Co doma dělají vaše 11 leté děti?

Anonymní
18.7.22 16:56

Co doma dělají vaše 11 leté děti?

Dotaz zní jasně - co doma běžně dělají vaše 11-12 leté děti? Dokáží si samy přichystat svačinu, vypravit se do školy, vybrat si oblecení, nandat si z lednice a ohřát uvarený oběd, umýt si vlasy atd.?

Jedná se mi o to, že nevlastní dcera nic z toho nezvládá, a vše dělá za ni tatínek. Po našem společném dítěti toto požaduji už od jeho útlého věku, takze kolem dcery se to neobejde bez našich debat, protože si myslím, ze by táta v tomto věku už kolem ní skákat neměl. Já madam sloužit z uvedeneho důvodu odmítám, samozrejmě uvařím, vyperu atd.

Tak jen jestli jsem mimo já, nebo oni :lol:

Prosím anonym z důvodu informací o nevlastní dceři.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14377
18.7.22 17:05

Je to problém jeho a její matky. Pokud to za ní dělá on, tak to neřeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1892
18.7.22 17:06
@Anonymní píše:
Dotaz zní jasně - co doma běžně dělají vaše 11-12 leté děti? Dokáží si samy přichystat svačinu, vypravit se do školy, vybrat si oblecení, nandat si z lednice a ohřát uvarený oběd, umýt si vlasy atd.?

Jedná se mi o to, že nevlastní dcera nic z toho nezvládá, a vše dělá za ni tatínek. Po našem společném dítěti toto požaduji už od jeho útlého věku, takze kolem dcery se to neobejde bez našich debat, protože si myslím, ze by táta v tomto věku už kolem ní skákat neměl. Já madam sloužit z uvedeneho důvodu odmítám, samozrejmě uvařím, vyperu atd.

Tak jen jestli jsem mimo já, nebo oni :lol:

Prosím anonym z důvodu informací o nevlastní dceři.

Syn zvládne v deseti letech vybrat si oblečení, připravit tašku, odnést a donést si jídlo, uklidit pokoj, ustlat..a to je asi vše :mrgreen:

Ale zase aby když jsem doma si musel ohřívat a nandavat jídlo, mi přijde blbý..

Nebo chystat si svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:09

@Aduš8 Já bych to neřešila, kdyby pak naše společné nedržkovalo, jak to, že ono musí, když ségra nemusí :nevim: Máme ji ve střídavce, takze je tu dost.

• Citovat
  • Upravit
873
18.7.22 17:09

A dítě je u vás jak často?
Jestli jen na víkendy…doporučuji pro klid zvláštní zkušenosti nepíchat do vosího hnízda :think:

Jinak můj syn zvládá:
Vysát celý byt
Prostřít stůl a po jídle uklidit
Nachystat si svačinu, jít ráno do pekárny
Venčit psa
Převléct si postel a uklidit pokoj včetně skříně
Zařadit si oblečení do skříně (jen dám poskládánou hromadu čistého na postel)
Chvilku pohlídat brášku, uklidit i po něm (je mu rok)
Menší nákupy

Ještě by zvládl nádobí a v podstatě cokoliv…u svého táty i vaří, párky, vajíčka, těstoviny.
My máme plyn a tak se bojím, používá mikrovlnku na ohřívání, popkorn, zvládne udělat toasty, čaj…občas rád uvaří kafe a udělá třeba mozzarella salát…

Také k nám jezdí stejně starý nevlastní syn…a ten si ani neustele :lol: :roll:
Už to neřeším a ignoruju

Můj syn sním přestal kamarádit, vadí mu rozdíly a v dobu co tu je, je u svého táty. :roll:

Může za to ale manžel samozřejmě, kluk by byl v pohodě, jen mu všechno projde.
Manžel se ale trochu srovnal a chce i po něm, aby ráno zašel do obchodu, uklidil po mladším bráškovi (1 rok)…v podstatě ale kluk je radši potom u tchýně, kde je středem pozornosti :roll:

Myslím, že i tvá nevlastní dcera funguje doma u maminky normálně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 17:10

A jak tatínek obhájí to, že měří dvěma svým dětem různým metrem? Jednak je samozřejmě totálně nevýchovné, když dítě doma nic nedělá a jednak to mezi sourozenci vytváří dost velkou rivalitu z důvodu pocitu nespravedlnosti. Když už ne kvůli ní, tak otci vysvětli, že tím ničí jejich vztah. A až jednou nebudete, nebo budete nemohoucí, budou jejich dobré vztahy sakra potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:11

@megginka300 to nandavaní oběda se týká jen toho, když treba oba pracujem na zahradě a manžel musí bežet domů nandat dceři jídlo. Když obědváme společně, tak nandávám samozřejmě všem já.

• Citovat
  • Upravit
873
18.7.22 17:12

Aha čtu, že máte ve střídavé péči…
No pak by měla mít svoje povinnosti.
Doporučuji třeba začít s tím košem :kytka:
A pomalu přidávat, dělat to s ní…
Jako proč by zase dělala sama od sebe, když nemusí, že jo. Není přece blbá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.7.22 17:12

Tak dcera v 10 letech si udělá svačinu, vajíčko jako volské oko, instantní nudle, uvaří čaj, obléká se sama už snad od školky, myje si vlasy od 5 let určitě taky sama, uklidí pokoj, zamete byt, i ho pouklidí nebo vytře, zvládne i umýt nádobí, jako ne teda bez keců, ale zvládne to :mavam:

nenutím je ohřívat si oběd, ale věřím, že nastavit mikrovlnku by jí určitě problém nedělalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.7.22 17:13
@Anonymní píše:
@megginka300 to nandavaní oběda se týká jen toho, když treba oba pracujem na zahradě a manžel musí bežet domů nandat dceři jídlo. Když obědváme společně, tak nandávám samozřejmě všem já.

Tak to by mohla zvládnout, to je jasné..ale zase víš jak, nekecala bych asi do toho no..

• Citovat
  • Upravit
1892
18.7.22 17:13
@Anonymní píše:
Tak to by mohla zvládnout, to je jasné..ale zase víš jak, nekecala bych asi do toho no..

Omylem anonym

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 17:16
@Anonymní píše:
@Aduš8 Já bych to neřešila, kdyby pak naše společné nedržkovalo, jak to, že ono musí, když ségra nemusí :nevim: Máme ji ve střídavce, takze je tu dost.

To já bych to tedy řešila. Vadilo by mi to dost, hlavně z důvodu sortování dětí. Není to fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
18.7.22 17:16
@Anonymní píše:
@Aduš8 Já bych to neřešila, kdyby pak naše společné nedržkovalo, jak to, že ono musí, když ségra nemusí :nevim: Máme ji ve střídavce, takze je tu dost.

tak to tomu dítěti vysvětli tak jak to nějak je :-) že u ní určuješ pravidla ty a u sestry její maminka (tatínek) ;) já chápu, že to společnému dítku vadí, nicméně by musel chtít udělat změnu otec.. a pokud by s tím měla moje dcera dlouhodobý problém odkázala bych jí s dotazem na otce, třeba ho to trkne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
18.7.22 17:18
@Anonymní píše:
@megginka300 to nandavaní oběda se týká jen toho, když treba oba pracujem na zahradě a manžel musí bežet domů nandat dceři jídlo. Když obědváme společně, tak nandávám samozřejmě všem já.

No ty vago. To je ale fracek. Pardon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
18.7.22 17:19

Syn, 10 let
Umí si uvařit vaječnou omeletu, míchaná vajíčka, umí si udělat okurkový salát nebo toasty. Umí si ohřát jídlo v mikrovlnce a z lednice se obslouží, umí si udělat pití. Sám se koupe, včetně vlasů a zubů.

Příprava do školy - s kecama, ale umí.
Domácí úkoly - s kecama…a kecama…ale dá to, s naší pomocí - ví, že se na nás může obrátit a řekne, když něčemu nerozumí.

Co fakt nedává: udržovat pořádek!!! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect