Nerespektujici prarodic

Anonymní
18.7.22 15:09

Nerespektujici prarodic

Ahoj vsem. Uz devcata nemuzu, jsem uz psychicky znicena z meho otce. Jsem na vychovu sama a kdyz jde syn k dedovi, tak neustale slysim, jak mu vse zakazuju. Deda chce jet s vnukem na motorce, bude mu 11. Je to docela kus kam by jeli, no mam strach tak jsem to zatrhla a navim neni mu 12. Taha ho furt do bazenu, voda studena a navic syn pokaslava, za tyden jedeme pryc, tak chci aby byl zdravi. Neustale ho taha k sobe, mame to kousek, ma zahradu, nic pro nej nevymysli, sedi nebo cely den hraje na tel. a synovi rekne at nic mame nerika, uci ho lhat. Spal u nej a koukal do 1v noci na horory a mame nerikej. Jeli na kolach k rybniku se koupat a syn se v rybniku koupal sam, pry deda rekl, ze plavat umi, zatim co deda vysedaval v kiosku a pil pivo. Cokoliv reknu, on jde hned do utoku a shazuje moji autoritu. Uz fakt nemuzu, jsem z toho spatna.Muj verdikt po dnesku, nebude tam chodit. Devcata jake mate prarodice? Respektuji vas nazor nebo neustale atakuji?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2529
18.7.22 15:12

Tchan a otec ano, tchyne absolutne ne, ta naopak dela naschvaly a jde proti vsemu jak my delame a jeste i dite navadi kolikrat..no je to tezky, takze hlidani nevyuzivame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
18.7.22 15:23

Něco chápu, třeba tu motorku, to by se mi nelíbilo taky. Ale to koupání ne. Proč by se nemohl koupat sám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
18.7.22 15:23

Můj otec je taky pekelník dle mého. Ale všechna vnoučata ho zbožňují, těší se za ním. I ta téměř 14r. puberťačka na dědu stále slyší. Neřeším. Ať si užívají, když má sílu. Teprve půjde do důchodu. Bylo by fajn, kdyby měl víc času.
Jediné co bych zatrhla, tak je ta motorka a pivo. To už děda přehání. Jinak naše děti jsou potápky vodní a otužilci. Bazén neřeším, nelimituji vůbec. Večerky nesnáším sama. To jsem nikdy na moje děti nepraktikovala. Nastav nějaký kompromis. Něco nehrotit urputně. Jen tu motorku a alkohol. Tam by měl děda hodit zpátečku.

Příspěvek upraven 18.07.22 v 15:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
18.7.22 15:24

Moji rodiče respektují vše, ale snažím se neprudit. Vlastně jednou jedinkrát jsem tátovi řekla, ať něco nedělá.

U tchánů takovou důvěru nemám. Tchýně nerespektuje moc nic, a to ani u dalších členů rodiny a celkově je to komplikovaná osoba. Většinu situací ani neřeším, nemá to smysl, snažím se zasahovat jen v nebezpečných situacích. Tchán je lepší (také je o dost chytřejší než ona a není tak sebestředný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
18.7.22 15:25

Tak ho tam neposílej ne? Nebo syn je s ním rád? Hrát na telefonu může i doma. Holt každý se prostě nechová podle našich představ, s tím se nedá nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.7.22 15:30

Já ti nevím, ale něco mi říká, že na svýho dědu bude tvůj syn s radostí vzpomínat. Dítě prostě chce zážitky. A do háje projet se v 11 na motorce? Ponocovat a tajit to před mámou? Není to snad sen každýho malýho kluka, kterej prostě čistě z principu potřebuje odporovat rodičům, než ho to časem zase přejde a bude sekat latinu? :)

Problémy vidím dva. Že otec podrývá tvou autoritu a ten, že se co se syna týká, všeho se moc bojíš.

Příspěvek upraven 18.07.22 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.7.22 15:32
@Anonymní píše:
Ahoj vsem. Uz devcata nemuzu, jsem uz psychicky znicena z meho otce. Jsem na vychovu sama a kdyz jde syn k dedovi, tak neustale slysim, jak mu vse zakazuju. Deda chce jet s vnukem na motorce, bude mu 11. Je to docela kus kam by jeli, no mam strach tak jsem to zatrhla a navim neni mu 12. Taha ho furt do bazenu, voda studena a navic syn pokaslava, za tyden jedeme pryc, tak chci aby byl zdravi. Neustale ho taha k sobe, mame to kousek, ma zahradu, nic pro nej nevymysli, sedi nebo cely den hraje na tel. a synovi rekne at nic mame nerika, uci ho lhat. Spal u nej a koukal do 1v noci na horory a mame nerikej. Jeli na kolach k rybniku se koupat a syn se v rybniku koupal sam, pry deda rekl, ze plavat umi, zatim co deda vysedaval v kiosku a pil pivo. Cokoliv reknu, on jde hned do utoku a shazuje moji autoritu. Uz fakt nemuzu, jsem z toho spatna.Muj verdikt po dnesku, nebude tam chodit. Devcata jake mate prarodice? Respektuji vas nazor nebo neustale atakuji?

tak ho tam neposílej, když nejsi spokojená,
pošli ho na tábor, na příměšťák, a 11letý už může být i doma sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 15:33

No mně teda přijde, že trochu přeháníte. Klukovi je 11, ne 3. Nebo je nějak postižený, že nic nesmí? :think: Nedělejte z něho skleníkovou kytičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24867
18.7.22 15:35
@stinga píše:
pošli ho na tábor, na příměšťák, a 11letý už může být i doma sám

Tenhle asi ne, jak to tak vypadá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.7.22 15:35
@stinga píše:
pošli ho na tábor, na příměšťák, a 11letý už může být i doma sám

Na tábor? Však by mamku mrdlo. :D Na táborech se dějou teda mnohem rizikovější věci, než jízda s dědou na motorce. Nemyslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3724
18.7.22 15:40
@yakuba píše:
Já ti nevím, ale něco mi říká, že na svýho vědu bude tvůj syn s radostí vzpomínat. Dítě prostě chce zážitky. A do háje projet se v 11 na motorce? Ponocovat a tajit to před mámou? Není to snad sen každýho malýho kluka, kterej prostě čistě z principu potřebuje odporovat rodičům, než ho to časem zase přejde a bude sekat latinu? :)Problémy vidím dva. Že otec podrývá tvou autoritu a ten, že se co se syna týká, všeho se moc bojíš.

Tohle celkem vystihuje můj pocit. Mě by teda vadila jedna věc, že když jde s klukem plavat do rybníka, že se děda nalejvá u stánku. To fakt nééé, ale zbytek bych asi nehrotila. I když, co je svézt na motorce? :think: Jako na fichtlu k rybníku nás asi za dědou nebo za tátou jezdívalo dost. Počítám, že nejde o projížďku na Kawasaki Ninja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78489
18.7.22 15:42
@yakuba píše:
Na tábor? Však by mamku mrdlo. :D Na táborech se dějou teda mnohem rizikovější věci, než jízda s dědou na motorce. Nemyslíš?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.7.22 15:46
@Mutlice píše:
Tohle celkem vystihuje můj pocit. Mě by teda vadila jedna věc, že když jde s klukem plavat do rybníka, že se děda nalejvá u stánku. To fakt nééé, ale zbytek bych asi nehrotila. I když, co je svézt na motorce? :think: Jako na fichtlu k rybníku nás asi za dědou nebo za tátou jezdívalo dost. Počítám, že nejde o projížďku na Kawasaki Ninja.

Souhlas. Nalejvat by se nemusel. Ale jinak jak říkáš. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80463
18.7.22 15:58

@Mutlice nalejva u stánku. Třeba si dá jedno pivo, co víš. A když je tam stánek, tak tam asi bude dost lidí, u rybníka. Nechápu, proč by se kluk nemohl koupat sám, proboha. Říkám ta motorka, pokud to není fichtl na polní cestě, to jediné bych snad protestovala.
A o prázdninách večerka nebývá. Leda na táboře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí