Tolerované chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
24.7.22 22:57

@Gabulle moje jedla i zelené… Po pár kouscích pochopila že musí počkat až budou dobré :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
24.7.22 22:58

@Kolicek95 a pořád lepší zelená rajčata a jahody… Dcera mi ve dvou letech trhala borůvky, když jsem něco dělala vedle ve foliovniku, to teprve bylo něco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
24.7.22 23:03

Tak jedna věc jsou nějaké představy o tom, jak se má dítě chovat - druhá věc je, když ti tyhle šílenosti dělá človíček, ve kterém se vidíš a dost možná si i pamatuješ, žes to samé dělala taky. :lol: Asi tak, no. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
24.7.22 23:08
@Alexandria Nixia píše:
A některé děti to nedělají v roce a půl, ale také ve starším věku. Takže čekat, že z toho ten školák, co cucá hračky vyroste? :DMalá batolata mají ještě naději, že je to jenom období, pokud je dítě už školou povinné, tak je to dle mně jiná liga:)

Tak to uznávám, že by bylo asi potřeba zasáhnout :lol: :lol:. Otázkou je kdy? Shodneme se, že u školáka je pozdě a mělo to přijít dřív. Je třeba utnout něco hned v začátku? Jsou činnosti, ze kterých dítě třeba vyroste, něco samo pochopí…? Pro mě teda aktuální téma, budu nad tím asi přemýšlet. Po dnešku přemýšlím, jestli jsem fakt něco nezanedbala.

• Citovat
  • Upravit
26583
24.7.22 23:09

Tak pro rocni dite, plus nejaky ten mesic, je to kramareni takova spis vyvojova faze, do toho neminim nejak tvrde zasahovat. Ale ja jakozto „lina“matka, ktera jde nejradeji cestou nejmensiho odporu :mrgreen:, jsem si proste kuchyn preskladala. Nechala jsem je kramarit ve spodnich skrinkach, kde nebylo nic, co by mi vadilo. Deti to bavilo vetsinu casu vic nez hracky. Zabavily se a ja mohla byt v klidu. Obyvak jsem nejak extra resit nemusela, tam nic moc neskladuju. Deti to klasicky preslo do tech dvou let bez meho ci jejich stresu a zbytecne vydane energie.
Ovsem v sesti letech mi to prijde ponekud podivne. No delat mi to navsteva, v klidu zasahnu. Cizi rodice deti opravdu dobre poslouchaji. :) Detske navstevy jsem sveho casu mela hodne casto, kolikrat jsem poradala akce pro me deti a jejich kamarady. Proste jsem si zjednala poradek, ale po pravde to nejak casto ani nebyla potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
24.7.22 23:11
@Gabulle píše:
@Kolicek95 a pořád lepší zelená rajčata a jahody… Dcera mi ve dvou letech trhala borůvky, když jsem něco dělala vedle ve foliovniku, to teprve bylo něco :lol:

Nejstarsi mi kdysi „pomohl“ se sazenickama. Hezky to sesypal na jednu hromadu. :lol: Nemel teda ani rok, ale jak dulezite se tvaril.
Zase jsem to rozesypala do kvetinacu a cekala na prekvapeni, co kde vyroste. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
24.7.22 23:13
@Kolicek95 píše:
Píšeš, že nenecháš dítě bez dozoru, ale pokud máš dvě, tak přece nemůžeš koukat na dvě zároveň. :) Napiš mi například, jak bys řešila tu mou situaci - starší dítě je zvyklé chodit do záhonu na maliny a jahody, několikrát mu bylo vysvětleno, že na rajčata se nesahá a že se nesmí trhat, ještě nikdy to neudělalo,. předpokládáš tedy že to asi nějak chápe. Na dece leží kojenec na břiše, začíná křičet, je unavený, chce otočit. Starší dítě chodí se sekačkou jen tak po zahradě. Jdeš k mladšímu asi deset metrů, když dojdeš a otočíš se, nese ti starší ukázat zelené rajče. Jak bys zamezila tomu, aby se to stalo?

pokud se ti jedno dite nehyba, je to jako bys mela jenom jedno. Proste bych starsi nedovolila k tomu zahonu jit. Tecka. Pokud by k nemu zacala bezet, dobehnu, odchytim, odnesu kam potrebuju a klidne to zopakuju 100×, nez pochopi, ze to myslim vazne. Takto jsem obe deti ucila, ze se k zehlicimu prknu nebudou priblizovat. Jakmile zacaly deti chodit, bylo zehlici prkno a zehlicka velke lakadlo. Nepomahalo vysvetlovat, zakazovat, na 13m to obema bylo sumak. Proste 1000× jsem ji zvedla, odnesla, zvedla znova a odnesla. Nekdy i do jine mistnosti. A delala jsem to tak dlouho, nez pochopila, ze zehlici prkno ne. A ano, vzdy jsem mela v zornem poli obe deti. Ani na sekundu jsem dite nepoustela z oci. Vzdy jsem vedela co dela, vzdy pripravena zakrocit.

Me napriklad nikdy dite nesnedlo pisek na hristi. Ne, ze by toho nebyla schopna, ale ja to nedopustila. Ale ja holt nejsem ten typ, co sebou placne na lavicku a cumi do mobilo. Ja jsem typ, co je nonstop v pohotovosti.

Takze jde to, ale zadarmo to neni.

Příspěvek upraven 24.07.22 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.22 23:13
@sirikit píše:
A vy jste od kafe přihlížely, jak neteř kreslí na zeď obrázek z rozflákanýho balzamika a nezasáhly jste? 8o
Děcko návštěvy bych si prostě po baráku šmejdit nenechala a pokud by si ho neusměrnil rodič, usměrnila bych ho sama.
Nemám potřebu být u návštěv oblíbená za každou cenu a pokud se dotyčná urazí a ADHD ňuňánkem mě do budoucna neoblaží, tím lépe. 8)Příspěvek upraven 24.07.22 v 22:58

Děti se dívaly na TV a my byli na zahradě, chtěli odkopnout nějaké bylinky, trhal se rybíz a tak. Nějak jsem nepředpokládala, že se to takto zvrhne. Moje děti byly běžně samy doma v 6 letech (ne dlouho, chvíli, když jsem byla na zahradě a tak).
Moje děti se dívaly na TV a neteř řádila. Jak slyšely ránu, šly pro nás, ale to už malovala.

• Citovat
  • Upravit
3236
24.7.22 23:57
@Kolicek95 píše:
Tak to uznávám, že by bylo asi potřeba zasáhnout :lol: :lol:. Otázkou je kdy? Shodneme se, že u školáka je pozdě a mělo to přijít dřív. Je třeba utnout něco hned v začátku? Jsou činnosti, ze kterých dítě třeba vyroste, něco samo pochopí…? Pro mě teda aktuální téma, budu nad tím asi přemýšlet. Po dnešku přemýšlím, jestli jsem fakt něco nezanedbala.

Já myslím, že obvykle z tohohle děti opravdu vyrostou. Syn kramařil dost, řešila jsem to dost vlažně a i tak z toho vyrostl. Objevil zajímavější činnosti. Dcera mi snad kolem toho roku jen jednou vyházela šuplík, nějak ji kramaření pro kramaření samotné nebavilo. Spíš měla tendence si vzít třeba stavebnici a během chvilinky ji roztrousit po celém domě. No ale tak kolem toho roku a půl začala občas vyhazovat oblečení ze skříně v rámci nějaké hry. Taky začala v rámci hry odnášet na zem deky, peřiny a polštáře. Několikrát taky vysypala koš na špinavé prádlo. Opět to řeším vcelku vlažně, věřím tomu, že je to jen takové období. Je teď taková, že ji děsně moc zajímá uklízení, pořád se snaží pomáhat. Beru to tak, že tu skříň vyhazuje prostě proto, že si chce pak zkoušet to oblečení skládat a narovnat ho do skříně sama. Nejsem z toho nadšená, ale zase z toho nijak zvlášť nevyšiluju. Spíš trvám na tom, aby provedla nápravu/podílela se na nápravě. Syn má tři roky a ze začátku se k dceři s obřím nadšením přidával. Teď už ho slyším někdy naopak říkat, jak dceři vysvětluje, že se to nedělá a proč. Tak nějak mu to docvaklo. Takže já bych z toho zase nedělala nějaké drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
25.7.22 17:38

Ne, to by mi u šestiletého dítěte fakt nepřišlo normální, pokud nemá nějakou poruchu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
26.7.22 13:06
@warita píše:
pokud se ti jedno dite nehyba, je to jako bys mela jenom jedno. Proste bych starsi nedovolila k tomu zahonu jit. Tecka. Pokud by k nemu zacala bezet, dobehnu, odchytim, odnesu kam potrebuju a klidne to zopakuju 100×, nez pochopi, ze to myslim vazne. Takto jsem obe deti ucila, ze se k zehlicimu prknu nebudou priblizovat. Jakmile zacaly deti chodit, bylo zehlici prkno a zehlicka velke lakadlo. Nepomahalo vysvetlovat, zakazovat, na 13m to obema bylo sumak. Proste 1000× jsem ji zvedla, odnesla, zvedla znova a odnesla. Nekdy i do jine mistnosti. A delala jsem to tak dlouho, nez pochopila, ze zehlici prkno ne. A ano, vzdy jsem mela v zornem poli obe deti. Ani na sekundu jsem dite nepoustela z oci. Vzdy jsem vedela co dela, vzdy pripravena zakrocit.

Me napriklad nikdy dite nesnedlo pisek na hristi. Ne, ze by toho nebyla schopna, ale ja to nedopustila. Ale ja holt nejsem ten typ, co sebou placne na lavicku a cumi do mobilo. Ja jsem typ, co je nonstop v pohotovosti.

Takze jde to, ale zadarmo to neni.

Příspěvek upraven 24.07.22 v 23:14

Ach, prý ani na sekundu. Tak v tom případě ti už nevěřím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML