Nerespektujici prarodic

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Pitaya1
18.7.22 15:58

Dítě s dědou bude mít aspoň zážitky, což u tebe nejspíš nehrozí.
Nevidím na něm nic špatného. Jediný problém by mohlo být to pivo. Ale pokud si dá 1-3 tak v tom taky nevidím problém :nevim:
A teda 11 letého taky nechávám koupat samotného a sleduju ho z baru/lehátka a u toho popojim pivo/koktejl. Na skútru jezdí od 6 jako spolujezdec. V 10 se učil jezdit na skútru na poli, zatímco jsem si četla u bazénu. Koupat ho klidně nechávám ve studené vodě a o prázdniny má posunutou vecerku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.7.22 16:05

Jsem docela prekvapena kolik mamin by detem povolila. Treba motorka nebezpecna, koupani v rybnice? To fakt nechavate dite samo koupat v hloubce v rybniku a jdete do kiosku na pivo aniz byste na dite koukla? To me fakt zarazi 8o ja klukovi povoluju dost, ale deda cokoliv reknu, urazi a je sprosty. Na motorce respektive skutru by jel 10km na hlavni ceste. Nereknu nekde kousek ale takto? O tom tel. nechava ho klidne cely den a pak blika ocima a deda rekne nerikej to mame, ale syn je zvykly mluvit pravdu, tak rekne ze byl dlouho, ale deda s nim k ocarovi nepojede a bryle taky nekoupi. Uceni o tom nemluve. Proc se ucit, dite musi chodit ven. Souhlasim, ale az budou ukoly. Takze praktika dedy jit ven a ukoly vecer. Vecer je syn niceho schopny. A prohlasi pred synem vsak doktor z nej nebude. Je toho spoustu.Kdyz chodil do skoly, tak chodil spat po 9 a opet proc tak brzo? Pry deti teprva chodi domu

• Citovat
  • Upravit
42858
18.7.22 16:10
@yakuba píše:
Souhlas. Nalejvat by se nemusel. Ale jinak jak říkáš. :)

Záleží, jestli seděl u kiosku a dal si 2 -3 piva (po těch 2 normálně funguju i já), nebo jestli tlačil jedno za druhým. Motorka by mi vadila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42858
18.7.22 16:12
@Anonymní píše:
Jsem docela prekvapena kolik mamin by detem povolila. Treba motorka nebezpecna, koupani v rybnice? To fakt nechavate dite samo koupat v hloubce v rybniku a jdete do kiosku na pivo aniz byste na dite koukla? To me fakt zarazi 8o ja klukovi povoluju dost, ale deda cokoliv reknu, urazi a je sprosty. Na motorce respektive skutru by jel 10km na hlavni ceste. Nereknu nekde kousek ale takto? O tom tel. nechava ho klidne cely den a pak blika ocima a deda rekne nerikej to mame, ale syn je zvykly mluvit pravdu, tak rekne ze byl dlouho, ale deda s nim k ocarovi nepojede a bryle taky nekoupi. Uceni o tom nemluve. Proc se ucit, dite musi chodit ven. Souhlasim, ale az budou ukoly. Takze praktika dedy jit ven a ukoly vecer. Vecer je syn niceho schopny. A prohlasi pred synem vsak doktor z nej nebude. Je toho spoustu.Kdyz chodil do skoly, tak chodil spat po 9 a opet proc tak brzo? Pry deti teprva chodi domu

V 9 mě chodily spát děti tak ve školce. Dcera byla v 11 v primě na gymplu, syn v 5. třídě. Před desátou stejně neusnuly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 16:14
@Havlova píše:
Záleží, jestli seděl u kiosku a dal si 2 -3 piva (po těch 2 normálně funguju i já), nebo jestli tlačil jedno za druhým. Motorka by mi vadila.

Tak on si dal 4-5kousku zatim co se syn sam koupe v hloubce a nevidi na nej a nejde zkontrolovat. Pry plavat umi, co by se stalo

• Citovat
  • Upravit
13821
18.7.22 16:23
@Anonymní píše:
Jsem docela prekvapena kolik mamin by detem povolila. Treba motorka nebezpecna, koupani v rybnice? To fakt nechavate dite samo koupat v hloubce v rybniku a jdete do kiosku na pivo aniz byste na dite koukla? To me fakt zarazi 8o ja klukovi povoluju dost, ale deda cokoliv reknu, urazi a je sprosty. Na motorce respektive skutru by jel 10km na hlavni ceste. Nereknu nekde kousek ale takto? O tom tel. nechava ho klidne cely den a pak blika ocima a deda rekne nerikej to mame, ale syn je zvykly mluvit pravdu, tak rekne ze byl dlouho, ale deda s nim k ocarovi nepojede a bryle taky nekoupi. Uceni o tom nemluve. Proc se ucit, dite musi chodit ven. Souhlasim, ale az budou ukoly. Takze praktika dedy jit ven a ukoly vecer. Vecer je syn niceho schopny. A prohlasi pred synem vsak doktor z nej nebude. Je toho spoustu.Kdyz chodil do skoly, tak chodil spat po 9 a opet proc tak brzo? Pry deti teprva chodi domu

Ne, na motorce bych ho jezdit nenechala ani koupat v rybníku bez dohledu, to jsou skoro jediné dvě věci, co mi vadí. A to jsem hodně benevolentní matka a strach o syna nemám (také mám 11r syna). Telefon by mi nevadil, tím si oči neničí ani pozdní večerka, v 11r už je dost velký na to, aby věděl, kdy má jít spát, zvlášť o prázdninách.

Ale znova se ptám, proč ho tam posíláš? Víc než to všechno by mi vadil děda sprostý, urážející a podrývající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
18.7.22 16:23
@Anonymní píše:
Tak on si dal 4-5kousku zatim co se syn sam koupe v hloubce a nevidi na nej a nejde zkontrolovat. Pry plavat umi, co by se stalo

A ty si u toho byla ze víš kolik vypil? Protože když děda neviděl na syna tak syn asi neviděl na dědu aby mu počítal piva :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
18.7.22 16:27
@Anonymní píše:
Tak on si dal 4-5kousku zatim co se syn sam koupe v hloubce a nevidi na nej a nejde zkontrolovat. Pry plavat umi, co by se stalo

Zážitky s dědou jsou věci, na které může syn v dospělosti vzpomínat, ani ten skůtr by mi nevadil, pokud děda dobře řídí. Ale chtěl bych, aby malej měl helmu, rukavice, pevné boty a nejlépe i motobundu a kalhoty. Ona to není taková sranda se šoupat po asfaltě v normálním oblečení, i kdyby jen 50km/h. Vozím potomka na velké motorce od útlého věku, ale bez výbavy na to nesmí, i kdyby bylo horko sebevětší.
Spíš co bych nepřekous, kdyby to dělal děda přímo přes tvůj zákaz. Ty jsi jeho rodič a to by měl respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
18.7.22 16:27

Přeháníš. Kluk bude mít aspoň zážitky z prázdnin. Chodit spát v 9? V 11 letech?
Pokud si správně pamatuji, tak v 11letech jsme chodili a děckama na koupaliště nebo do rybníka samy bez doprovodu rodičů, ti na nás občas mrkli, ale starší bráchové nás „topili“, strávili jsme tak ve vodě i studené klidně celý den. Bylo mi snad 6,když jsme si chodili hrát za barák k řece, koupali se v ní. Jo měla jsem tam staršího bráchu, ale ten vyváděl větší koniny, než já. Maminka nám opravdu nestala za zadkem. Nech to dítě být trochu dítětem. Spíš bych dala dědovi za úkol ať ho fakt bere k tomu rybníku, do lesa apod a mobil nechají doma. Ale v těch venkovních aktivitách bych jim dala relativní volnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.7.22 16:30
@Anonymní píše:

Motorka nebezpečná NENÍ. Nebezpečný může být maximálně řidič. Co je na koupání v rybníce? Přesně takhle se mnou bylo zacházeno. Tohle nesmíš, tam se utopíš, to je nebezpečný. A dneska je ze mě připosránek, kterej se snaží sám se sebou bojovat a dostat tyhle zarytý vzorce z hlavy pryč. Přijdu si směšně, když v 25 letech plavu nad 80 m temný vody v alpským jezeře a přemlouvám se, že se nic neděje a že mě fakt nic nesežere. Odpoledne jít ven a večer úkoly? Tak to je snad normální, ne? Kdy má dítě být venku? Večer? Kdy má jít podle tebe teda už spát? No a na chození do postele kolem 9. hodiny taky nevidím nic špatnýho. Moje máma mě taky striktně posílala spát v 7 nebo v 8. Do 10 až do 11 jsem si po tajmu svítil a četl si knížky. Spánkový problémy, kterejma mě tehdy strašila má dnes ona. Ne já. To je teda k tomu, s čím s tebou nesouhlasím.

Souhlasím s tebou ale s tím, že by děda rozhodně neměl být sprostý a nějak závažným způsobem podrývat tvojí autoritu. Říct mi tchán nebo tchýně něco sprostýho, hodně rychle by pochopili, že tudy cesta nevede. Poznámka „vsak doktor z nej nebude“ je taky šílená. To bych před dítětem z pusy nevypustil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 16:31
@AnastazieB píše:
Ne, na motorce bych ho jezdit nenechala ani koupat v rybníku bez dohledu, to jsou skoro jediné dvě věci, co mi vadí. A to jsem hodně benevolentní matka a strach o syna nemám (také mám 11r syna). Telefon by mi nevadil, tím si oči neničí ani pozdní večerka, v 11r už je dost velký na to, aby věděl, kdy má jít spát, zvlášť o prázdninách.Ale znova se ptám, proč ho tam posíláš? Víc než to všechno by mi vadil děda sprostý, urážející a podrývající.

Syn nosi bryle a kdyz je na mobilu dlouho tim myslim u dedy pul dne, tak blika ocima. Kdyz neposlu, vyvolava jemu a atakuje me ze at sedi na zadku doma. Tez jsem benevolentni matka a hodne povolim, ale aby me u kazde veci zakazane nebezpecne urazel a nadaval, tak to je prilis. Taha ho k sobe, ale program zadny. Sedi a hraje na tel. a nekecam i cely den

• Citovat
  • Upravit
Pitaya1
18.7.22 16:33
@Anonymní píše:
Syn nosi bryle a kdyz je na mobilu dlouho tim myslim u dedy pul dne, tak blika ocima. Kdyz neposlu, vyvolava jemu a atakuje me ze at sedi na zadku doma. Tez jsem benevolentni matka a hodne povolim, ale aby me u kazde veci zakazane nebezpecne urazel a nadaval, tak to je prilis. Taha ho k sobe, ale program zadny. Sedi a hraje na tel. a nekecam i cely den

Když nemají žádný program, tak kdy jezdí na té motorce q koupě se v rybníku? :think:
A motorka je skvělá, jen bych dohlídla na to,
aby měl helmu a pevné boty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
@yakuba píše:
Motorka nebezpečná NENÍ. Nebezpečný může být maximálně řidič. Co je na koupání v rybníce? Přesně takhle se mnou bylo zacházeno. Tohle nesmíš, tam se utopíš, to je nebezpečný. A dneska je ze mě připosránek, kterej se snaží sám se sebou bojovat a dostat tyhle zarytý vzorce z hlavy pryč. Přijdu si směšně, když v 25 letech plavu nad 80 m temný vody v alpským jezeře a přemlouvám se, že se nic neděje a že mě fakt nic nesežere. Odpoledne jít ven a večer úkoly? Tak to je snad normální, ne? Kdy má dítě být venku? Večer? Kdy má jít podle tebe teda už spát? No a na chození do postele kolem 9. hodiny taky nevidím nic špatnýho. Moje máma mě taky striktně posílala spát v 7 nebo v 8. Do 10 až do 11 jsem si po tajmu svítil a četl si knížky. Spánkový problémy, kterejma mě tehdy strašila má dnes ona. Ne já. To je teda k tomu, s čím s tebou nesouhlasím.Souhlasím s tebou ale s tím, že by děda rozhodně neměl být sprostý a nějak závažným způsobem podrývat tvojí autoritu. Říct mi tchán nebo tchýně něco sprostýho, hodně rychle by pochopili, že tudy cesta nevede. Poznámka „vsak doktor z nej nebude“ je taky šílená. To bych před dítětem z pusy nevypustil.

Vubec jste necetla muj prispevek. Nemam nic proti tomu koupani v hloubce na rybniku, ale to ze syn se tam koupe sam a deda v kiosku a nikdo o nem nevi. Chapete?

• Citovat
  • Upravit
287
@Anonymní píše:
Syn nosi bryle a kdyz je na mobilu dlouho tim myslim u dedy pul dne, tak blika ocima. Kdyz neposlu, vyvolava jemu a atakuje me ze at sedi na zadku doma. Tez jsem benevolentni matka a hodne povolim, ale aby me u kazde veci zakazane nebezpecne urazel a nadaval, tak to je prilis. Taha ho k sobe, ale program zadny. Sedi a hraje na tel. a nekecam i cely den

Jo. Tohle je průser. To ne, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.7.22 16:35
@Anonymní píše:
Vubec jste necetla muj prispevek. Nemam nic proti tomu koupani v hloubce na rybniku, ale to ze syn se tam koupe sam a deda v kiosku a nikdo o nem nevi. Chapete?

Ano. Určitě jsem ho nečetla. Možná proto, že jsem muž. Každopádně ano. Chápu, že Vám vadí, že je tam sám. Ale proč Vám to vadí? Vydedukoval jsem, že asi kvůli hloubce a strachu, že se syn nedejbože utopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí