Vzteklé dítě psycholog

Anonymní
13.7.22 23:14

Vzteklé dítě psycholog

Ahoj maminky, mám neuvěřitelně vztekle dítě ale už si myslím že je to za hranicí normálnosti vzteka se třeba 15* za den prostě kvůli všemu.
Když si někdo půjčí jeho hračku, stačí když se řekne slovo ne a hned začne brečet křičet vztekat se no mě přijde že už to dělá snad úplně kvůli všemu. Volala jsem paní doktorce a chtěla bych ho objednat k psychologovy nemůžu s ním ani jít nikam na návštěvu hrozně se stydím když on tam takhle spustí máte někdo zkušenost s psychologem o 3 leteho dítěte? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7027
13.7.22 23:18

3 roky = klasické období vzdoru… Tuším, že psycholog nepomůže, ale popovídat si s ním můžeš o tom, jak to přežít bez újmy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
13.7.22 23:40

Mám 3,5 letou dceru a je to stejné, taky se celý den vzteká, když není po jejím i v noci, když ji nedám prso, tak je na mě naštvaná..
Jinak bývá i hodná, třeba u zubaře se nechá sama krásně ošetřit a celkově k jiným cizím lidem je hodná, ale k nám co zná to je divoch, který si dělá co chce. Někdy se mi schválně počůrá na zem, když není po jejím, někdy je to s ní šílené a někdy je to i miláček, mám i starší dcery a ty takové nebyli, ale benjamínci prý takový jsou 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22888
13.7.22 23:41

Dbej o jeho fyzicke pohodli, at je najezeny, napity, odpocinuty, primerene obleceny-tohle vse to zhorsuje. Nerikej ne, kdyz ho to rozciluje. Obejdi to sluvko a naopak rikej, co muze. Najdi proste variantu, kterou muze delat. Jeho hracku si muze nekdo pujcit, kdyz se zepta a on bude souhlasit. Predchazej situacim, kdy dochazi k vztekani. Trenujte projevy vzteku, ktere nejsou destruktivni. Ano, navstevy bych docasne omezila a schazela se kdyztak tam, kde bude ok, treba na hristi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
14.7.22 06:04

Tohle období je spíš na psychologa pro mámu, než pro dítě. Jak už píšou holky výš, nepoužívat slovo ne, ale obejít to chytře. Při scénách mu nedělat diváka, já prostě odcházela. Jakmile se probere, mluv s ním o tom." Ano, vím, že jsi se rozčílil protože… Je to normální, já bych byla taky naštvaná, ale není potřeba křičet."Hromadí se v něm emoce a musí je dostat ven. Vydrž. A to píšu jako máma dítěte, které se desetkrát denně vzteky svíjelo na zemi třeba půl hodiny a teď mám podobné tříleté monstrum znovu. Dneska ráno v půl páté udělala scénu, protože chtěla koukat na pohádky. Ta se po zemi neválí, ale ječí hlasitěji a hlasitěji. Je to na budku. Ale synovi bude pět a je to po tom všem úplně pohodové dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
14.7.22 07:08
@stavros píše:
Mám 3,5 letou dceru a je to stejné, taky se celý den vzteká, když není po jejím i v noci, když ji nedám prso, tak je na mě naštvaná..
Jinak bývá i hodná, třeba u zubaře se nechá sama krásně ošetřit a celkově k jiným cizím lidem je hodná, ale k nám co zná to je divoch, který si dělá co chce. Někdy se mi schválně počůrá na zem, když není po jejím, někdy je to s ní šílené a někdy je to i miláček, mám i starší dcery a ty takové nebyli, ale benjamínci prý takový jsou 8)

Hmmm a co na chovani rikaji ucitelky ve skolce a jak se chova v kolektivu deti? 8o :roll:

Hmmm a prso - kojeni skoro ctyrleteho ditete, tak pokud nejsi troll tak ses zrejme inspirovala filmem Machři. Nerikas nahodou vek dcery v mesicich, kdyz se te nekdo pta na kojeni? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8980
14.7.22 07:11

Tříletý dítě je důvod k návštěvě psychologa pro dospělé, ne pro to dítě. V tom věku jsou vtekly snad všechny děti. Já si doteď pamatuju, jak mi syn ztropil luxusní scénu proto, že ta tráva je moc zelená. Jindy zase proto, že slunko moc svítí. Druhej syn zase proto, že nechce svůj kotník. Dcera teď bude mít 3 roky a brachum zdatné konkuruje. Je to úplně normální. Příšerný, ale normální. Hodně pomáhat nezakazovat, neříkat ne. Místo toho říkat, co dítě může. Takže žádný „nehazej tou kostkou“, ale „pojď, jdeme si házet micem“ nebo „postav z tech kostek radši komin“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.7.22 07:15

15× za den?? Pfff! Syn ve třech letech ležel v záchvatu vzteku 11 ze 12 hodin, kdy byl vzhůru :mrgreen: Nechci tvé trápení zlehčovat, ale vážně je to zcela normální období vzdoru. U nás se ječelo nejen když se mu něco zakázalo nebo naopak bylo potřeba něco udělat, ale třeba i kvůli tomu, že na okně je moucha, na semaforu svítí červená, že si kápnul vodu na oblíbené tričko, že se na něj babička usmála a milion dalších věcí :P Dnes je to naprosto normální, zdravý a velmi chytrý 10letý kluk, přešlo ho to tak ve 3,5 letech :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.7.22 07:15

@Midaku Kotník :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To je přesný :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
14.7.22 07:24

A co ocekavas ze psycholog s ditetem udela? Jako samozrejme psychiatr by ho mohl narvat praskama, ale to neni uplne idealni a promluva s psychologem je tak pro tebe. A i kdyby ti sdelil nejakou diagnozu dite se vztekat neprestane. Pro me zbytecny oznaceni ditete za „divneho“, ze se vzteka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.7.22 08:20

Kup si víno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3748
14.7.22 08:22

A ja ti jen k tomu napíšu, že mám 3 leta dvojčata a mám to 2×!!! Jeden je lepší, na druhého tohle období přijde a jedeme bez přestávky už nějakou dobu a střídají se v tom. A fakt nevím, co bys od psychologa očekávala?? Je to naprosto normální a s tim jidlem, pitim, oblečením je to (aspoň u nás) opravdu tak. S jídlem - víme, že když si začínají vymyslet, pro nic za nic se vztekat a tak, že je čas na jídlo. A žádné hranolky, rizky, kraviny, ale opravdu normální kalorické jídlo, co člověka normálně nasyti, ne ho jen tak ošálí. A občas pomůže i něco sladkého, to ma velmi rychlý nástup lepší nálady, ale vydrží to zase krátce :mrgreen: Hodně men prostředí, vzteka se taky z nudy. Furt byt venku, nějaké nové hřiště, herny, návštěvy (naši jsou na návštěvě nejvíc zlatí, protože jsou tam jiné hračky) a ja si v klidu piju kavicku a kecám s kamarádkou. Takhle se s holkama střídame, protože prostě jiné hračky ;) Nechodit s nim nikam, za chvilku se zblaznis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2256
14.7.22 08:36

Psycholog je fajn, nějaký fakt kvalitní, hlavně pro vás rodiče.
V prvním kroku mi pomohla nevychova a shodou udalosti jsem začala navštěvovat psychoterapeuta a vše co člověk v sobě otevře pochopí i na svých dětech.
Mám v okolí takového chlapečka, důvody mě úplně tlucou do očí, rodiče to vůbec nevidí, nebo nechtějí. Jen si na něj stěžují, jak je hroznej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
14.7.22 09:09

Hanka1

Tak za prvé proč troll, kojila jsem všechny své tři dcery přes tři roky a jsou to hodné a chytré holky a ta poslední ještě do školky nechodí, ale jak jsem psala před cizími se chová jako andílek, ale doma je to ďábel, ale má tři a půl roku je to prostě tohle období brutálního vztekání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31434
14.7.22 09:19

@Midaku Jojo, to po mne jednou chtela dcera nekdy mezi 2.-3.rokem narysovat caru podle pravitka a pak mela dokonaly hysterak, ze je „moc rovna“ :mrgreen: :zed:. A asi bylo denne neco, tohle mi utkvelo.

Syn se stal ve 26m ze dne na den previtem nejvyssiho kalibru, byl schopny hodinu sedet napucene v bobecku nekde na chodniku a odmital se hnout.

Nejmladsi dcera po jakomkoliv napomenuti spustila takovy vyrval, ze by tezko kdo uveril, ze spoustecem bylo maminkou vyslovene NE :mrgreen:.

Ale jo, u prvniho ditete me to vyvadelo z miry, u tech dalsich jsem se v duchu chlamala.

Takze zakladatelko, ja bych rekla, ze spis asi v pohode, to leda tobe muze dat psycholog par rad, jak s ditetem lepe komunikovat a jak ty situace resit. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí