne jsem mene pouzivane supliky zalepila silnou lepici paskou, aby se vubec otevrit nedali a hotovo. Zbytek jsme hlidala.

Já se ale starám ještě o 4m mimino, nejsem chobotnice. Já mám pojistky, kde fakt nechci, aby mi chodila. Jinak to prostě beru taky že to patří k věku a časem se začne věnovat jiným činnostem. Asi jako ocucávání hraček. Taky jsem starší nevysvětlovala v půl roce, že to nemá cucat, protože mi bylo jasné, že s tím přestane. A přestala. Ale třeba tchýně jí dirigovala už takhle malou, že se hračky necucají. Za mě zbytečná práce, z některých aktivit děti vyrostou. Myslím si, že i z kramaření. Že nebude trhat zelená rajčata věčně. Ale jako fakt by zajímalo, jak já jí v tom můžu zabránit? Vysvětlení nefunguje, poponést pryč, to taky ne, hned běží zpět k záhonu. Odnést ze zahrady nemůžu, mám tam ještě druhé dítě, nemůžu jedno dítě nechat bez dozoru buď na zahradě nebo v domě. Už mě fakt nenapadá, jak jinak tomu zabránit. Já prostě doufám, že to časem pochopí a do té doby jsem smířená s tím, že možná přijdeme o pár rajčat, jahod atd.

• Citovat
  • Upravit
21593
24.7.22 22:48

@Kolicek95 moje starsi je hyperaktivni uragan a pohlidat dve deti mi problem nedelalo, tak nevim… nerikam, ze jsem z toho obcas nebyla spocena az na zadely, ale zvladla jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.7.22 22:49
@mackA159 píše:
Mam mladší dceru stejně starou, a tohle pochopí, jakože opravdu pochopí až děti okolo dvou let. A stejně i potom druhém roce tě budou zkoušet. :lol: Nic si z toho nedělej :kytka:

Já si to taky myslím. Díky, že v tom nejsem sama :srdce:.

• Citovat
  • Upravit
19388
24.7.22 22:51
@Svetluska55 píše:
Tak teď by mě zajímalo, které dítě potřebuješ označit za satana:) nějaké příbuzné? Nevlastní dítě? Dítě nesnesitelné kamarádky?
Když nám doplníš kontext, bude to mnohem lepší..
A jinak každé dítě je jiné. Ale má to svoje limity, 6ti-lete dítě pochopí jasný pokyn -ne. Že
Z
@Kolicek95 píše:
No a jak jí to tedy vysvětlíš, aby to fakt pochopila. Prosté ne, ano zvýšený hlas nefunguje.

Nefunguje jic ani dětské pojistky, ty hned překoná. Nic nefunguje, vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
24.7.22 22:52

Špatně citace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
24.7.22 22:52
@Kolicek95 píše:
Já se ale starám ještě o 4m mimino, nejsem chobotnice. Já mám pojistky, kde fakt nechci, aby mi chodila. Jinak to prostě beru taky že to patří k věku a časem se začne věnovat jiným činnostem. Asi jako ocucávání hraček. Taky jsem starší nevysvětlovala v půl roce, že to nemá cucat, protože mi bylo jasné, že s tím přestane. A přestala. Ale třeba tchýně jí dirigovala už takhle malou, že se hračky necucají. Za mě zbytečná práce, z některých aktivit děti vyrostou. Myslím si, že i z kramaření. Že nebude trhat zelená rajčata věčně. Ale jako fakt by zajímalo, jak já jí v tom můžu zabránit? Vysvětlení nefunguje, poponést pryč, to taky ne, hned běží zpět k záhonu. Odnést ze zahrady nemůžu, mám tam ještě druhé dítě, nemůžu jedno dítě nechat bez dozoru buď na zahradě nebo v domě. Už mě fakt nenapadá, jak jinak tomu zabránit. Já prostě doufám, že to časem pochopí a do té doby jsem smířená s tím, že možná přijdeme o pár rajčat, jahod atd.

A některé děti to nedělají v roce a půl, ale také ve starším věku. Takže čekat, že z toho ten školák, co cucá hračky vyroste? :D

Malá batolata mají ještě naději, že je to jenom období, pokud je dítě už školou povinné, tak je to dle mně jiná liga:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
24.7.22 22:53

@Kolicek95 jestli má malá rada rajčata, co zkusit to zelené dát ochutnat a k tomu říct, že musíme počkat, až budou červené a pak je budeme spolu sbírat. Každý den jít spolu na ty rajčata mrknout a říct ještě nee. My teda už pár červených máme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.7.22 22:57
@warita píše:
@Kolicek95 moje starsi je hyperaktivni uragan a pohlidat dve deti mi problem nedelalo, tak nevim… nerikam, ze jsem z toho obcas nebyla spocena az na zadely, ale zvladla jsem to.

Píšeš, že nenecháš dítě bez dozoru, ale pokud máš dvě, tak přece nemůžeš koukat na dvě zároveň. :) Napiš mi například, jak bys řešila tu mou situaci - starší dítě je zvyklé chodit do záhonu na maliny a jahody, několikrát mu bylo vysvětleno, že na rajčata se nesahá a že se nesmí trhat, ještě nikdy to neudělalo,. předpokládáš tedy že to asi nějak chápe. Na dece leží kojenec na břiše, začíná křičet, je unavený, chce otočit. Starší dítě chodí se sekačkou jen tak po zahradě. Jdeš k mladšímu asi deset metrů, když dojdeš a otočíš se, nese ti starší ukázat zelené rajče. Jak bys zamezila tomu, aby se to stalo?

• Citovat
  • Upravit
76347
24.7.22 22:57
@Anonymní píše:
Taky občas koukám. Neteř mi prolustrovala ložnici, oblečená skákala v čisté posteli, vlezla do ledničky, sama se obsloužila a dala si jogurt (byl dost drahý a ona ho roznipala a rozpatlala po stole, protože jí nechutnalo mango, co v něm bylo) a okousala Hermelín :zed: Její máma mi řekla, že přehráním, že to je dítě. V dané době jí bylo 8 :roll: Plus při tom kramareni v lednici shodila aceto Balsamico, rozbila ho a ocakla s ním zeď a ještě prstíkem nakreslila na zdi obrázek.
Pak mi vadí skákání do řeči, vymrcovani pozornosti a rozkazování.
Ale chápu, že i u mých dětí se dají najít věci, co by vadily ostatním dospělým.

A vy jste od kafe přihlížely, jak neteř kreslí na zeď obrázek z rozflákanýho balzamika a nezasáhly jste? 8o
Děcko návštěvy bych si prostě po baráku šmejdit nenechala a pokud by si ho neusměrnil rodič, usměrnila bych ho sama.
Nemám potřebu být u návštěv oblíbená za každou cenu a pokud se dotyčná urazí a ADHD ňuňánkem mě do budoucna neoblaží, tím lépe. 8)

Příspěvek upraven 24.07.22 v 22:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect